2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2013. május 30-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról
Készítette:   Bogdán László osztályvezető, Göndöcsné Sashegyi Csilla osztályvezető, Kovács Piroska Rózsa aljegyző, Dr. Pethő László, Zana András osztályvezető
Előterjesztő:   Keszey János polgármester, Kovács Piroska Rózsa aljegyző

 
A lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról az alábbiakat jelentjük:
 
284/2012. (XI.29.) Öh-tal a Képviselő-testület a környezetvédelem helyi szabályairól szóló 32/2011. (XII.20.) önkormányzati rendelet módosítására beterjesztett koncepciót elfogadta és felkérte a Polgármestert, hogy a rendelet tervezetet küldje meg az illetékes környezetvédelmi igazgatási szervnek majd a szakhatósági állásfoglalás birtokában terjessze be a Képviselő-testület elé. A képviselő-testületi döntésnek megfelelően kikértük a környezetvédelmi szakhatóság állásfoglalását. A szakhatóság nem emelt ugyan kifogást a rendeletmódosítással szemben, de mivel az azt kezdeményező Wesselényi strand terasz hasznosítás a tervezett formában nem jött létre, jelenleg nem aktuális annak elfogadása.
 
50/2013. (III.28.) Öh-tal a Képviselő-testület aCivil Koncepcióban rögzített Civil Alap működtetésére a 8/2013. (II. 28.)  Önkormányzati rendeletben meghatározott 1.275 ezer Ft terhérepályázatot írt ki. A pályázatok elbírálása jelen ülés napirendjén szerepel.
 
51/2013. (III.28.) Öh-tal aKépviselő-testület pályázatot írt ki a helyi kulturális rendezvények és tevékenységek támogatására. A pályázat elbírálásával kapcsolatos előterjesztés a képviselő-testület mai ülésének napirendjén szerepel.
 
53/2013. (III.28.) Öh-tal a Képviselő-testületnyilvános pályázatot írt ki a sport céljára 2013. évben rendelkezésre álló támogatás elnyerésére. A pályázatok elbírálása jelen ülés napirendjén szerepel.
 
57/2013. (III.28.) Öh-tal a Képviselő-testület nyílt, egyfordulós pályázat kiírásáról döntött a Wesselényi strand főépület emeleti rész teraszának turisztikai célú bérbeadására. A képviselő-testületi döntésnek megfelelően a pályázat kiírása megtörtént. A pályázati eljárás benyújtott pályázat hiányában eredménytelenül zárult.
 
71/2013. (IV.4.) Öh-tal a Képviselő-testület a Balatonalmádi Rendőrkapitányság új épületének elhelyezése céljára a tulajdonában álló 8220 Balatonalmádi, Hadak útja 4-6. szám alatti, 2014 hrsz-ú 4114 m2 területű építési telket biztosította. A döntésről az érdekelteket tájékoztattuk. Az ajándékozási szerződés előkészítése folyamatban van.
 
73/2013. (IV.25.) Öh-tal a Képviselő-testület aköztisztviselői illetmény 2 %-kal történő emelésének lehetőségét és annak hatásait vizsgáló előterjesztés elkészítésének határidejét a 2013. május havi képviselő-testületi ülés időpontjára módosítja. Az előterjesztést jelen ülésen tárgyalja a Képviselő-testület.
 
74/2013. (IV.25.) Öh-tal a Képviselő-testület módosította a 257/2012. (XI.7.) Öh. számú határozatát, a Balatonalmádi Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár napelemes rendszer telepítésére benyújtott pályázatának megfelelően. A közreműködő szervezet által kért hiánypótlást teljesítettük.
 
75/2013. (IV.25.) Öh-tal a Képviselő-testület módosította a 258/2012. (XI.7.) Öh. számú határozatát a Balatonalmádi Városgondnokság napelemes rendszer telepítésére benyújtott pályázatának megfelelően. A közreműködő szervezet által kért hiánypótlást teljesítettük.
 
76/2013. (IV.25.) Öh-tal a Képviselő-testület vis maior támogatás címen támogatási igény benyújtásáról döntött rendkívüli hó helyzet miatt. A támogatási igény benyújtása megtörtént.
 
81/2013. (IV.25.) Öh-tal a Képviselő-testület elfogadta Balatonalmádi Város Önkormányzata közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepciójának felülvizsgálatát. A koncepciót a város honlapján közzétettük.
 
82/2013. (IV.25.) Öh-tal a Képviselő-testület „A közbiztonság növelését szolgáló fejlesztések megvalósítása című pályázat benyújtásáról döntött az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések” témájú támogatási rendszeren belül. A pályázat benyújtása megtörtént.
 
83/2013. (IV.25.) Öh-tal a Képviselő-testület elfogadta a települési önkormányzati gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról szóló átfogó értékelést, és felkérte a jegyzőt, hogy az átfogó értékelés egy példányát küldje meg a Veszprém Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalának. Az átfogó értékelést megküldtük a Veszprém Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala részére.
 
84/2013. (IV.25.) Öh-tal a Képviselő-testület jóváhagyta a Szociális és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás – Mötv-nek megfelelő, jogi személyiségű – társulássá történő átalakítását. A Balatonalmádi Szociális Társulás társulási megállapodását a társult települések jóváhagyták, a Társulási Tanács 2013. május 22-én megalakult.
 
88/2013. (IV.25.) Öh-tal a Képviselő-testület a védetté nyilvánított helyi építészeti értékek megóvásának elősegítésére pályázatot írt ki, jóváhagyta a pályázatok benyújtási feltételeit. A pályázat kiírásra került.
 
89/2013. (IV.25.) Öh-tal a Képviselő-testület döntött arról, hogy a város teljes területét érintő településrendezési eszközök felülvizsgálata során – a 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 28. § (3) bekezdésének értelmében – az előzetes tájékoztatási és véleményezési szakaszban a partnerségi egyeztetésbe bevonja a város teljes lakosságát, a területén működő összes civil,- érdekvédelmi,- gazdasági szervezetet és valamennyi egyházat, továbbá az illetékes építésügyi hatóságot. A Képviselő-testület a Korm. Rendelet 29. §-a alapján – a teljes körű nyilvánosság biztosításnak figyelembevételével – Balatonalmádi város településfejlesztési koncepció, integrált településfejlesztési stratégia tervezete, valamint településrendezési eszközeinek módosítása illetve felülvizsgálata előzetes tájékoztatási szakaszában elkészített tájékoztatási dokumentációjával valamint a véleményezési szakaszban elkészített egyeztetési dokumentációjával kapcsolatos partnerségi egyeztetés szabályairól rendelkezett. A rendezési terv módosítása az illetékes szervek előzetes megkeresésével elindult.
 
90/2013. (IV.25.) Öh-tal a Képviselő-testület arról döntött, hogy a pályázatfigyelési, pályázatírási feladatokat 2013. május 1-jétől 2014. december 31-ig terjedő időszakra az Aditus Tanácsadó és Szolgáltató Zrt-vel megkötendő megbízási szerződés alapján látja el. A döntésről az érintetteket tájékoztattuk, a szerződéskötés megtörtént.
 
91/2013. (IV.25.) Öh-tal a Képviselő-testület módosította a 286/2012. (XI.29.) Öh. számú határozatát a Balatonalmádi, Dr. Óváry F. u. 65. szám alatti 3559 hrsz-ú ingatlan és az önkormányzat tulajdonában álló 3560 hrsz-ú ingatlan telekhatár-rendezésére vonatkozóan.
A döntésről az érintetteket tájékoztattuk. A telekhatár-rendezéséről szóló megállapodás megkötése folyamatban van.
 
92/2013. (IV.25.) Öh-tal a Képviselő-testület egyetértett a Csalogány utca szabályozásával. A szabályozás során mindösszesen 92 m2 területű ingatlanrészek tulajdonjogának vételére bruttó 184.000 Ft vételáron tett ajánlatot. A döntésről az érintetteket tájékoztattuk.
 
93/2013. (IV.25.) Öh-tal a Képviselő-testület Ujhelyi Bernadett és Klaba Tibor veszprémi lakosok kérelmét - miszerint a Wesselényi strandon 15 m2 alapterületű kereskedelmi egységet kívánnak létesíteni fagyasztott joghurt árusítása céljából – elutasította. A döntésről az érintetteket tájékoztattuk.
 
94/2013. (IV.25.) Öh-tal a Képviselő-testület Tolner Tünde egyéni vállalkozó, Balatonalmádi, Baross G. út 2. szám alatt lévő önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségre megkötött helyiségbérleti szerződése hatályát 2018. szeptember 30-ig meghosszabbította.
A döntésről az érintetteket tájékoztattuk.
 
95/2013. (IV.25.) Öh-tal a Képviselő-testület Tolner Tünde egyéni vállalkozó kérelmére tulajdonosi hozzájárulását adta a Bakony és Balaton Keleti Kapuja KE Leader helyi akciócsoporthoz az ÚMVP LEADER program keretében benyújtani kívánt fejlesztési pályázathoz. A döntésről az érintetteket tájékoztattuk.
 
96/2013. (IV.25.) Öh-tal a Képviselő-testület a Wesselényi strandon lévő „Kis betyár Büfé” megnevezésű üzlethelyiség és a hozzá tartozó közterület és előkert bérbeadására kiírt nyílt egyfordulós pályázati eljáráson Kovács Gyula Péter egyéni vállalkozó és Schall Jenő egyéni vállalkozó által benyújtott pályázati ajánlatot érvényesnek nyilvánította. A pályázati eljárás nyertesének Kovács Gyula Péter pályázót, második helyezettnek Schall Jenő pályázót hirdette ki. A döntésről az érintettek értesítése megtörtént, az előbérleti jog jogosultjával a bérleti szerződés megkötése folyamatban van.
 
97/2013. (IV.25.) Öh-tal a Képviselő-testületa Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium strandi belépéssel kapcsolatos kérelmét támogatta. A döntésről a Gimnáziumot értesítettük.
 
Balatonalmádi, 2013. május 22
 
  
                Keszey János                                                Kovács Piroska Rózsa
                polgármester                                     jegyzői jogkört gyakorló aljegyző           
        


Döntési javaslat

"Jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat
_________/2013. (V.30.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a lejárt határidejű önkormányzati határozatok     végrehajtásáról     szóló    jelentést   -   az   előterjesztésben foglaltak   szerint     -     e l f o g a d j a.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe