250/2015. (IX. 24.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A Balatonalmádi 038 helyrajzi számú állami tulajdonú ingatlan ingyenes tulajdonba vételének kezdeményezése

1.      Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 13.§-ában foglaltak, valamint az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény 36.§ (2) bekezdésének c.) pontja alapján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-nél kezdeményezi és kérelmezi a Magyar Állam tulajdonában és a DRV Zrt. vagyonkezelésében lévő Balatonalmádi, 038 helyrajzi számon felvett, 3 ha 959 m2 területű erdő, illetve kivett vízmű megnevezésű ingatlan - használaton kívüli volt Vízmű - 1/1 tulajdoni hányadának ingyenes önkormányzati tulajdonba adását.
 
2.      Az ingatlant az önkormányzat a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 13. pont: turizmussal kapcsolatos feladatainak ellátása érdekében kívánja tulajdonba venni és rendezvény helyszín céljára kívánja felhasználni.
 
3.      Konkrét felhasználási cél: A terület bakancsos turizmusba történő bekapcsolása, az ingatlan Ferenc Forrás környezetében turista megállóhely, pihenőhely kialakítása, annak működtetése, fenntartása, továbbá egyéb turista és turisztikai programok szervezési helyszínként való jövőbeni megvalósítása.
 
4.      Balatonalmádi Város Önkormányzata vállalja a tulajdonba adás érdekében felmerülő költségek – ideértve a művelési ág szükséges megváltoztatásának költségét – megtérítését.
 
5.      Az igényelt ingatlan nem áll örökségvédelmi/természetvédelmi/helyi/Natura 2000védettség alatt.
 
6.      A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba adásával kapcsolatos eljárás során az MNV Zrt. felé teljes jogkörben eljárjon, és valamennyi nyilatkozatot megtegyen.
 
A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba adására vonatkozó megállapodást aláírja.

« Vissza
Vissza a főmenübe