243/2013. (XI. 28.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Balatonalmádi Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetési koncepciója

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Önkormányzat 2014. évi költségvetés koncepcióját megtárgyalta, és a 2014. évi költségvetés készítésénél az alábbi szempontokat határozza meg:
 
A költségvetési terv összeállításánál legfontosabb szempont a 2014. évi költségvetés egyensúlyának megteremtése. A tervezés során feltárt bevételi többleteket, illetve kiadási megtakarításokat a bevételek és kiadások számszerűsítéséből adódó „hiány” csökkentésére kell fordítani.
 
  1. Elsődleges az intézmények és a közös önkormányzati hivatal működőképességének biztosítása, a köznevelési intézmények működtetése, a korábban felvett hiteltörlesztő-részletének és kamatának fizetése, az elnyert pályázatokkal megvalósítandó fejlesztések befejezése, felhalmozási célú pályázatok önrészének biztosítása. 
  1. Kiemelt feladat az anyagi lehetőségek figyelembe vételével az önkormányzati kötelezően ellátandó feladatok prioritásának biztosítása, illetve a nem kötelező feladatok finanszírozásának felülvizsgálata. 
  1. A költségvetési szervek dologi kiadásai (készletbeszerzések, szolgáltatások) – szervezeti és szerkezeti változások figyelembevétele mellett- a 2013. évi eredeti előirányzatai alapján tervezhetőek. 
  1. A 2014. évi költségvetés eredeti előirányzatai között az önkormányzat tervezi a 2013. évi felhalmozási célú kiadások fel nem használt előirányzatait, melyek fedezetét a 2013. évi pénzmaradvány igénybevétele képezi. 
5.      A költségvetési szervek, illetve önkormányzati feladatok az alábbi engedélyezett létszámokkal tervezhetőek 2014. évben:
 
·         A Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal: a 2013. évi 56 fő engedélyezett létszámról 2 fő-vel emelkedik 58 fő-re (mely létszámból Felsőörs Kirendeltség létszáma 4 fő).
 
·         A szabadidőspark, fürdő és strandszolgáltatás szakfeladat 2013. évre engedélyezett létszáma (13 fő) 1 fő-vel, 14 fő-re emelkedik.
 
·         A Balatonalmádi Városgondnokság 2014. évi engedélyezett létszáma 51,75 fő      (közfoglalkoztatott létszám nélkül).
 
·         A Napköziotthonos Óvoda 2014. évi engedélyezett létszáma 39 fő (közfoglalkoztatott létszám nélkül).
 
·         A Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár 2014. évi engedélyezett létszáma 14,5 fő (közfoglalkoztatott létszám nélkül).
 
·         A 2014. évre engedélyezett közfoglalkoztatott létszám:
 
- Balatonalmádi Város Önkormányzata: 1 fő,
- Balatonalmádi Városgondnokság: 13 fő,
- Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár: 1,5 fő

« Vissza
Vissza a főmenübe