200/2015. (VI. 25.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A balatonalmádi 1815 hrsz-ú, Hajnal u. 10. szám alatti ingatlan hasznosítása

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzat vagyonáról szóló 14/2013. (IV.29.) önkormányzati rendelet előírásait figyelembe véve a balatonalmádi 1815 helyrajzi számú, természetben 8220 Balatonalmádi, Hajnal u. 10. szám alatti, összesen 448 m2 területű, kivett beépítetlen terület megnevezésű ingatlana értékesítését 2.900.000 Ft + Áfa 27% irányáron meghirdeti.
 
Az ingatlan adatai :
Helyrajzi szám: balatonalmádi 1815
Cím: Balatonalmádi, Hajnal u. 10.
Művelési ág: kivett beépítetlen terület - a természetben van rajta a telekhatár mentén egy nyitott, palatetős fészer.
Területe: 448 m2
Közmű: az ingatlanon közmű nincs
 
Az ingatlan Helyi Építési Szabályzat szerinti besorolása hétvégiházas üdülőterület. Az építési telek övezeti jele Üh7-L, beépítés módja szabadonálló, legkisebb területe 550 m2 , legnagyobb beépítettség 20% , legnagyobb építménymagasság 4,5-6,0 m, minimális zöldfelület aránya 55 %.
Az ingatlan méreténél fogva nem építhető be.
Vételi ajánlatot természetes személy vagy olyan gazdálkodó szervezet tehet, amely megfelel a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3.§ (1) bekezdésének 1. pontjában nevesített szervezet feltételeinek (átlátható szervezet).
Az együttes ajánlattétel céljából alapított ajánlattevői közösség; vagy más alkalmi egyesülés (konzorcium), és tagjainak felelőssége a pályázati eljárás és a szerződéskötés során egyetemleges.
 
A vételi ajánlatokat az ajánlattevő személyére való bármely utalás nélküli zárt borítékban egy eredeti és egy másolati példányban személyesen, vagy meghatalmazott útján a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal (8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.) Településfejlesztési osztályán, a 40. számú hivatali helyiségben kell benyújtani, ügyfélfogadási időben, legkésőbb 2015. július 31-én, pénteken délelőtt 10.00 óráig.
 
A borítékon fel kell tüntetni „Ajánlat a Hajnal u. 10. szám alatti ingatlan megvételére
 
Ajánlati kötöttség:az ajánlattevőnek vállalnia kell, hogy ajánlatát a benyújtási határidő lejártától kezdődően az eredményhirdetést követő 30 napig fenntartja;
 
Az ajánlatnak tartalmaznia kell az alábbiakat:
a.) az ajánlattevő nevét, címét, személyes adatait, elérhetőségeit (telefon, telefax száma, e-mail),
- természetes személy esetén személyes adatai (Az ajánlattevő neve; születéskori neve; születési helye, időpontja év, hó, nap; anyja neve; állampolgársága; lakóhelye; levelezési címe;
-ha az ajánlattevő jogi személy a beadáshoz képest:
·         30 napnál nem régebbi eredeti cégkivonatát vagy annak hitelesített másolatát, valamint aláírásra jogosult képviselőjének eredeti aláírási címpéldányát vagy annak hitelesített másolatát,
·         a létrejöttét igazoló bírósági, vagy más egyéb nyilvántartásba vételéről szóló okiratot, valamint a képviselet jogára vonatkozó továbbá az aláírás hitelességét igazoló okiratot.
- egyéni vállalkozó esetén a Vállalkozói Igazolvány vagy Igazolás az egyéni vállalkozó nyilvántartásba vételéről hiteles másolatát;
- ha az ajánlattevő konzorcium, az ajánlathoz csatolni kell a tagok között létrejött megállapodás eredeti vagy hitelesített másolatát, melynek ki kell térnie arra, hogy a tagok felelőssége egyetemleges, meg kell jelölniük továbbá a meghatalmazással eljáró képviselőjük nevét.
- külföldi ajánlattevőnek hiteles magyar fordításban is be kell nyújtania a megjelölt dokumentumokat. Külföldi pályázó köteles belföldi székhellyel (lakóhellyel) rendelkező kézbesítési megbízottat megnevezni.
b.) a megajánlott ellenszolgáltatást, a vételár összegének nettó Ft + Áfa feltüntetésével, együttes ajánlat benyújtása esetén a megvásárolni kívánt telekrész tulajdoni hányadának megjelölésével;
c.) az ajánlattevőnek vállalnia kell, hogy ajánlatát a benyújtási határidő lejártától kezdődően az eredményhirdetést követő 30 napig fenntartja;
d.) Az ajánlattevő igazolásait arról, hogy ajánlata benyújtásának időpontjában nincs lejárt határidejű tartozása Balatonalmádi Város Önkormányzata felé, ezért ajánlatához csatolnia kell az alábbi igazolásokat:
Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Pénzügyi és Számviteli osztály igazolása arról, hogy nincs nyilvántartott, lejárt határidejű tartozása,
Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Adóügyi osztály igazolása arról, hogy nincs nyilvántartott, lejárt határidejű tartozása,
Balatonalmádi Városgondnokság igazolása arról, hogy nincs nyilvántartott, lejárt határidejű tartozása.
e.) Az ajánlattevő nyilatkozatát arról, hogy megfelel a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3.§ (1) bekezdésének 1. pontjában nevesített szervezet feltételeinek.
f.) az ajánlattevő nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul pályázatának nyilvános ülésen történő elbírálásához,
 
Az ajánlatok bontása: Az ajánlatok bontására 2015. augusztus 3-án, hétfőn délután 14.00 órakor a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Kistermében nyilvánosan kerül sor.
 
A beérkezett ajánlatokat a Képviselő-testület augusztusi rendes ülésén bírálja el.
 
A beérkezett ajánlatok értékelésének szempontja:legmagasabb ajánlati ár
 
A Képviselő-testület fenntartja a jogát arra, hogy az ajánlati felhívást indoklás nélkül visszavonja.
A Képviselő-testület döntését az eredményhirdetést követő legkésőbb 15 napon belül, írásban közli valamennyi ajánlattevővel.
 
A szerződés megkötése: Az adás-vételi szerződés megkötésére a döntést követő 30 napon belül kerül sor. A szerződésnek tartalmaznia kell, hogy a Vevő tudomásul veszi, hogy az ingatlanon lévő építmény bontása során keletkező veszélyes hulladék ártalmatlanításának költségei a Vevőt terhelik.
 
A vételár kiegyenlítése: a vételárat a Vevő a szerződéskötést követő 30 napon belül átutalással köteles megfizetni Balatonalmádi Város Önkormányzata által kiállított számla alapján, Balatonalmádi Város Önkormányzata 11748083-15430290 számú fizetési számlájára. A tulajdonjog ingatlan-nyilvántartásban történő átvezetéséhez csak a teljes vételár kiegyenlítése után járul hozzá az Önkormányzat.
 
A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy az ajánlati felhívás közzétételéről gondoskodjon. Az ajánlattételi felhívást tegye közzé a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján, Balatonalmádi város internetes honlapján és jelentessen meg közleményt a Veszprém Megyei Napló napilapban, az Új Almádi Újságban, (ha ennek megjelenési határideje ezt lehetővé teszi), illetve az ÖBÖL TV képújságban.

« Vissza
Vissza a főmenübe