198/2000. (XI. 2.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A volt Nevelőotthonnak és környékének rendezése

Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a volt Nevelőotthon és környéke rendezése érdekében az alábbi döntéseket hozza:
 
1.      A Veszprém Megyei Önkormányzatnak a hatályos és az elkészült, de jóvá nem hagyott városrendezési tervek módosítására – az üdülőházas üdülőterület (ÜT) helyett a kertvárosias lakóterület (KL) kialakítására, a megengedett beépítettség legalább 12 %-ra emelésére – vonatkozó kezdeményezését elfogadja, de az övezeti besorolás és a beépítettség módosítása miatt szükséges általános rendezési tervi és szabályozási tervi módosítások költségét a Megyei Önkormányzatnak kell viselnie.
Az elkészült , és a hatályos általános rendezési tervvel összhangban álló szabályozási terv jóváhagyásának a Megyei és a Városi Önkormányzat megállapodását követően nincs akadálya.
 
2.      Felhatalmazza Pandúr Ferenc alpolgármester urat, Boros László képviselő urat és Kerekes Csaba képviselő urat a Megyei Önkormányzattal történő egyeztetésekre, amelyek során az alábbi szempontokat javasolja képviselni.
-                      Mindkét fél azonos érdeke, hogy a rendezés értékarányos cserével, készpénzfizetési kötelezettség nélkül valósuljon meg.
-                      A Város igényt tart a 2348 hrsz.-ú ingatlanon lévő sporttelepre, a lelátó épület északi oldalára áthelyezett telekhatárral.
-                      Egyetért a 2347/2.hrsz.-ú ingatlanon egy alkotóház jellegű kiállítóterem kialakításával, tisztázandó azonban a beruházás és az üzemeltetés költségviselője.
-                      A József A.u. (71.sz.főút) és a Felsőörsi út összekötésére megépítendő összekötő út nyomvonalának területét a Megyei Önkormányzatnak biztosítani kell meglévő telken belül többlet városi út létrehozása nélkül.
-                      Meg kell határozni a Megyei Önkormányzat igényének megfelelő rendezési terv jóváhagyásából adódó ingatlanforgalmi értéknövekményt.
-                      A városi önkormányzat a területcserékbe a Neptun strandot is javasolja bevonni. 
Felhatalmazza a Polgármestert, hogy a döntésről a Veszprém Megye Önkormányzat Közgyűlésének Elnökét tájékoztassa. 
 

« Vissza
Vissza a főmenübe