201/2015. (VI. 25.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A Balatonalmádi, 019/7 hrsz-ú ingatlan hasznosítása

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (Kiíró) az önkormányzat vagyonáról szóló 14/2013. (IV.29.) önkormányzati rendelet szerint a balatonalmádi 019/7 helyrajzi számú, természetben 8220 Balatonalmádi, Remetevölgyi u. 6. szám alatti, kert megnevezésű összesen 850 m2 területű ingatlana értékesítésére 1.282.000 Ft. + Áfa 27 % irányáron zártkörű pályázatot ír ki az alábbi feltételekkel:
 
A pályázati eljáráson való részvétel feltételei:
A pályázati eljáráson a balatonalmádi 019/6 és 019/8 helyrajzi számú ingatlanok ingatlan-nyilvántartásban bejegyzett tulajdonosai és haszonélvezői vehetnek részt külön-külön, vagy együttesen.
A pályázati ajánlattevőnek igazolnia kell, hogy ajánlata benyújtásának időpontjában nincs lejárt határidejű tartozása Balatonalmádi Város Önkormányzata felé, ezért ajánlatához csatolnia kell az alábbi igazolásokat:
Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Pénzügyi és Számviteli osztály igazolása arról, hogy nincs nyilvántartott, lejárt határidejű tartozása,
Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Adóügyi osztály igazolása arról, hogy nincs nyilvántartott, lejárt határidejű tartozása,
Balatonalmádi Városgondnokság igazolása arról, hogy nincs nyilvántartott, lejárt határidejű tartozása.
A mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény (továbbiakban Földforgalmi tv.) szerint a föld tulajdonjogának megszerzésére külön szabályok vonatkoznak.
 
A pályázaton olyan pályázó vehet részt, aki a Földforgalmi tv. 10. §-ban foglaltak szerint jogosult a tulajdonszerzésre.
 
A Földforgalmi tv.18 §-ban megjelölteket az ott meghatározott sorrend szerint elővásárlási jog illeti meg.
 
A pályázati ajánlatokat a pályázó személyére való bármely utalás nélküli zárt borítékban egy eredeti és egy másolati példányban személyesen, vagy meghatalmazott útján a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal (8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.) Településfejlesztési osztályán, a 40. számú hivatali helyiségben kell benyújtani, ügyfélfogadási időben, legkésőbb 2015. augusztus 3-án, hétfőn délelőtt 11.00 óráig.
 
A borítékon fel kell tüntetni „Pályázat a balatonalmádi 019/7 hrsz-ú ingatlan megvételére
 
A pályázó ajánlati kötöttsége:abenyújtási határidő lejártától számított 120 napig tart.
 
A pályázatnak tartalmaznia kell az alábbiakat:
a) a pályázó rövid bemutatkozását, nevét, címét, személyes adatait, elérhetőségeit (telefon, telefax száma, e-mail),
 
- természetes személy pályázó esetén személyes adatai (A pályázó neve; születéskori neve; születési helye, időpontja év, hó, nap; anyja neve; állampolgársága; lakóhelye; levelezési címe, személyi igazolvány száma);
b) a megajánlott ellenszolgáltatást, a vételár összegének nettó Ft + Áfa feltüntetésével, együttes ajánlat benyújtása esetén a megvásárolni kívánt telekrész tulajdoni hányadának megjelölésével,
c) a nyilatkozatot arról, hogy a pályázati feltételeket elfogadja és magára nézve kötelező érvényűnek ismeri el,
d) a pályázó nyilatkozatát arról, hogy jogosult a föld tulajdonjogának megszerzésére a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvényben foglaltak szerint.
e) a pályázónak vállalnia kell, hogy ajánlatát a benyújtási határidő lejártától számított 90 napig fenntartja,
f) Az ajánlattevő igazolásait arról, hogy ajánlata benyújtásának időpontjában nincs lejárt határidejű tartozása Balatonalmádi Város Önkormányzata felé, ezért ajánlatához csatolnia kell az alábbi igazolásokat:
Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Pénzügyi és Számviteli osztály igazolása arról, hogy nincs nyilvántartott, lejárt határidejű tartozása,
Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Adóügyi osztály igazolása arról, hogy nincs nyilvántartott, lejárt határidejű tartozása,
Balatonalmádi Városgondnokság igazolása arról, hogy nincs nyilvántartott, lejárt határidejű tartozása.
 
g) a pályázó nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul pályázatának nyilvános ülésen történő elbírálásához,
 
A pályázatok bontása: A pályázatok bontása 2015. augusztus 3-án, hétfőn délután 15.00 órakor a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Kistermében nyilvánosan történik.
 
A beérkezett pályázatokat a Képviselő-testület augusztusi rendes ülésén bírálja el.
 
A beérkezett pályázatok értékelésének szempontja:legmagasabb ajánlati ár
 
A pályázat Kiírója fenntartja a jogát arra, hogy a pályázati eljárást indoklás nélkül eredménytelennek nyilvánítsa.
A Kiíró a döntését követően a pályázati eljárás eredményét haladéktalanul, de legkésőbb 15 napon belül, írásban közli valamennyi pályázóval.
 
A szerződés megkötése: A Kiíró a pályázati eljárás nyertesével, ennek meghiúsulása esetén - amennyiben megjelölésre került - a második helyezettel köthet szerződést figyelemmel a Földforgalmi törvény elővásárlásra vonatkozó rendelkezésekre is.
 
A vételár kiegyenlítése: a vételárat a Vevő a szerződéskötést követő 30 napon belül átutalással köteles megfizetni Balatonalmádi Város Önkormányzata 11748083-15430290 számú költségvetési elszámoló számlájára.
 
A tulajdonjog ingatlan-nyilvántartásban történő átvezetéséhez csak a teljes vételár kiegyenlítését, továbbá az adás-vételi szerződés hatályosulását követően járul hozzá az Önkormányzat.
Az adás-vételi szerződés hatályosulása tekintetében a Földforgalmi tv. 21-22. §-aiban foglaltak az irányadók.
 
A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy a zártkörű pályázati eljárás dokumentációjának összeállításáról, a pályázati közlemény közzétételéről gondoskodjon, és a Pályázati felhívásról az érintetteket a Pályázati felhívás postai úton történő megküldésével értesítse.

« Vissza
Vissza a főmenübe