105/2000. (VI. 29.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Balatonalmádi közoktatási feladat-ellátási, intézményhálózat működtetési és fejlesztési tervének elfogadása

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő Testület Balatonalmádi város közoktatási, feladat - ellátási, intézményhálózat-működtetési és fejlesztési tervét az alábbiak szerint fogadja el.
 
1. A közoktatás helyi kötelező feladatai
 
1.1. Napközi otthonos Óvodák
a./ Az intézményben a 2000/2001. nevelési évben óvodai csoportot megszüntetni nem kell.
b./ Az intézmény vezetője terjessze a Képviselő Testület elé az óvónők munkaidejéből az átfedések megszűntetésével összefüggő dologi, személyi és pénzügyi megoldási javaslatait.
Felelős: Sári Jánosné óvodavezető
Határidő: 2000.július 27.
 
c./ Az Ady úti óvoda átköltöztetéséig a szükséges állagmegóvási költségeket, illetve a református iskolának (ideiglenesen) óvodává történő átalakításához szükséges költségkimutatást ki kell dolgozni, s a Képviselő Testületnek be kell nyújtani.
Felelős: dr. Hegedűs Tamás jegyző, Sári Jánosné óvodavezető
Határidő: 2000.július 27.
 
d./ A megváltozott jogszabályoknak és a helyi gyakorlatnak megfelelő új, egységes szerkezetű Alapító Okiratot kell készíteni.
Felelős: dr. Hegedűs Tamás jegyző, Sári Jánosné óvodavezető
Határidő: 2000. július 27.
 
e./ Az SZMSZ-t a jogszabályoknak és helyi gyakorlatnak megfelelően módosítani kell, melyet jóváhagyásra az intézményvezető terjesszen a HPB elé.
Felelős: Sári Jánosné óvodavezető
Határidő: 2000. szeptember 18.
 
f./ Az Óvodai Nevelési Programot – a Ktv. előírásainak megfelelően – az intézmény vizsgálja felül, s jóváhagyásra terjessze a Képviselő Testület elé.
Felelős: Sári Jánosné óvodavezető
Határidő: 2000.október 26.
 
1.2. Általános iskolák
a./ A Györgyi Dénes Általános Iskola és a Vörösberényi Általános Iskola igazgatója terjesszék a Képviselő Testület elé a gazdaságosabb munkaszervezésből adódó létszámcsökkentéssel összefüggő megoldási javaslataikat.
Felelős: Fábián László, Tóth Attila
Határidő: 2000. július 27.
 
b./ Az általános iskolai beiskolázási körzethatár a 2001. tanévtől a város közigazgatási határa.
Határidő: 2001. április 01.
Felelős: Czuczor Sándor HPB elnök
 
c./ A módosított jogszabályoknak, helyi döntéseknek és gyakorlatnak megfelelő, egységes szerkezetű iskolai alapító okiratokat kell készíteni.
Határidő: 2000. október 26.
Felelős: dr. Hegedűs Tamás jegyző, iskolaigazgatók
 
d./ Az intézményi SZMSZ-t a jogszabályoknak megfelelően módosítani kell, beleértve a szakmai vizsgálat által javasolt korrekciókat és kiegészítéseket. A módosításokat jóváhagyásra az intézményvezetők terjesszék a HPB elé.
Felelős: iskolaigazgatók
Határidő: 2000. november 20.
e./ Az iskolák a Ktv. 132.§-a alapján terjesszék a Képviselő Testület elé módosított - a szakmai vizsgálat pedagógiai programra, helyi tantervre vonatkozó korrekciós javaslatait is figyelembe vevő - pedagógiai programjaikat és helyi tantervüket.
Felelős: iskolaigazgatók
Határidő: 2001. május 31.
 
f./ A vörösberényi új iskola beruházást az önkormányzat (a Kormány pozitív döntése esetén) legkésőbb 2002. június 30-ig az érvényes kiviteli tervnek megfelelően befejezi.
Felelős: dr. Kerényi László polgármester
Határidő: 2002.június 30.
 
g./ Az önkormányzat a katolikus ingatlant 2002.június 30-ig átadja a r.k. egyháznak, a református ingatlanban – ha addig a kártérítés nem történik meg - ideiglenesen az Ady úti óvoda számára biztosít helyet.
Felelős:   Dr. Kerényi László polgármester
Határidő: 2002. június 30.
 
h./ A Váci iskolában fel kell mérni a napközis és tanulószobai igényeket, ennek megfelelően meg kell vizsgálni a helyi étkeztetés és napközi megoldásának lehetőségét és költségvonzatát, vagy a tanulók szabályos kíséretének költségeit.
Határidő: 2000. szeptember 18.
Felelős: dr. Hegedűs Tamás jegyző, Németh Béla igazgató
 
i./ A Ktv.132.§.(11.) bekezdése alapján a Képviselő Testület elkészíti a kötelező eszköz- és felszerelési jegyzékben foglaltak 2003.augusztus 31-ig történő végrehajtásához szükséges ütemtervet.
Felelős: dr. Hegedűs Tamás jegyző – iskolaigazgatók
Határidő: 2000.július 27.
 
2. A közoktatás helyi nem kötelező feladatai
 
2.1. A Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium
Az intézmény fenntartásának átadásáról a Veszprém Megyei Önkormányzattal 2003. június 30-ig kötött megállapodást 2002. év végéig felül kell vizsgálni.
Felelős: Dr. Hegedűs Tamás jegyző
Határidő: 2002. december 31.
 
2.2. Városi Zeneiskola
a./ A Ktv. rendelkezéseinek megfelelően felül kell vizsgálni a Városi Zeneiskola alapító okiratát.
Felelős: dr. Hegedűs Tamás jegyző, Lovas József igazgató
Határidő: 2000. július 27.
b./ Az SZMSZ-t a jogszabályoknak és a szakmai vizsgálat megállapításainak megfelelően módosítani kell, melyet jóváhagyásra az intézményvezető terjesszen a HPB elé.
Felelős: Lovas József igazgató
Határidő: 2000. szeptember 18.
 
c./ A földszinti helyiségek jelenleg érvényes szerződéseinek lejártát követően a helyiségeket a zeneiskolának át kell adni, ezzel egyidejűleg felül kell vizsgálni az iskola optimális tanulói létszámát és a szakmai fejlesztés lehetőségeit.
Felelős: Lovas József igazgató
Határidő: 2001. május 31.
 
2.3. Nevelési Tanácsadó
a./ Az önkormányzat 2000. szeptember 01-jétől biztosítja a Nevelési Tanácsadó részére a jogszabályi követelményeknek megfelelő 3 fő létszámot (1 pszichológus, 1 gyógypedagógus, 1 fejlesztőpedagógus), s – a költségvetési tartalék terhére – az ehhez szükséges    1 millió Ft-ot.
Felelős: Dr. Kerényi László polgármester
Határidő: 2000. szeptember 01.
 
b./ A Nevelési Tanácsadó vezetője készítsen előterjesztést a fejlesztő osztály indításának feltételeiről, beleértve a városi, és vonzáskörzeti igény felmérését, a szükséges tárgyi, személyi, pénzügyi kondíciók kidolgozását; s amennyiben az osztály indítását szükségesnek és lehetségesnek tartja, tegyen javaslatot a fejlesztő osztály intézményi elhelyezésére.
Felelős: Tölgyesi György intézményvezető
Határidő: 2000. október 26.
 
3. Záró rendelkezések
 
3.1. A felülvizsgálat rendje
Az elfogadott intézkedési tervet 2 évente felül kell vizsgálni.
Határidő: 2002. május 31.
Felelős: Czuczor Sándor HPB elnök
 
3.2. Az ellenőrzés rendje
Az intézkedési terv végrehajtását a lejárt határidejű önkormányzati határozatok ellenőrzésének rendjében a Képviselő Testület ellenőrzi.
Határidő: minden év májusi K.T. ülés
Felelős: Dr. Hegedűs Tamás jegyző
 

« Vissza
Vissza a főmenübe