131/2013. (V. 30.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Balatonalmádi, Hajnal u. 10. szám alatti ingatlan elidegenítése

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (Kiíró) az önkormányzat vagyonáról szóló 14/2013. (IV.29.) önkormányzati rendelet szerint a balatonalmádi 1815 helyrajzi számú, természetben 8220 Balatonalmádi, Hajnal u. 10. szám alatti, összesen 448 m2 területű 3.000.000,-Ft + Áfa értékű ingatlana értékesítésére zártkörű pályázatot ír ki az alábbi feltételekkel:
 
A pályázati eljáráson való részvétel feltételei:
 
A pályázati eljárásban a balatonalmádi 1811 helyrajzi számú és 1816 helyrajzi számú ingatlanok ingatlan-nyilvántartásban bejegyzett tulajdonosai vehetnek részt külön-külön, vagy együttesen.
 
A pályázati ajánlatokat a pályázó személyére való bármely utalás nélküli zárt borítékban egy eredeti és egy másolati példányban személyesen, vagy meghatalmazott útján a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal (8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.) Településfejlesztési osztályán, a 43. számú hivatali helyiségben kell benyújtani, ügyfélfogadási időben, legkésőbb 2013. augusztus 2-án, pénteken délelőtt 11.00 óráig.
 
A borítékon fel kell tüntetni „Pályázat a Hajnal u. 10. szám alatti ingatlan megvételére
 
A pályázó ajánlati kötöttsége:abenyújtási határidő lejártától számított 90 napig tart.
 
A pályázatnak tartalmaznia kell az alábbiakat:
 a.) a pályázó rövid bemutatkozását, nevét, címét, személyes adatait, elérhetőségeit (telefon, telefax száma, e-mail),
 
- természetes személy pályázó esetén személyes adatai (A pályázó neve; születéskori neve; születési helye, időpontja év, hó, nap; anyja neve; állampolgársága; lakóhelye; levelezési címe;
-ha a pályázó jogi személy, vagy jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, a pályázónak a beadáshoz képest:
·         30 napnál nem régebbi eredeti cégkivonatát vagy annak hitelesített másolatát, valamint aláírásra jogosult képviselőjének eredeti aláírási címpéldányát vagy annak hitelesített másolatát,
·         a létrejöttét igazoló bírósági, vagy más egyéb nyilvántartásba vételéről szóló okiratot, valamint a képviselet jogára vonatkozó továbbá az aláírás hitelességét igazoló okiratot.
-egyéni vállalkozó esetén a Vállalkozói Igazolvány vagy Igazolás az egyéni vállalkozó nyilvántartásba vételéről hiteles másolatát;
- a konzorciumban pályázóknak ajánlatukhoz csatolni kell a közöttük létrejött megállapodás eredeti vagy hitelesített másolatát, melynek ki kell térnie arra, hogy a tagok felelőssége egyetemleges, meg kell jelölniük továbbá a meghatalmazással eljáró képviselőjük nevét.
- külföldi pályázónak hiteles magyar fordításban is be kell nyújtania a megjelölt dokumentumokat. Külföldi pályázó köteles belföldi székhellyel (lakóhellyel) rendelkező kézbesítési megbízottat megnevezni.
b.) a megajánlott ellenszolgáltatást, a vételár összegének nettó Ft + Áfa feltüntetésével, együttes ajánlat benyújtása esetén a megvásárolni kívánt telekrész tulajdoni hányadának megjelölésével,
 
c.) a nyilatkozatot arról, hogy a pályázati feltételeket elfogadja és magára nézve kötelező érvényűnek ismeri el,
 
d) a pályázónak vállalnia kell, hogy ajánlatát a benyújtási határidő lejártától számított 90 napig fenntartja,
 
e.) a pályázó nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul pályázatának nyilvános ülésen történő elbírálásához,
 
A pályázatok bontása: A pályázatok bontása 2013. augusztus 7-én, szerdán délután 15.00 órakor a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Kistermében nyilvánosan történik.
 
A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság a bontást követő 15 napon belül a benyújtott pályázatokat formai és tartalmi szempontból értékeli, és az elbírálásra vonatkozó javaslatát indoklással együtt a Kiíró részére előterjeszti.
 
A beérkezett pályázatokat a Képviselő-testület augusztusi rendes ülésén bírálja el.
 
A beérkezett pályázatok értékelésének szempontja:legmagasabb ajánlati ár
 
A pályázat Kiírója fenntartja a jogát arra, hogy a pályázati eljárást indoklás nélkül eredménytelennek nyilvánítsa.
A Kiíró a döntését követően a pályázati eljárás eredményét haladéktalanul, de legkésőbb 15 napon belül, írásban közli valamennyi pályázóval.
 
A szerződés megkötése: A Kiíró a pályázati eljárás nyertesével, ennek meghiúsulása esetén - amennyiben megjelölésre került - a második helyezettel köt szerződést a döntést követő 30 napon belül. A szerződésnek tartalmaznia kell, hogy a Vevő kötelezettséget vállal arra, hogy a megvásárolt ingatlant a tulajdonát képező ingatlannal egyesíti, valamint tudomásul veszi, hogy az ingatlanon lévő veszélyes hulladék ártalmatlanításának költségei a Vevőt terhelik.
 
A vételár kiegyenlítése: a vételárat a Vevő a szerződéskötést követő 30 napon belül átutalással köteles megfizetni Balatonalmádi Város Önkormányzata 11748083-15430290 számú költségvetési elszámoló számlájára.
 
A tulajdonjog ingatlan-nyilvántartásban történő átvezetéséhez csak a teljes vételár kiegyenlítése után járul hozzá az Önkormányzat.
 
A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy a zártkörű pályázati eljárás dokumentációjának összeállításáról, a pályázati közlemény közzétételéről gondoskodjon, és a Pályázati felhívásról az érintetteket – abalatonalmádi 1811 helyrajzi számú és 1816 helyrajzi számú ingatlanok ingatlan-nyilvántartásban bejegyzett tulajdonosait - a Pályázati felhívás postai úton történő megküldésével értesítse.
 

« Vissza
Vissza a főmenübe