258/2015. (IX. 24.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A Balatonalmádi, Rákóczi u. 39. szám alatti lakások hasznosítása

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a balatonalmádi 1465 helyrajzi számú ingatlanon, természetben 8220 Balatonalmádi Rákóczi u. 39. 1. ajtószám alatti, a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium ingatlan területén lévő 88 m2 hasznos alapterületű, összkomfortos komfortfokozatú szolgálati lakást a hozzátartozó kertrésszel (Bérlemény), a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Veszprémi Tankerületének (képviseli: Szauer István igazgató) Veszprémben, 2015. szeptember 11-én kelt bérlő kijelölésére tekintettel Juhász Ágnes pedagógus, veszprémi lakos részére szolgálati jelleggel bérbeadja az alábbi feltételekkel:
a)      A bérleti jogviszony 2015. október 01. napjától kezdődően határozatlan időtartamra szól azzal, hogy a Bérlő Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégiumban (8220 Balatonalmádi Rákóczi u. 39.) fennálló közalkalmazotti jogviszonya megszűnésével lakásbérleti szerződése is megszűnik.
b)      A lakásra vonatkozó jelenleg hatályos lakbér mértéke: 318 Ft/m2/hó + Áfa, ennek figyelembevételével a havi lakbér összege: 27.984 Ft/hó + Áfa 27%, azaz bruttó 35.540 Ft/hó.
c)      A lakbér a továbbiakban a mindenkor hatályban lévő lakások bérletéről, elidegenítéséről és bérbeadásuk szabályairól szóló önkormányzati rendelet szerint kerül megállapításra.
d)     A havi lakbért a Bérlő havonta előre, tárgyhó 10. napjáig köteles megfizetni, a Balatonalmádi Városgondnokság által kiállított számla alapján, a Balatonalmádi Városgondnokságnak az OTP Bank Nyrt-nél vezetett, 11748083-15589325 számú fizetési számlájára.
e)      A lakbér nem tartalmazza a rezsiköltségeket. Az áram-, gáz-, víz- és csatorna, továbbá a szemétszállítás díját a Balatonalmádi Városgondnokság számlázza tovább a Bérlő felé a Szolgáltatók által benyújtott számlák figyelembevételével, 8 napos fizetési határidővel.
f)       A lakás rendeltetésszerű használatra alkalmas, megtekintés szerinti állapotban kerül bérbeadásra.
g)      A Bérlő a lakást rendeltetésszerűen és a lakásbérleti szerződésnek megfelelően köteles használni. A Bérbeadó jogosult a lakás rendeltetés-, jog- és szerződésszerű használatát ellenőrizni.
h)      A Bérlőnek életvitelszerűen a lakásban kell laknia. A Bérlő köteles a bérlakás címére lakóhelyet vagy tartózkodási helyet létesíteni. Ha a bérlő a lakást két hónapot meghaladó időtartamra elhagyja, ezt – tartózkodási helyének és a távollét indokának megjelölésével együtt - köteles a Bérbeadónak bejelenteni.
i)        ABérbeadó köteles gondoskodni az épület karbantartásáról, az épület központi berendezéseinek állandó üzemképes állapotáról, a közös használatra szolgáló helyiségek állagában, továbbá e helyiségek berendezéseiben keletkezett hibák megszüntetéséről.
j)        ABérlő köteles gondoskodni a lakás burkolatainak, ajtóinak, ablakainak és berendezéseinek karbantartásáról, felújításáról, pótlásáról, illetőleg cseréjéről, az ajtók és ablakok külső és belső felületeinek mázolásáról, továbbá az épületben, az épület központi berendezéseiben, felszereléseiben és a lakásban a bérlő vagy a vele együttlakó személyek magatartása miatt keletkezett hibák kijavításáról, az okozott kár megtérítéséről, a lakás tisztántartásáról, valamint a lakáshoz tartozó udvarrész karbantartásáról.
k)      A Bérlő a lakás átalakításához, korszerűsítéséhez, felújításához vagy bővítéséhez köteles a Bérbeadó előzetes írásbeli hozzájárulását megszerezni.
l)        Bérbeadó írásban a szerződést felmondhatja ha:
-          a Bérlő a lakbért és rezsiköltséget a fizetésre megállapított időpontig nem fizeti meg,
-          a Bérlő a szerződésben vállalt, vagy jogszabályban előírt kötelezettségeit nem teljesíti,
-          a Bérlő, vagy a vele együtt lakó személyek a Bérbeadóval, vagy a lakókkal szemben az együttélés követelményeivel ellentétes magatartást tanúsítanak.
m)    A Bérlő közalkalmazotti jogviszonya megszűnését követő 30 napon belül, a lakás lakbérének és a közüzemi és egyéb díjak rendezését követően, köteles a lakást üresen, rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban a Bérbeadónak visszaadni.
 
A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket értesítse és felhatalmazza a lakásbérleti szerződés megkötésére.

« Vissza
Vissza a főmenübe