187/2000. (XI. 2.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A Györgyi Dénes Általános Iskola alapító okiratának felülvizsgálata

Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 88. §-ának (1) bekezdésében, továbbá a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 37. §-ának (5) bekezdésében foglaltak alapján Balatonalmádi Város Önkormányzata a működését 1904-ben megkezdő almádi elemi iskola, az 1949-ben létesített állami általános iskola utódaként, a Györgyi Dénes Általános Iskola 30/1994.(II.17.)sz. önkormányzati határozattal létrehozott és a 202/1995.(VII.27.)sz. önkormányzati határozattal módosított alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja, ezzel egyidejűleg jóváhagyja az önállóan és részben önállóan gazdálkodó szervek közötti gazdálkodással kapcsolatos munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről szóló megállapodást.
 
1.      A Györgyi Dénes Általános Iskola 8 évfolyammal rendelkező nevelési-oktatási intézmény.
Székhelye: Balatonalmádi Bajcsy-Zs. u. 30.
Telephelye: Balatonalmádi, Petőfi S. u. 2.
 
Az iskola feladata: általános műveltséget megalapozó alapfokú nevelési és oktatás, állami alapfeladat szerint. A tanulók részére napközis ellátást nyújt.
Az iskola alaptevékenysége:
80121 4 Iskoláskorúak általános iskolai oktatása
80511 3 Általános iskolai napköziotthoni ellátás
55231 2 Általános iskolák szervezett étkeztetése
 
2.      Az iskola fenntartója és felügyeleti szerve: Balatonalmádi Város Önkormányzata
 
3.      Az iskola igazgatóját a képviselő-testület bízza meg, nyilvános pályázati eljárás útján. A pályázati eljárással kapcsolatos feladatokat a jegyző látja el.
 
4.      Az általános iskolai beiskolázási körzethatár a 2001. tanévtől a város közigazgatási határa.
 
5.      Gazdálkodási jogköre: részben önálló költségvetési szerv
 
Meghatározott pénzügyi, gazdasági feladatainak ellátására a Balatonalmádi Polgármesteri Hivatal – mint önállóan gazdálkodó költségvetési szerv – köteles a munkavállalás és felelősségvállalás rendjéről szóló megállapodás alapján.
 
6.   Feladatai ellátásához az iskolának rendelkezésre áll:
 
§ Bajcsy-Zs. u. 30. sz. alatti, 2023 hrsz. ingatlan, a rajta található 3 szintes 1590 m2 hasznos alapterületű 3 szintes iskolaépülettel, 1 db sportpályával,
§ Petőfi u. 2. sz. alatti, 2129 hrsz. ingatlan, a rajta álló 452 m2 hasznos alapterületű épülettel, az általános rendezési terv végrehajtásáig.
A feladatok ellátásához rendelkezésre állnak az iskolában leltár szerint nyilvántartott állóeszközök. Az iskola a felsorolt vagyontárgyakat a nevelő és oktató munka ellátásához szabadon használhatja.
 
7.      Az iskola a rendelkezésére álló helyiségeket, így a tantermeket, dísztermet, sportpályát,     stb. egy naptári évnél nem hosszabb időtartamra bérletbe adhatja, ha az nem akadályozza a nevelő – oktató munkát, a mindennapos testedzést, és az iskolában működő diáksportkör munkáját.
 
8.      Szabad kapacitását szabadon értékesítheti, vállalkozási tevékenységet nem végezhet.
 
9.      A iskola a rendelkezésére álló vagyont nem jogosult elidegeníteni, illetőleg biztosítékként felhasználni.
 
10. Az iskola a közoktatási törvény értelmében önálló jogi személy. A munkáltatói jogokat az iskola igazgatója gyakorolja.
 
11. Valamennyi általános iskolát jogszabályok által nevesített esetekben Balatonalmádi   Város Önkormányzata jogosult megszüntetni. A megszüntetésről az alapító határozatban dönt.
 
12. Melléklet:
Megállapodás a Györgyi Dénes Általános Iskola, mint részben önállóan és Balatonalmádi Polgármesteri Hivatal, mint önállóan gazdálkodó költségvetési szerv között a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről.
 

« Vissza
Vissza a főmenübe