195/2000. (XI. 2.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Piac fenntartása a Balatonalmádi, Baross G. úti, 444. hrsz-ú ingatlanon

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Balatonalmádi, Baross G.u.4444 hrsz.-ú ingatlanon működő önkormányzati fenntartású és az Almádi Kommunális Kht. által üzemeltetett piac fejlesztésével kapcsolatban – figyelemmel a vásárokról és a piacokról szóló 35/1995.(IV.05.) Korm.sz. rendelet és a vásári, piaci és vásárcsarnoki árusítás közegészségügyi szabályairól szóló 59/1999.(IX.26.) EüM. sz. rendelet előírására az alábbi döntéseket hozza:
 
1.      Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Balatonalmádi, Baross Gábor u. 4444 hrsz.-ingatlanon piacot tart fenn, melynek szakmai jellege élelmiszerpiac.
A piacon a fenntartó az állati eredetű nyers élelmiszerek és a gomba árusításának állat- és közegészségügyi feltételeit nem biztosítja. 
A piac területén vásárt is rendez, melynek szakmai jellege (típusa): helyi kirakodóvásár.
 
2.      Megbízza a piac üzemeltetését (a vásár rendezését) ellátó Almádi Kommunális Kht-t, hogy az önkormányzattal fennálló közhasznú megállapodás alapján a piac (vásár) nyilvántartásba vételéről – az 59/1999.(XI.26.) EüM számú rendelet mellékletében foglalt tartalmi és formai követelményeknek megfelelő dokumentáció összeállítását követően – gondoskodjon. A dokumentáció költségét az önkormányzat a többletbevételek terhére biztosítja.
 
3.      Az árusítás közegészségügyi feltételeinek megteremtéséhez szükséges építési munkák költségét a 2001. évi költségvetési koncepcióban, illetve költségvetésben elő kell irányozni.
 
4.      A piacra vonatkozó hosszabb távú elképzelésként a Képviselő-testület a hatályos városrendezési terv szerinti javaslatot nem fogadja el, a piac áttelepítésének lehetőségét és a településfejlesztési koncepció elfogadása, illetve a településszerkezeti terv készítése során megvizsgálja.
A hosszabb távú döntés függvényében vizsgálni kell a 4444 hrsz.-ú ingatlanon lévő magántulajdonú felépítmények (2 db vendéglátó egység) sorsát is.
 
5.      A Képviselő-testületi döntést, továbbá az időközbeni jogszabály-változásokat a piacokról és a vásárokról szóló helyi rendeletben át kell vezetni. Az erre vonatkozó rendelet-tervezetet a Képviselő-testület elé kell terjeszteni.
 
6.      A Képviselő-testület szükségesnek tartja a piacon , ill. vásáron az iparűzési adó beszedését.
 

« Vissza
Vissza a főmenübe