14. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2013. május 30-i ülésére

Tárgy:   A Balatonalmádi, Hajnal u. 10. szám alatti ingatlan elidegenítése
Készítette:   Lisztesné Biermann Mária köztisztviselő
Előterjesztő:   Keszey János polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi és Gazdasági Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület !
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának tulajdonát képezi a balatonalmádi 1815 helyrajzi számú, természetben 8220 Balatonalmádi, Hajnal. 10. szám alatti ingatlan, amely az Önkormányzat forgalomképes vagyoni körébe tartozik.
 
Az ingatlan adatai :
 
Helyrajzi szám: 1815
Cím: Balatonalmádi, Hajnal u. 10.
Művelési ág: kivett beépítetlen terület - a természetben van rajta a telekhatár mentén egy nyitott, palatetős fészer.
Területe: 448 m2
Közmű: az ingatlanon közmű nincs
 
Az ingatlan a valamikori DRV telephely részét képezte, az említett fészeren kívül van rajta egy kb. 100 m2 területű aszfaltozott rész.
 
Az ingatlan méreténél fogva önállóan nem építhető be, célszerűen a balatonalmádi 1811 és/vagy a 1816 helyrajzi számú ingatlanok telek-kiegészítésére alkalmas.
 
Az értékesítés érdekében a forgalmi értékbecslést elkészíttettük. Az értékelő az ingatlan forgalmi értékét nettó 2.900.000 Ft + Áfa összegben állapította meg. Az ingatlan könyv szerinti értéke 1.380.000 Ft. Az ingatlanon lévő fészer tetejének hullámpala burkolata, illetve az aszfalt burkolat veszélyes hulladéknak minősül, melynek becsült ártalmatlanítási költsége (bontás és lerakás) összesen 525.000 Ft + Áfa.
Az önkormányzat vagyonáról szóló 14/2013. (IV.29.) önkormányzati rendelet szerint lehetőség van zártkörű (meghívásos) pályázati eljárás lebonyolítására, amely során a kiíró az érdekelteket - megfelelő határidő kitűzésével - közvetlenül hívja fel ajánlattételre, és kizárólag a kiíró által meghívottak nyújthatnak be pályázatot.
Így lehetőség van arra, hogy a két, szomszédos ingatlan tulajdonosai külön-külön, vagy együttesen nyújtsanak be pályázati ajánlatot.

 

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megvitatni és a határozati javaslatban foglaltak figyelembevételével dönteni szíveskedjen.
 
Balatonalmádi, 2013. május 15.
 
Tisztelettel:
 
Keszey János
polgármester

 


Döntési javaslat

"Hajnal u. 10. - pályázat kiírása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat
 
.........../2013. (V.30.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (Kiíró) az önkormányzat vagyonáról szóló 14/2013. (IV.29.) önkormányzati rendelet szerint a balatonalmádi 1815 helyrajzi számú, természetben 8220 Balatonalmádi, Hajnal u. 10. szám alatti, összesen 448 m2 területű ..……………..-Ft értékű ingatlana értékesítésére zártkörű pályázatot ír ki az alábbi feltételekkel:
 
A pályázati eljáráson való részvétel feltételei:
 
A pályázati eljárásban a balatonalmádi 1811 helyrajzi számú és 1816 helyrajzi számú ingatlanok ingatlan-nyilvántartásban bejegyzett tulajdonosai vehetnek részt külön-külön, vagy együttesen.
 
A pályázati ajánlatokat a pályázó személyére való bármely utalás nélküli zárt borítékban egy eredeti és egy másolati példányban személyesen, vagy meghatalmazott útján a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal (8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.) Településfejlesztési osztályán, a 43. számú hivatali helyiségben kell benyújtani, ügyfélfogadási időben, legkésőbb 2013. augusztus 2-án, pénteken délelőtt 11.00 óráig.
 
A borítékon fel kell tüntetni „Pályázat a Hajnal u. 10. szám alatti ingatlan megvételére
 
A pályázó ajánlati kötöttsége:abenyújtási határidő lejártától számított 90 napig tart.
 
A pályázatnak tartalmaznia kell az alábbiakat:
 a.) a pályázó rövid bemutatkozását, nevét, címét, személyes adatait, elérhetőségeit (telefon, telefax száma, e-mail),
 
- természetes személy pályázó esetén személyes adatai (A pályázó neve; születéskori neve; születési helye, időpontja év, hó, nap; anyja neve; állampolgársága; lakóhelye; levelezési címe;
-ha a pályázó jogi személy, vagy jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, a pályázónak a beadáshoz képest:
·         30 napnál nem régebbi eredeti cégkivonatát vagy annak hitelesített másolatát, valamint aláírásra jogosult képviselőjének eredeti aláírási címpéldányát vagy annak hitelesített másolatát,
·         a létrejöttét igazoló bírósági, vagy más egyéb nyilvántartásba vételéről szóló okiratot, valamint a képviselet jogára vonatkozó továbbá az aláírás hitelességét igazoló okiratot.
-egyéni vállalkozó esetén a Vállalkozói Igazolvány vagy Igazolás az egyéni vállalkozó nyilvántartásba vételéről hiteles másolatát;
- a konzorciumban pályázóknak ajánlatukhoz csatolni kell a közöttük létrejött megállapodás eredeti vagy hitelesített másolatát, melynek ki kell térnie arra, hogy a tagok felelőssége egyetemleges, meg kell jelölniük továbbá a meghatalmazással eljáró képviselőjük nevét.
- külföldi pályázónak hiteles magyar fordításban is be kell nyújtania a megjelölt dokumentumokat. Külföldi pályázó köteles belföldi székhellyel (lakóhellyel) rendelkező kézbesítési megbízottat megnevezni.
b.) a megajánlott ellenszolgáltatást, a vételár összegének nettó Ft + Áfa feltüntetésével, együttes ajánlat benyújtása esetén a megvásárolni kívánt telekrész tulajdoni hányadának megjelölésével,
 
c.) a nyilatkozatot arról, hogy a pályázati feltételeket elfogadja és magára nézve kötelező érvényűnek ismeri el,
 
d) a pályázónak vállalnia kell, hogy ajánlatát a benyújtási határidő lejártától számított 90 napig fenntartja,
 
e.) a pályázó nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul pályázatának nyilvános ülésen történő elbírálásához,
 
A pályázatok bontása: A pályázatok bontása 2013. augusztus 7-én, szerdán délután 15.00 órakor a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Kistermében nyilvánosan történik.
 
A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság a bontást követő 15 napon belül a benyújtott pályázatokat formai és tartalmi szempontból értékeli, és az elbírálásra vonatkozó javaslatát indoklással együtt a Kiíró részére előterjeszti.
 
A beérkezett pályázatokat a Képviselő-testület augusztusi rendes ülésén bírálja el.
 
A beérkezett pályázatok értékelésének szempontja:legmagasabb ajánlati ár
 
A pályázat Kiírója fenntartja a jogát arra, hogy a pályázati eljárást indoklás nélkül eredménytelennek nyilvánítsa.
A Kiíró a döntését követően a pályázati eljárás eredményét haladéktalanul, de legkésőbb 15 napon belül, írásban közli valamennyi pályázóval.
 
A szerződés megkötése: A Kiíró a pályázati eljárás nyertesével, ennek meghiúsulása esetén - amennyiben megjelölésre került - a második helyezettel köt szerződést a döntést követő 30 napon belül. A szerződésnek tartalmaznia kell, hogy a Vevő kötelezettséget vállal arra, hogy a megvásárolt ingatlant a tulajdonát képező ingatlannal egyesíti, valamint tudomásul veszi, hogy az ingatlanon lévő veszélyes hulladék ártalmatlanításának költségei a Vevőt terhelik.
 
A vételár kiegyenlítése: a vételárat a Vevő a szerződéskötést követő 30 napon belül átutalással köteles megfizetni Balatonalmádi Város Önkormányzata 11748083-15430290 számú költségvetési elszámoló számlájára.
 
A tulajdonjog ingatlan-nyilvántartásban történő átvezetéséhez csak a teljes vételár kiegyenlítése után járul hozzá az Önkormányzat.
 
A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy a zártkörű pályázati eljárás dokumentációjának összeállításáról, a pályázati közlemény közzétételéről gondoskodjon, és a Pályázati felhívásról az érintetteket – abalatonalmádi 1811 helyrajzi számú és 1816 helyrajzi számú ingatlanok ingatlan-nyilvántartásban bejegyzett tulajdonosait - a Pályázati felhívás postai úton történő megküldésével értesítse.
 
Felelős:                       Keszey János polgármester
Hivatali felelős:         Zana András osztályvezető
 
Határidő:                   2013. június 24. – a pályázati eljárásról szóló közlemény
                                    közzétételére, valamint a pályázati kiírás megküldésére. 
                                   2013. augusztusi Képviselő-testületi ülés – pályázatok elbírálására.
 

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe