189/2000. (XI. 2.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A Váci Mihály Általános Iskola alapító okiratának felülvizsgálata

Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 88. §-ának (1) bekezdésében, továbbá a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 37. §-ának (5) bekezdésében foglaltak alapján Balatonalmádi Város Önkormányzata az 1966. szeptember 1-jén létesített Váci Mihály Általános Iskola 31/1994.(II.17.)sz. önkormányzati határozattal létrehozott és a 205/1995.(VII.27.)sz. önkormányzati határozattal módosított alapító okiratát módosítja az alábbiak szerint, ezzel egyidejűleg jóváhagyja az önállóan és részben önállóan gazdálkodó szervek közötti gazdálkodással kapcsolatos munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről szóló megállapodást,
 
1.      Váci Mihály Általános Iskola 8 évfolyammal rendelkező nevelési – oktatási intézmény.
Székhelye: Balatonalmádi, Verseny u. 1.
Intézményegységgel, tagintézménnyel nem rendelkezik.
Az iskola feladata: általános műveltséget megalapozó alapfokú oktatás és nevelés. Ennek keretében felkészíti a tanulókat az alapvizsgára, illetve az alapfokú iskolai végzettség megszervezésére. Az iskola alaptevékenysége az általános iskolai nevelés és oktatás, melynek során nappali tagozatos oktatást végez.
Az iskola alaptevékenysége:
80121 4 Iskoláskorúak általános iskolai oktatása.
 
2.      Az iskola fenntartója és felügyeleti szerve: Balatonalmádi Város Önkormányzata.
 
3.      Az iskola igazgatóját a képviselő-testület bízza meg, nyilvános pályázati eljárás útján. A pályázati eljárással kapcsolatos feladatokat a jegyző látja el.
 
4.      Az általános iskolai beiskolázási körzethatár a 2001. tanévtől a város közigazgatási határa.
 
5.      Az iskola gazdálkodási jogköre: részben önálló költségvetési szerv.
 
Meghatározott pénzügyi, gazdasági feladatainak ellátására a Balatonalmádi Polgármesteri Hivatal – mint önállóan gazdálkodó költségvetési szerv – köteles a munkavállalás és felelősségvállalás rendjéről szóló megállapodás alapján.
 
6.      A feladatok ellátásához az iskolának rendelkezésre áll:
§ a székhelyén lévő 2347/1 hrsz. ingatlan, a rajta található 2 szintes, 1434 m2 hasznos alapterületű iskolaépület és 2 db sportpálya.
 
A feladatok ellátásához rendelkezésre állnak az iskolai leltár szerint nyilvántartott állóeszközök. Az iskola a felsorolt vagyontárgyakat a nevelő és oktató munka ellátásához szabadon használhatja.
 
1.      Az iskola a rendelkezésére álló helyiségeket, így a tantermeket, tornatermet stb. egy naptári évnél nem hosszabb időtartamra bérletbe adhatja, ha az nem akadályozza a nevelő – oktatómunkát, a mindennapos testedzést és az iskolában működő diáksportkör munkáját.
 
2.      Szabad kapacitását szabadon értékesítheti, vállalkozási tevékenységet nem végezheti.
 
3.      Az iskola a rendelkezésére bocsátott vagyont nem jogosult elidegeníteni, illetőleg biztosítékként felhasználni.
 
4.      Az iskola a közoktatási törvényben foglaltak alapján önálló jogi személy. A munkáltatói jogokat az iskola igazgatója gyakorolja.
 
5.      Valamennyi általános iskolát jogszabályok által nevesített esetekben Balatonalmádi Város Önkormányzata jogosult megszüntetni. A megszüntetésről az alapító határozatban dönt.
 
6.      Melléklet:
Megállapodás a Váci Mihály Általános Iskola, mint részben önállóan és Balatonalmádi Polgármesteri Hivatal, mint önállóan gazdálkodó költségvetési szerv között a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről.
 

« Vissza
Vissza a főmenübe