120/2000. (VII. 27.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A Napköziotthonos Óvoda Alapító Okiratának felülvizsgálata

Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. Törvény 88. §-ának (1) bekezdésében, továbbá a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX törvény 37. §-ának (5) bekezdésében foglaltak alapján Balatonalmádi Város Önkormányzata – a működését 1951-ben megkezdő almádi óvoda utódaként létrehozott – Napközi-otthonos Óvodák 35/1994.(II.17.) sz. önkormányzati határozattal megalkotott és a 201/1995.(VII.27)., valamint a 127/1997.(IX.25.) sz. határozatokkal módosított alapító okiratát a következők szerint módosítja:
 
1.      A Napközi-otthonos Óvoda hároméves kortól az iskolába járáshoz szükséges fejlettség eléréséig – ha jogszabály másképp nem rendelkezik – legfeljebb hétéves korig nevelő intézmény.
Székhelye: Balatonalmádi, Bajcsy Zs.u.33.
3 intézményegységből áll. (Bajcsy úti Óvoda, Mogyoró úti Óvoda, Vörösberényi Óvoda).
Feladata: Az óvoda – nevelési program alapján – a családi neveléssel együtt biztosítja a gyermek személyiségének és képességeinek fejlődését, gondoskodik a testi nevelésről és szocializációról, felkészíti a gyermekeket a közösségi, iskolai életre, gondoskodik a szociálisan hátrányos helyzetben lévők felzárkóztató foglalkozásairól.
Az iskola alaptevékenysége:    801115 Óvodai nevelés, iskolai előkészítés.
 
2.      Az óvoda fenntartója és felügyeleti szerve: Balatonalmádi Város Önkormányzata.
 
3.      Az óvoda vezetőjét a képviselő testület bízza meg, nyilvános pályázati eljárás útján. A pályázati eljárással kapcsolatos feladatokat a jegyző látja el.
 
4.      Az önkormányzat az óvodába történő jelentkezés módját, az intézményegységek működési körzetét, továbbá az óvodák nyitvatartási rendjét az intézmény szervezeti és működési szabályzatában hagyja jóvá.
 
5.      Az óvoda gazdálkodási jogköre: részben önálló költségvetési szerv. Meghatározott pénzügyi, gazdasági feladatinak ellátására a Balatonalmádi Polgármesteri Hivatal – mint önállóan gazdálkodó költségvetési szerv – köteles a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről szóló megállapodás alapján.
 
6.      Feladatai ellátásához az óvodáknak rendelkezésre áll:
-          Bajcsy Zs.u.33. sz. alatt a 2018 hrsz.-ú ingatlan, a rajta álló 2 db egyszintes, 415 m2 összes hasznos alapterületű épület. 
-          Mogyoró u.1.sz. alatt a 1181/32.hrsz.-ú ingatlan, a rajta álló egyszintes 613 m2 hasznos alapterületű épület.
-          Ady E.u.27. sz. alatt a 604 hrsz.-ú ingatlan, a rajta álló egyszintes, 318 m2 hasznos alapterületű épület.
A feladatok ellátásához rendelkezésre állnak az óvodai leltár szerint nyilvántartott álleszközök.
Az óvoda a felsorolt vagyontárgyakat a nevelőmunka ellátásához szabadon használhatja.
 
7.      Az óvoda a rendelkezésre bocsátott vagyont nem jogosult elidegeníteni, illetőleg biztosítékként felhasználni. A vagyongazdálkodással kapcsolatban a 14/1993.(VII.08.) sz. önkormányzati rendeletet kell alkalmazni.
 
8.      Az óvoda a közoktatási törvényben foglaltak alapján önálló jogi személy. A munkáltatói jogokat az óvoda vezetője gyakorolja.
 
9.      Szabad kapacitását szabadon értékesítheti, vállalkozási tevékenységet nem végezhet.
 
10. Az intézmény megszüntetése: az intézményt a jogszabályok által nevesített esetekben Balatonalmádi Város Önkormányzat jogosult megszüntetni.
A megszüntetésről az alapító határozattal dönt.
 
11. Melléklet: Megállapodás a Városi Óvoda, mint részben önállóan és Balatonalmádi Polgármesteri Hivatal, mint önállóan gazdálkodó költségvetési szerv között a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről.

« Vissza
Vissza a főmenübe