170/2000. (IX. 28.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Az önkormányzati utakról szóló rendelet koncepciója

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzati utakról szóló rendelet koncepcióját az alábbiak szerint állapítja meg:
 
1.      Az önerős útépítésről szóló szabályozás tartsa meg az önkéntes társulás elvét.
2.      Az önerős útépítés, illetve együttműködés támogatási igényének benyújtása, illetve elbírálása legyen folyamatos. Az elbírálást a benyújtás sorrendisége, a pénzügyi fedezet és a műszaki feltételek határozzák meg.
A kivitelezés április 15. – november 15. között legyen végrehajtható. 
3.      A szakmai döntés előkészítést a Polgármester Hivatal végzi, majd ezt követően a GTB és a PEB javaslatával kerül a pályázat a Képviselő-testület elé. 
4.      Az útépítés-útfelújítás pénzügyi fedezetét – a pénzügyi lehetőségek függvényében, de annak minimális feltételeit normatívan szabályozva - az éves költségvetés állapítja meg.
5.      Közút területének nem közút célú használatáért a jogszabályban megállapított értékek alsó (vagy felső) határához közelítő értékű díjat állapíthat meg.
6.      A hatályos útfelújítási tervet az önkormányzati útberuházásoknál kell irányadónak tekinteni, a lakossági önerős útépítéseknél, illetve az útépítési együttműködéseknél az útfelújítási terv figyelmen kívül hagyható.
7.      Az önkormányzati utak karbantartásával és üzemeltetésével kapcsolatos közútkezelői feladatait az Almádi Kommunális Kht. látja el.
Utasítja az aljegyzőt, hogy a határozatban foglaltak figyelembevételével készítse el a rendelet-tervezetet és azt jóváhagyásra a GTB és PEB bizottságok véleményével, terjessze a Képviselő-testület elé.

« Vissza
Vissza a főmenübe