125/2015. (IV. 30.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Balatonalmádi, Budatava-strandon lévő üzlethelyiség területbérleti ügye

1.      Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete tudomásul veszi, hogy a LAKE-BODEGA Kft. a balatonalmádi 1597 helyrajzi számú ingatlanon, természetben 8220 Balatonalmádi, Lóczy tér 1. szám alatti Budatava-strandon lévő 33 m2 alapterületű felépítményét a hozzátartozó 16 m2-es ideiglenes terasszal (DECK büfé) Márkus Ferenc egyéni vállalkozó részére értékesítette.
 
  1. Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy Márkus Ferenc egyéni vállalkozóval (székhelye: 8220 Balatonalmádi, Noszlopy G. u. 9., adószáma: 75076472-2-39, nyilvántartási száma: 11098482) területbérleti szerződést köt az alábbi feltételekkel:
 
a)      A területbérleti szerződés 2015. január 05. napjától kezdődően határozatlan időtartamú.
b)      A területbérleti szerződésben az alábbi bontó feltételt kell kikötni:
Amennyiben Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Budatava-strandon bármely olyan beruházásról dönt, amely megvalósítása a bérelt területet érinti, határozatával felhívja a Bérlőt a bérelt terület birtokának eredeti állapotban – felépítmény elbontásával járó - átadására.
A bontó feltétel bekövetkeztével a területbérleti szerződés megszűnik, ezért Bérlő köteles felépítményét lebontani és a bérelt területet 30 napon belül eredeti állapotában Bérbeadó részére visszaadni. A bérleti jogviszony bontó feltétel bekövetkezte okán történő megszűnése esetén Bérlő sem másik elhelyezésre, sem bármilyen jogcímen kártérítésre vagy kártalanításra nem jogosult.
c)      A bérlemény Balatonalmádi Város Önkormányzatának a tulajdonát képezi és bérlő nem szerzett ráépítés vagy más jogcímen azon tulajdonjogot, vagy tulajdoni igényt. A területbérleti szerződés megkötése nem minősül a Ptk. 5:19 § szerinti szerződésnek. Az ingatlan tulajdonosa nem járul hozzá a földhasználati jog ingatlan nyilvántartásba történő bejegyzéséhez.
d)     Az Önkormányzat Bérlő részére előbérleti jogot nem biztosít.
e)      A 2015. évi területbérleti díj mértéke: havi 36.020 Ft/hó + Áfa 27 %.
f)       A 2015. január 01-től 2015. január -04-ig tartó időszakra vonatkozó 4.648 Ft + Áfa 27% összegű területbérleti díj a LAKE-BODEGA Kft.-t terheli.
A 2015. január 05-től 2015. január 31-ig tartó időszakra vonatkozó 31.372 + Áfa 27% összegű bérleti díjat, a 2015. február 01-től 2015. december 31-ig tartó időszakra vonatkozó havi bérleti díjakat és a 2015. évi szemétszállítási díjat Márkus Ferencnek kell kiegyenlítenie. A Bérbeadó fenntartja a jogot arra, hogy az évközbeni Áfa változást érvényesítse.
g)      A bérleti díj a továbbiakban - első ízben 2016. évben - a KSH által közzétett hivatalos fogyasztói árindex (inflációs ráta) mértékével tárgyév január 01. napjára visszamenőleges hatállyal emelkedik.
h)     A bérleti díj az alábbiak szerint fizetendő:
ha.) A 2015. januári tört hónapra esedékes bérleti díj és az február, március, április, május, június hónapi bérleti díj fizetése 2015. június 10. napjáig esedékes a Bérbeadó által kiállított számlaalapján.
hb) továbbiakban a bérleti havonta előre, a tárgyhó 10. napjáig fizetendő a Bérbeadó által kiállított számlaalapján.
i)       A bérleti díj a rezsiköltségeket és a szemétszállítás díját nem tartalmazza.
-            A tárgyév május 15. és szeptember 15. közötti időszakra vonatkozó szemétszállítás díját a Bérlő tárgyév július 15-ig banki átutalással, vagy készpénz átutalási megbízáson köteles megfizetni Balatonalmádi Város Önkormányzat fizetési számlájára, a Bérbeadó által kiállított számla alapján. Ezen időtartamon felül a Bérlő köteles a Szolgáltatóval közvetlenül a szemétszállítási szerződést megkötni és ennek meglétét, valamint a szemétszállítási díj befizetését az Üzemeltető felé igazolni.
-            A Bérlő az áramszolgáltatás díját a Szolgáltatóval megkötött szerződés alapján közvetlenül a Szolgáltatónak fizeti meg. A szerződés meglétét a Bérlő köteles a Bérbeadó felé a szerződéskötést követő 60 napon belül igazolni.
-            A Bérlő a víz- és csatorna szolgáltatás díját a Szolgáltatóval megkötött szerződés alapján közvetlenül a Szolgáltatónak fizeti meg. A szerződés meglétét a Bérlő köteles a Bérbeadó felé a szerződéskötést követő 60 napon belül igazolni.
j)       A Bérlő a Budatava-strand üzemeltetési szabályzatának és házirendjének rendelkezéseit magára nézve kötelező érvényűnek tekinti. A bérleti szerződésben foglaltak betartását a Strandüzemeltető által kinevezett vezető-strandgondnok is jogosult ellenőrizni.
k)     Bérbeadó a bérletet azonnali hatállyal jogosult felmondani:
-          A területbérleti díj és rezsiköltség térítés elmulasztása esetében feltéve, hogy a Bérlőt megfelelő határidő tűzésével és a következményekre való figyelmeztetéssel a hátralék megfizetésére írásban felszólította, és a Bérlő e határidő elteltéig sem fizetett.
-          Ha a Bérlő a szerződésben vállalt, vagy jogszabályban előírt egyéb lényeges kötelezettségét nem teljesíti.
-          Bérlő a Bérleményt nem büfé üzlet céljára használja.
l)       Amennyiben Bérlő a bérlemény birtokának visszaszolgáltatási kötelezettségét elmulasztja a Bérlő a jogcím nélküli használat időtartamára napi 20.000 Ft + Áfa, (Húszezer forint + Áfa) összegű használati díj Bérbeadó részére való megfizetésére köteles az ezen időszakra felmerülő közüzemi díjak viselése mellett. Ha a Bérlő ezen mulasztása a 30 (harminc) naptári napot meghaladja, úgy a Bérbeadót a mulasztás 31. (harmincegyedik) napjától 1.000.000 Ft összegű kötbér illeti meg.
A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket értesítse és felhatalmazza a területbérleti szerződés megkötésére.

« Vissza
Vissza a főmenübe