200/2013. (IX. 26.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Csatlakozás a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat 2014. évi fordulójához

1.Balatonalmádi Város Önkormányzata csatlakozik a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat 2014. évi fordulójához.
 
2.A pályázat Általános Szerződési Feltételeit elfogadja és kötezettséget vállal arra, hogy a pályázatok kiírása, elbírálása és folyósítása során maradéktalanul az Általános Szerződési Feltételekben és Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázatainak elbírálási rendjéről szóló szabályzatban foglaltaknak megfelelően jár el.
 
3. Balatonalmádi Város Önkormányzata a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat 2014. évi fordulójának pályázati kiírásait  – „A” és „B” típusra egyaránt – az 1. számú és 2. számú melléklet szerint elfogadja - a 3. c) pont kiegészítésével az alábbiak szerint:
A szociális rászorultság igazolására az alábbi iratok:
„- a pályázó lakcíme szerinti ingatlanban életvitelszerűen együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyekről igazolás,
- pályázó és a vele egy háztartásban élők (a pályázó lakóhelye szerinti lakásban életvitelszerűen együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek) egy főre jutó havi nettó jövedelemének összegét:
a) a havonta rendszeresen mérhető jövedelmeknél a pályázat benyújtását megelőző 3 hónap átlagáról;
b) a nem havi rendszerességgel szerzett, illetve vállalkozásból származó jövedelem esetén a pályázat benyújtásának hónapját közvetlenül megelőző tizenkét hónap átlagáról jövedelemigazolás.
c) - jövedelemmel nem rendelkező személy esetén az állami foglalkoztató szerv igazolását az álláskeresési nyilvántartásba vételről,
- halotti anyakönyvi kivonat az árvaság, félárvaság igazolására,
- a születési anyakönyvi kivonat az eltartott kiskorúakról,
- gyámhatóság vagy a bíróság jogerős döntése,
- a pályázó vagy családja részére folyósított ellátásokról szóló határozat/igazolás
- felsőoktatási intézmény igazolása/határozata a kollégiumi igény elutasításáról.
- a felsőoktatási intézményben tanuló, háztartásban élő további személy esetén a felsőoktatási intézmény által kitöltött eredeti hallgatói jogviszony-igazolás.
 
4. A Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testület a pályázatok tartalmi és formai értékelésére, az esetleges hiánypótlások kiküldésére, döntési javaslat előkészítésére a Humán Bizotság elnökéből és tagjából álló ad-hoc bizottságot hoz létre. A bizottság tagjai: Bálint Sándor (ad-hoc bizottság elnöke), dr. Walter Rózsa.
 

« Vissza
Vissza a főmenübe