16. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2013. április 25-i ülésére

Tárgy:   Javaslat pályázatírói és tanácsadói feladatok ellátására
Készítette:   Zana András osztályvezető
Előterjesztő:   Keszey János polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi és Gazdasági Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület !
 
Önkormányzatunk az elmúlt 5 évben – ajánlati eljáráson történt kiválasztást követően - megállapodást kötött a budapesti székhelyű ADITUS Tanácsadó és Szolgáltató Zrt-vel az Európai Uniós pályázatokkal kapcsolatos tanácsadói munka elvégzésére. E szerződés keretein belül az ADITUS Zrt. havi rendszerességgel küldött információt az önkormányzat számára releváns pályázatokról, melyet elektronikus formában a képviselő-testület tagjai és az Önkormányzati Hivatal vezető munkatársai is rendszeresen megkaptak. Ezen túlmenően a cég megküldte a saját kiadásában megjelenő Uniós Értesítő című szakmai kiadványt és a Forrás Értesítő szakmai CD-t is. A szerződés részeként korábban évente 3, utóbb évente 5, a strukturális alapokból finanszírozott programra benyújtandó pályázat ingyenes elkészítését vállalta, azzal, hogy az eredményes pályázatok után sikerdíjat számol el.
 
A pályázatírásra vonatkozó megállapodás nem jelentett kizárólagosságot, az önkormányzat pályázatát – mint ahogy erre az elmúlt időszakban több példa is volt –más cég bevonásával vagy saját munkatársai közreműködésével is benyújthatta. Az elmúlt évek tevékenységének eredményeként számos sikeres – összességében az 1 milliárd forintot is meghaladó költségű - pályázatot nyújtott be önkormányzatunk az ADITUS Zrt. közreműködésével, melynek során több mint 800millió forint támogatást nyert.
 
Időrendben elsőként valósult meg a városközpont településkép javító beruházása, melynek során elkészült a Városház tér, a József Attila utca, a Petőfi S. utca, Jókai utca és a Baross G. utca egy-egy szakaszának burkolata, a szökőkút, a piac és Szent István park felújítása. A Györgyi Dénes Általános Iskola felújítására és tornateremmel történő bővítésére benyújtott pályázatunk is eredményes volt. A Wesselényi strand főépületének átalakítása és bővítése is befejeződött. Ugyancsak elnyert támogatás felhasználásával épült meg a „Kistérségi járóbeteg szakellátó központ”.
 
Az ADITUS Zrt. közreműködésével nyújtottunk be pályázatunkat a Vécsey utca-Töltés utca egy szakaszának gyűjtőúttá történő kialakítására. A pályázat elutasításra került ugyan, és a jogorvoslati eljárás sem hozott számunkra kedvező eredményt. E kivételes esetben sem a közreműködő ADITUS Zrt-n múlott a pályázat eredménytelensége.
 
A LEADER pályázati kiírásra benyújtott Európa Szoborpark projekt pályázat is a cég közreműködésével készült el, itt a jogorvoslati eljárást követően lefolytatott új eljárás eredményesen zárult.  A Wesselényi strandon tervezett „Aquatórium” projekt ugyan nem jutott el a pályázat benyújtásáig, de a cég közreműködött az előkészítésben és elkészítette a pályázat benyújtásához egyébként szükséges megvalósíthatósági tanulmánytervet.
 
Ugyancsak eredményes volt a Vörösmarty-Endre utca térségének vízrendezésére közelmúltban benyújtott, valamint a Városközpont rekonstrukció II. ütemére benyújtott pályázat is. Az infrastruktúra jellegű pályázatokon túl számos humán jellegű pályázat – ÁROP, TÁMOP, TIOP - benyújtásában is közreműködött a cég.
 
A tanácsadói tevékenységért az ADITUS Zrt. 80.000 Ft + ÁFA havi általány díjat számolt fel. A szerződéseket 1 éves határozott időre kötöttük, a legutóbbi szerződés 2013. április 30-án lejár. Az elmúlt év folyamán az ADITUS Zrt. részére kifizetett szakértői díjak összege nem érte el a közbeszerzési értékhatárt, ezért közbeszerzési eljárás lefolytatása nem indokolt. A pályázat író és tanácsadó feladat ellátásában megbízandó cég kiválasztására 3 ajánlattételi felhívás került megküldésre.
 
A 2014. év a választások éve lesz, ezért javaslom, hogy a pályázatírói és tanácsadói feladatok ellátásra a megbízást 2013. május 1-től 2014. december 31-ig tartó határidővel adjuk meg a legkedvezőbb ajánlatot adó cégnek.
 
Balatonalmádi, 2013. április 10.
 
                                   T i s z t e l e t t e l :            
                                                                                              /: Keszey János :/
                                                                                                  polgármester
 
 
 

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi és Gazdasági Bizottság  

80/2013. (IV.16.) PGB határozat
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
 
„Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a pályázatfigyelési, pályázatírási feladatokat 2013. május 1-től 2014. december 31-ig terjedő időszakra az Aditus Tanácsadó és Szolgáltató Zrt-vel (székhelye: 1054 Budapest, Báthori u. 3. ) megkötendő megbízási szerződés alapján látja el.
 
A szerződés pénzügyi fedezetét a 2013. évi költségvetés működési célú céltartalékában erre a célra elkülönített keret terhére biztosítja.
 
Felhatalmazza a Polgármestert a megbízási szerződés aláírására.
 
Utasítja a Polgármestert, hogy a döntésről az érdekelteket tájékoztassa és gondoskodjon a pénzügyi fedezet átcsoportosításáról.
           
Felelős:                       Keszey János polgármester
Hivatali felelős:           Zana András osztályvezető-főmérnök
                                    Regenyéné Király Andrea pénzügyi osztályvezető
Határidő:                   2013. május 1. – szerződéskötésre
                                   soron következő KT ülés – pénzügyi fedezet átcsoportosítására”

 
Döntési javaslat

"Pályázatírói és tanácsadói feladatok ellátása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat
____/2013. (IV.25.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a pályázatfigyelési, pályázatírási feladatokat 2013. május 1-től 2014. december 31-ig terjedő időszakra a/az ……………………….val/vel megkötendő megbízási szerződés alapján látja el.
 
A szerződés pénzügyi fedezetét a 2013. évi költségvetés működési célú céltartalékában erre a célra elkülönített keret terhére biztosítja.
 
Felhatalmazza a Polgármestert a megbízási szerződés aláírására.
 
Utasítja a Polgármestert, hogy a döntésről az érdekelteket tájékoztassa és gondoskodjon a pénzügyi fedezet átcsoportosításáról.
     
Felelős:                 Keszey János polgármester
Hivatali felelős:  Zana András osztályvezető-főmérnök
                              Regenyéné Király Andrea pénzügyi ov.
 
Határidő:           2013. május 1. – szerződéskötésre
                            soron következő KT ülés – pénzügyi fedezet átcsoportosítására
                             
                        
 

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe