196/2000. (XI. 2.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A Wesselényi-strand rekonstrukciója

Balatonalmádi Város Önkormányzata a Wesselényi strandrekonstrukció lebonyolítására hozott munkacsoport és a GTB és a PEB javaslatait elfogadva az alábbi döntéseket hozza:
 
1.      A Wesselényi strandrekonstrukció I. ütemében megvalósuló épületek (keleti bejárati épület, üzletek, szociális épületek) építési engedélyezési terveit az ARCHIKON Kft. által készített dokumentációnak megfelelően elfogadja.
Felhatalmazza a Polgármestert az építési engedély kérelem aláírására és benyújtására.
 
2.      A Képviselő-testület egyetért a Wesselényi strand főbejárati épületének olyan átalakításával, melynek során a magastető eredeti formájában megmarad.
Felhatalmazza a munkacsoportot, hogy a további tervegyeztetés során a fentiek figyelembevételével járjon el, és a főépület keleti magastetős épületrészének továbbá a mellette újjáépítendő kereskedelmi és vendéglátó pavilonok engedélyezési terveit a strandrekonstrukció I. ütemének részeként készítesse el, és azt jóváhagyásra terjessze a Képviselő-testület elé.
 
3.      A strandrekonstrukció I. ütemében megvalósítandó épületek terveinek költsége a 2000. évi költségvetésben biztosított, kivitelezésének pénzügyi fedezetéről a 2001. évi költségvetési koncepcióban, illetve költségvetés tervezetében javaslatot kell tenni.
 
4.      A strandrekonstrukció I. ütemében érintett bérlőkkel (Tóth Rita, Kutics Balázs, Schuppán Éva, Floidl Imréné) megállapodást kell kötni a bérleti szerződések megszüntetéséről, illetve az esetleges együttműködés feltételeiről.
 
5.      Balatonalmádi Város Önkormányzata a CREOL Kft. tulajdonában álló balatonalmádi 2295/4. hrsz.-ú 1609 m2 területű ingatlant a Wesselényi strandrekonstrukció céljára 25 millió forint vételáron megvásárolja. A vételár pénzügyi fedezete az AURÓRA strand elidegenítéséből befolyó összeg.
 
A még le nem járt teljesítési határidejű vételárhátralék miatt szükséges pénzügyi fedezetet a Képviselő-testület – visszapótlási kötelezettség mellett – 10 millió forintot a környezetvédelmi alapból – biztosítja.
Felhatalmazza a Polgármestert az adás-vételi szerződés aláírására.

« Vissza
Vissza a főmenübe