332/2014. (XII. 18.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Budatava-sporttelep és Damjanich u. 37. szám alatti Ifjúsági és Sportszálló hasznosítása

Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a tulajdonátképező balatonalmádi 1993/2 helyrajzi számú, természetben a 8220 Balatonalmádi, Damjanich u. 37. szám alatti turistaszálló és udvar megnevezésű 1105 m2 területű ingatlan és a rajta lévő bruttó 381 m2 alapterületű épület bérbeadására - Ifjúsági és Sportszálló működtetése céljából - nyílt egyfordulós pályázatot ír ki az alábbi feltételekkel:
 
Bérlet időtartama:
A bérleti szerződés határozott időtartamra, 2015. április 01. napjától 2020. március 31. napjáig szól.
 
A bérleti szerződés egy alkalommal legfeljebb 5 évvel meghosszabbító abban az esetben, ha a Bérlő valamennyi kötelezettségét szerződésszerűen, késedelem nélkül teljesítette.
A bérleti szerződés rendes felmondással nem mondható fel.
 
A minimális bérleti díj összege:
A minimális havi bérleti díj a 2015. április 01. napjától 2015. december 31. napjáig tartó időszakra vonatkozóan: 70.000 Ft/hó + Áfa 27%.
 
A bérleti díj havi részletekben, havonta előre, tárgyhó 10. napjáig fizetendő a Balatonalmádi Városgondnokság által kiállított számla alapján, a Balatonalmádi Városgondnokság 11748083-15589325 számú fizetési számlájára.
Továbbiakban a pályázó által 2015. április 01-től 2015. december 31-ig tartó időszakra vonatkozóan megajánlott havi bérleti díj képezi az éves bérleti díj megállapításának alapját, amely évente - első ízben 2016. év január 01-től - a tárgyév január 01-re visszamenőleges hatállyal, a tárgyévet megelőző év KSH által közzétett fogyasztói árindex mértékével emelkedik.
A bérleti díj nem tartalmazza a rezsiköltségeket (víz- és csatornadíj, áramdíj, szemétszállítás díja, fűtés és melegvíz-előállítás) amelyek a Bérlőt terhelik a részletes pályázati feltételekben foglaltak szerint. A Bérlő köteles a közüzemi szolgáltatókkal szerződést kötni és a közüzemi díjakat közvetlenül a szolgáltatónak megfizetni.
Tevékenységi kör :
A Bérlő a Bérleményben főtevékenységként TEÁOR 5520 Üdülési, egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatás tevékenységet folytathat
Egyéb feltételek:
A Bérlemény rendeltetésszerű használatra alkalmas, megtekintés szerinti állapotban kerül bérbeadásra. A Bérlő kötelezettsége és költsége a tevékenysége gyakorlásához szükséges átalakítások elvégzése, felszerelések illetve berendezések beszerzése és az érintésvédelmi felülvizsgálat elvégeztetése saját költségére.
Az épületre a Bérbeadó köt vagyonbiztosítási szerződést. A Bérlő köteles berendezési tárgyaira vagyonbiztosítást, tevékenységére felelősségbiztosítást kötni.
 
A Bérbeadó feladata az épület külső állagának megóvása, valamint a közmű szolgáltatások folyamatos biztosítása az átadott épületrészek határoló faláig vagy - amennyiben azok előbb vannak - a mérőórákig.
 
A Bérlő köteles gondoskodni :
a)      az épület burkolatainak felújításáról, pótlásáról, illetőleg cseréjéről;
b)      az épülethez tartozó homlokzat (portál), védő- (elő)tető, ernyős szerkezet, biztonsági berendezések karbantartásáról;
c)      az épületben folytatott tevékenységi körében felmerülő felújításról, pótlásról, illetve cseréről;
d)      az épület olyan berendezéseinek karbantartásáról, amelyeket a bérlő kizárólagosan használ, illetőleg tart üzemben;
e)      az épület, továbbá a hozzátartozó területek tisztántartásáról, megvilágításáról.
 
Az épületben a Bérlő - még saját költségére is - átalakítást, korszerűsítést csak a Bérbeadóval előre egyeztetett módon végezhet.
A Bérbeadó köteles gondoskodni:
a)    az épület szerkezeteinek és közműveinek felújításáról;
b)   a szavatossági hibák elhárításáról;
c)    az életveszélyt okozó, továbbá az épület állagát veszélyeztető hibák elhárításáról.
 
Pályázati jogosultak köre:
 
A pályázati eljárásban jogi személy, egyéni vállalkozó, vagy ezek konzorciuma vehet részt. Az együttes pályázati ajánlattétel céljából alapított ajánlattevői közösség; vagy más alkalmi egyesülés (konzorcium), és tagjainak felelőssége a pályázati eljárás és a szerződéskötés során egyetemleges.
 
A pályázaton olyan gazdálkodó szervezet vehet részt, amely megfelel a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3.§ (1) bekezdésének 1. b) vagy c.) pontjában nevesített szervezet feltételeinek.
 
A korábbi használó, a Herkules SE (székhelye: 8220 Balatonalmádi, Görgey u. 4., adószáma: 19263573-1-19, nyilvántartási száma:770, képviseli: Felber Gyula elnök) részére a pályázat kiírója előbérleti jogot biztosít.
A Herkules SE előbérleti jogával kizárólag abban az esetben élhet, ha nincs az előbérletre vonatkozó nyilatkozattétel időpontjában Balatonalmádi Város Önkormányzata felé lejárt határidejű nyilvántartott tartozása, továbbá a helyi önkormányzati adóhatóságnál nyilvántartott tartozása és az erre vonatkozó igazolásokat nyilatkozatához csatolja:
Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Pénzügyi és Számviteli osztály igazolása arról, hogy nincs nyilvántartott, lejárt határidejű tartozása,
Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Adóügyi osztály igazolása arról, hogy nincs nyilvántartott, lejárt határidejű tartozása,
Balatonalmádi Városgondnokság igazolása arról, hogy nincs nyilvántartott, lejárt határidejű tartozása.
A pályázatok benyújtási határideje:
 
A Pályázati ajánlatokat zárt cégjelzés nélküli borítékban egy eredeti és egy másolati példányban személyesen, vagy meghatalmazott útján a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal (8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.) Településfejlesztési osztályán, a 40. számú hivatali helyiségben kell benyújtani, ügyfélfogadási időben, legkésőbb 2015. február 11-én, szerdán délelőtt 10.00 óráig.
 
A borítékon fel kell tüntetni "Pályázat a Damjanich u. 37. szám alatti Ifjúsági és Sportszálló bérletére”
 
A pályázatnak tartalmaznia kell az alábbiakat:
a)         a pályázó nevét, székhelyét (lakóhelyét), elérhetőségeit (telefonszám, telefaxszám);
  • ha a pályázó jogi személy, gazdasági társaság, a pályázónak a beadáshoz képest:
- 30 napnál nem régebbi eredeti cégkivonatát vagy annak hitelesített másolatát, valamint aláírásra jogosult képviselőjének eredeti aláírási címpéldányát vagy annak hitelesített másolatát,
- a létrejöttét igazoló bírósági, vagy más egyéb nyilvántartásba vételéről szóló okiratot, valamint a képviselet jogára vonatkozó továbbá az aláírás hitelességét igazoló okiratot.
  • egyéni vállalkozó esetén a vállalkozói engedély, vagy Igazolás az egyéni vállalkozó nyilvántartásba vételről hiteles másolatát;
- a konzorciumban pályázóknak ajánlatukhoz csatolni kell a közöttük létrejött megállapodás eredeti vagy hitelesített másolatát, melynek ki kell térnie arra, hogy a tagok felelőssége egyetemleges, meg kell jelölniük továbbá a meghatalmazással eljáró képviselőjük nevét.
 
- külföldi pályázónak hiteles magyar fordításban is be kell nyújtania a megjelölt dokumentumokat. Külföldi pályázó köteles belföldi székhellyel (lakóhellyel) rendelkező kézbesítési megbízottat megnevezni.
b) a pályázó rövid bemutatását,
c) a megajánlott ellenszolgáltatást, a 2015. április 01-től 2015. december 31-ig tartó időszakra vonatkozóan megajánlott havi bérleti díj összegének nettó Ft/hó + Áfa feltüntetésével, mely nem lehet kevesebb a Bérleményre fent megadott minimális havi bérleti díj összegénél,
d) a pályázati kiírásban foglalt feltételek elfogadására irányuló nyilatkozatot;
e) a pályázónak az ajánlati kötöttségről szóló nyilatkozatát, a pályázónak vállalnia kell, hogy ajánlatát a benyújtási határidő lejártától kezdődően az eredményhirdetést követő 30 napig fenntartja;
f) a pályázó nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul pályázatának nyilvános ülésen történő elbírálásához;
g) A pályázó által vállalt további kötelezettségre vonatkozó ajánlatot;
h) A pályázónak igazolásait arról, hogy a pályázata benyújtásának időpontjában nincs lejárt határidejű tartozása Balatonalmádi Város Önkormányzata felé, ezért pályázatához csatolnia kell az alábbi igazolásokat:
Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Pénzügyi és Számviteli osztály igazolása arról, hogy nincs nyilvántartott, lejárt határidejű tartozása,
Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Adóügyi  osztály igazolása arról, hogy nincs nyilvántartott, lejárt határidejű tartozása,
Balatonalmádi Városgondnokság igazolása arról, hogy nincs nyilvántartott, lejárt határidejű tartozása.
i) A pályázónak legalább 2 éves referenciára vonatkozó igazolását a pályázat tárgyát képező Bérleményben folytatandó szállásüzemeltetési tevékenységre vonatkozóan;
j) A pályázó nyilatkozatát arról, hogy megfelel a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3.§ (1) bekezdésének 1. b) vagy c.) pontjában nevesített szervezet feltételeinek.
A pályázatot eredeti aláírással kell ellátni!
 
A pályázatok bontására 2015. február 11-én, szerdán 14.00 órakor nyilvánosan kerül sor a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Kistermében.
 
Eredményéről a pályázókat és az előbérleti jog jogosultját az elbírálást követő legkésőbb 15 napon belül írásban értesíti az Önkormányzat.
 
A pályázatok elbírálásának szempontja: legmagasabb bérleti díj a bérlet időtartamára
 
A pályázat kiírója a benyújtott pályázat formai hibáinak pótlására egyszeri két munkanapon belüli hiánypótlási lehetőséget biztosít!
A pályázat kiírója fenntartja a jogát arra, hogy a pályázati eljárást indoklás nélkül eredménytelennek nyilvánítsa.
A pályázati kiírásban nem részletezett kérdésekben a Balatonalmádi Város Önkormányzatának a Balatonalmádi Városi Önkormányzat tulajdonában álló nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadására és elidegenítésére vonatkozó 10/1996. (VI.27.) önkormányzati rendeletében, az önkormányzat vagyonáról szóló 14/2013. (IV.29.) önkormányzati rendeletében, a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvényben, a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvényben, valamint a Polgári Törvénykönyvben foglaltak az irányadók.
Érdeklődni a 88/542-445-ös telefonszámon, személyesen ügyfélfogadási időben, vagy a pmhivatal@balatonalmadi.hu e-mail címen lehet. A részletes pályázati feltételek átvehetők a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Településfejlesztési osztályán (8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.) a 40. számú irodában ügyfélfogadási időben 2015. január 12-től, vagy letölthetők a www.balatonalmadi.hu internetes honlapról.
Az ingatlan megtekintésére 2015. január 22-én és 2015. február 5-én délután 14.00-15.00 óra közötti időpontban, legalább 2 munkanappal előtte, a 88/542-445-ös telefonszámon történt előzetes egyeztetés szerint van lehetőség.
A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket értesítse, továbbá gondoskodjon a pályázati felhívás és a pályázat meghirdetéséről szóló közlemény közzétételéről a helyben szokásos módon.

« Vissza
Vissza a főmenübe