4/2014. (I. 31.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi rendelet
Tárgy: Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2014. (I.31.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről szóló 30/2009. (IX.9.) önkormányzati rendelet módosításáról

Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24.§ (9) bekezdésébe foglalt felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 7. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:
 
1.§ A helyi közművelődésről szóló 30/2009.(IX.9.) rendelet (továbbiakban: rendelet)  a következő 5/A.§-al egészül ki:
 
„Jó tanuló – jó sportoló díj adományozása
 
5/A.§ (1) Balatonalmádi Város Önkormányzata a város területén működő köznevelési intézmények kiemelkedő tanulmányi és sportteljesítménnyel rendelkező diákjai elismerésére díjat adományoz.
(2) A díj azon balatonalmádi állandó lakóhellyel rendelkező vagy balatonalmádi köznevelési intézményben tanuló nappali tagozatos általános és középiskolás diák részére adományozható, akinek
a)    az előző tanév végi értékelése az általános iskola alsó tagozatán legalább jól megfelelt, felső tagozaton meghaladja a 4,3, középiskolában pedig a 4,00 tantárgyi átlagot és kiemelkedő sporteredményt ért el az elfogadott, dokumentált, hitelesített és ellenőrizhető helyi, országos vagy nemzetközi, egyéni vagy csapatversenyen;
b)   az elbírálásnál előnyt jelent a tanulmányi versenyen történő eredményes részvétel.
(3)    Kiemelkedő sporteredménynek az 1. mellékletben foglaltak minősülnek.
(4)   A díj évente legfeljebb három diáknak (2 általános iskolai és 1 középiskolai tanuló részére 1-1 díj) adományozható.
(5) A díjazott személyre javaslatot a Balatonalmádi Tankerület igazgatója, valamint a köznevelési intézmények igazgatója tehet írásban a tárgyév október 31-ig. A javaslatnak tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy nevét, az elismerni kívánt tevékenységét, érdemei ismertetését.
(6) A díj adományozásáról a Képviselő-testület Humán Bizottsága dönt.
(7) A díjban részesített személynek a polgármester és a jegyző által aláírt díszes emléklapot és gravírozott serleget a Humán Bizottság elnöke adja át a tárgyév decemberi bizottsági ülése alkalmával ünnepélyes keretek között.”
(8)2.§ A rendelet a következő 5/B.§ -al egészül ki:
 
„Balatonalmádi Város sportjáért díj adományozása
 
5/B.§(1) Balatonalmádi Város Önkormányzata a város sportéletében kiemelkedő tevékenységet nyújtó személyek elismerésére díjat adományoz.
(2) A díjra azon személyeknek adományozható, akik
a)      Balatonalmádi városban a testnevelés és sport területén kiváló munkájukkal kimagasló sporteredményeket értek el;
b) a város jó hírét emelő kiemelkedő országos vagy nemzetközi eredményt elért sportolók vagy a felkészítésükben közreműködő sportszakemberek;
c) a városban atestnevelés és a sportélet érdekében a testnevelés és sport népszerűsítésével, a lakosság fizikai és erkölcsi állapotának fejlesztéséért, az ifjúság testedzésének és a diáksportnak az eredményességéért, fejlesztéséért hosszú időn keresztül eredményes tevékenységet végeztek;
d) a testneveléssel és sporttal foglalkozó társadalmi szervezetekben hosszabb időn át példamutatóan eredményes és kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.
 
(3) A díj évente egy alkalommal egy személynek adományozható. A díjat ugyanazon személy csak egyszer kaphatja meg.
(4) A díjazott személyére bárki tehet javaslatot. A javaslatot írásban, a Humán Bizottságnak címezve a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatalba kell eljuttatni tárgyérv október 31-ig. A javaslatnak tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy nevét, az elismerni kívánt tevékenységét, érdemei ismertetését, a kezdeményező megjelölését.
(5) A díj posztumusz is adományozható.
(6) A díj odaítéléséről a Képviselő-testület Humán Bizottsága dönt.
 
(7) A díjban részesített személynek a polgármester és a jegyző által aláírt díszes emléklapot és gravírozott serleget a Humán Bizottság elnöke adja át a tárgyév decemberi bizottsági ülése alkalmával ünnepélyes keretek között.”
 
3.§ A rendelet a következő 5/C.§ -al egészül ki:
  
„Kiváló kulturális tevékenységért díj adományozása
 
5/C(1)Balatonalmádi Város Önkormányzata a város területén működő köznevelési intézmények kulturális területen nyújtott kiemelkedő teljesítményű diákjai elismerésére díjat adományoz.
(2)         A díj azon balatonalmádi állandó lakóhellyel rendelkező vagy balatonalmádi köznevelési intézményben tanuló általános és középiskolás diák részére adományozható, aki a város jó hírét emelő kiemelkedő kulturális vagy művészeti teljesítményt nyújtott.
(3)         A díj évente legfeljebb egy diáknak adományozható. A díjat ugyanazon személy csak egyszer kaphatja meg.
(4)         A díjazott személyre javaslatot a Balatonalmádi Tankerület igazgatója, valamint a köznevelési intézmények, alapfokú művészeti iskola igazgatója tehet írásban a tárgyév október 31-ig. A javaslatnak tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy nevét, az elismerni kívánt tevékenységét, érdemei ismertetését.
(5)         A díj adományozásáról a Képviselő-testület Humán Bizottsága dönt.
(6)         A díjban részesített személynek a polgármester és a jegyző által aláírt díszes emléklapot és gravírozott serleget a Humán Bizottság elnöke adja át a tárgyév decemberi bizottsági ülése alkalmával ünnepélyes keretek között.”
 
4.§ A rendelet a következő 1. melléklettel egészül ki:
 
5.§ E rendelet 2014. február 1. napján lép hatályba.
   
 
Keszey János                                                                        dr. Hoffmann Gyöngyi
 polgármester                                                                                     jegyző
 
    
Kihirdetési záradék:
A rendeletet 2014. január 30. napján kihirdettem:
   
                                                                                                                                                                               dr. Hoffmann Gyöngyi
                                                                                                         jegyző
 
  
1. melléklet 4/2014. (I.31.) önkormányzati rendelethez
 
Kiemelkedőnek az alábbi sporteredmények minősülnek:
I.       Diákolimpiai országos döntő:
egyéni: I.-VIII. helyezés
csapat: I-VI. helyezés
Diákolimpiai megyei döntő:
egyéni: I.-IV. helyezés
csapat: I.-III. helyezés
II.    Városi (helyi) utánpótlás és egyéb bajnokságok:
egyéni: I.-IV. helyezés
csapat: I-III. helyezés
            Megyei utánpótlás és egyéb bajnokságok:
egyéni: I.-VIII. helyezés
csapat: I.-VI. helyezés
III. Országos és nemzetközi utánpótlás és egyéb bajnokságok:
egyéni: I.-XV. helyezés
csapat: I.-X. helyezés
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

« Vissza
Vissza a főmenübe