222/2014. (IX. 25.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Balatonalmnádi Rákóczi u. 43. sz. alatti telephelyen lévő raktárak és csarnokrész működtetésére pályázat kiírása

Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a balatonalmádi 5375 helyrajzi számú, természetben a 8220 Balatonalmádi, Rákóczi u. 43. szám alatti telephelyen lévő
 
136 m2 alapterületű „C” jelű csarnokrészben lévő raktárak,
314,3 m2 alapterületű „B” jelű csarnokrész és
166 m2„C” jelű csarnok melletti szabad terület bérbeadására – Fémmegmunkáló üzem működtetése céljából – zárt egyfordulós pályázatot ír ki az alábbi feltételekkel:
 
Bérlet időtartama:
A bérleti szerződés 5 év határozott időtartamra- 2015. január 01. napjától 2019. december 31. napjáig – szól azon kikötéssel, hogy bérleti szerződés rendes felmondással nem szüntethető meg.
A bérleti szerződés egy alkalommal legfeljebb 5 évvel meghosszabbító abban az esetben, ha a Bérlő valamennyi kötelezettségét szerződésszerűen, késedelem nélkül teljesítette.
 
A minimális bérleti díj összege: a 2015. január 01. napjától 2015. december 31. napjáig tartó időtartamra:
 
megnevezés
terület m2
2015. évi minimális bérleti díj nettó Ft/év
„C” jelű csarnokrész 3 db raktár
136
875.500
Szabadtéri tárolóterület
166
390.000
„B” jelű csarnokrész
314,3
1.868.000
Mindösszesen:
616,3
3.133.500
 
A bérleti díjat 27 %-os Áfa terheli
 
A megajánlott bérleti díj havonta előre, tárgyhó 10. napjáig fizetendő a Balatonalmádi Városgondnokság által kiállított számla alapján, a Balatonalmádi Városgondnokság 11748083-15589325 számú fizetési számlájára.
A továbbiakban a pályázó által 2015. évre megajánlott bérleti díj képezi az éves bérleti díj megállapításának alapját, amely évente - első ízben 2016. év január 01-től - a tárgyév január 01-re visszamenőleges hatállyal, a tárgyévet megelőző év KSH által közzétett fogyasztói árindex mértékével emelkedik.
 
A Bérlő ezen felül a Balatonalmádi Városgondnoksággal kötött üzemeltetési szerződés szerint fizeti a közüzemi díjakat illetve a telephely üzemeltetésre (térvilágítás, térfigyelő rendszer, beléptető rendszer) vonatkozó ráeső költségeket.
 
 
Tevékenység :
 
A Bérlő a Bérleményben TEÁOR 7112 mérnöki tevékenység, műszaki tanácsadás, TEÁOR 2529 Fémtartály gyártása, TEÁOR 2591 Acél tárolóeszköz gyártása, TEÁOR 2562 Fémmegmunkálás, TEÁOR 2899 M.n.s egyéb speciális gép gyártása, TEÁOR 6920 Számviteli, könyvvizsgáló, adószakértői tevékenységet folytathat
 
Egyéb feltételek:
A Bérlemény rendeltetésszerű használatra alkalmas, megtekintés szerinti állapotban kerül bérbeadásra. A Bérlő kötelezettsége és költsége a tevékenysége gyakorlásához szükséges átalakítások elvégzése, felszerelések illetve berendezések beszerzése és az érintésvédelmi felülvizsgálat elvégeztetése saját költségére.
Az épületre a Bérbeadó köt vagyonbiztosítási szerződést. A Bérlő köteles berendezési tárgyaira vagyonbiztosítást, tevékenységére felelősségbiztosítást kötni.
 
A Bérbeadó feladata az épület külső állagának megóvása, valamint a közmű szolgáltatások folyamatos biztosítása az átadott épületrészek határoló faláig vagy - amennyiben azok előbb vannak - a mérőórákig.
 
A bérleti szerződés megszűnése esetén a Bérlő másik elhelyezésre, sem bármilyen kártérítésre, vagy kártalanításra nem jogosult.
 
A Bérlő köteles gondoskodni :
a)      az épület burkolatainak felújításáról, pótlásáról, illetőleg cseréjéről;
b)      az épülethez tartozó homlokzat (portál), védő- (elő)tető, ernyős szerkezet, biztonsági berendezések karbantartásáról;
c)      az épületben folytatott tevékenységi körében felmerülő felújításról, pótlásról, illetve cseréről;
d)     az épület olyan berendezéseinek karbantartásáról, amelyeket a bérlő kizárólagosan használ, illetőleg tart üzemben;
e)      az épület, továbbá a hozzátartozó területek tisztántartásáról
A Bérlő - még saját költségére is - átalakítást, korszerűsítést csak a Bérbeadóval előre egyeztetett módon végezhet.
A Bérbeadó köteles gondoskodni:
a)    az épület szerkezeteinek és közműveinek felújításáról;
b)   a szavatossági hibák elhárításáról;
c)    az életveszélyt okozó, továbbá az épület állagát veszélyeztető hibák elhárításáról.
 
Pályázati jogosultak köre:
 
A pályázati eljáráson a meghívott Process-Tech Kft. (székhelye: 8220 Balatonalmádi, Rákóczi u. 43. C. ép., cégjegyzékszáma: 19 09 508027, adószáma: 13435976-2-19, képviseli: Szántó Tamás ügyvezető önállóan) vesz részt.
 
A pályázaton olyan gazdálkodó szervezet vehet részt, amely megfelel a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3.§ (1) bekezdésének 1. b) pontjában nevesített szervezet feltételeinek.
 
A pályázatok benyújtási határideje:
 
A Pályázati ajánlatot zárt cégjelzés nélküli borítékban egy eredeti és egy másolati példányban személyesen, vagy meghatalmazott útján a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal (8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.) Településfejlesztési osztályán, a 43. számú hivatali helyiségben kell benyújtani, ügyfélfogadási időben, legkésőbb 2014. december 1-én, hétfőn délelőtt 11.00 óráig.
A borítékon fel kell tüntetni „Pályázat a fémmegmunkáló üzem bérletére”.
 
A pályázatnak tartalmaznia kell az alábbiakat:
a)         a pályázó nevét, székhelyét (lakóhelyét), elérhetőségeit (telefonszám, telefaxszám);
  • ha a pályázó jogi személy, gazdasági társaság, a pályázónak a beadáshoz képest:
- 30 napnál nem régebbi eredeti cégkivonatát vagy annak hitelesített másolatát, valamint aláírásra jogosult képviselőjének eredeti aláírási címpéldányát vagy annak hitelesített másolatát,
- a létrejöttét igazoló bírósági, vagy más egyéb nyilvántartásba vételéről szóló okiratot, valamint a képviselet jogára vonatkozó továbbá az aláírás hitelességét igazoló okiratot,
- A pályázónak nyilatkozatát arról, hogy megfelel a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3.§ (1) bekezdésének 1. b) pontjában nevesített szervezet feltételeinek.
b.) a pályázó rövid bemutatását, üzleti elképzeléseit;
c.) a megajánlott ellenszolgáltatást, a 2015. évre megajánlott bérleti díj összegének nettó Ft + Áfa feltüntetésével a táblázatban foglaltak szerint, mely nem lehet kevesebb 2015. évben, mint a Bérleményre fent megadott nettó 3.133.500 Ft minimális bérleti díj + Áfa összege;
d.) a pályázati kiírásban foglalt feltételek elfogadására irányuló nyilatkozatot;
e) a pályázónak vállalnia kell, hogy ajánlatát a benyújtási határidő lejártától kezdődően az eredményhirdetést követő 30 napig fenntartja.
f.) a pályázó nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul pályázatának nyilvános ülésen történő elbírálásához;
g.) A pályázó által vállalt további kötelezettségre vonatkozó ajánlatot;
i) A pályázónak igazolásait arról, hogy a pályázata benyújtásának időpontjában nincs lejárt határidejű tartozása Balatonalmádi Város Önkormányzata felé, ezért pályázatához csatolnia kell az alábbi igazolásokat:
Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Pénzügyi és Számviteli osztály igazolása arról, hogy nincs nyilvántartott, lejárt határidejű tartozása,
Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Adóügyi  osztály igazolása arról, hogy nincs nyilvántartott, lejárt határidejű tartozása,
Balatonalmádi Városgondnokság igazolása arról, hogy nincs nyilvántartott, lejárt határidejű tartozása.
A pályázatot eredeti aláírással kell ellátni!
 
 
A pályázat bontására 2014. december 2-án, kedden 14.30 órakor nyilvánosan kerül sor a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Kistermében.
 
A pályázat elbírálására a Képviselő-testület 2014. év decemberi ülésén kerül sor.
 
Eredményéről a pályázót az elbírálást követő legkésőbb 15 napon belül írásban értesíti az Önkormányzat.
 
A pályázat elbírálásának szempontja: legmagasabb bérleti díj a bérlet időtartamára
 
A pályázat kiírója hiánypótlási lehetőséget nem biztosít!
 
A pályázat kiírója fenntartja a jogát arra, hogy a pályázati eljárást indoklás nélkül eredménytelennek nyilvánítsa.
A pályázati kiírásban nem részletezett kérdésekben a Balatonalmádi Város Önkormányzatának a Balatonalmádi Városi Önkormányzat tulajdonában álló nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadására és elidegenítésére vonatkozó 10/1996. (VI.27.) önkormányzati rendeletében, az önkormányzat vagyonáról szóló 14/2013. (IV.29.) önkormányzati rendeletében, a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvényben, a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvényben, valamint a Polgári Törvénykönyvben foglaltak az irányadók.
A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket értesítse, továbbá gondoskodjon a zártkörű pályázat kiírásáról szóló Közleménynek - a pályázati felhívás pályázó részére történő megküldésével egyidejűleg - a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján és Balatonalmádi város internetes honlapján való közzétételéről.

« Vissza
Vissza a főmenübe