15. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2013. május 30-i ülésére

Tárgy:   Balatonalmádi, Budatava-strandon lévő üzlethelyiség területbérleti ügye
Készítette:   Lisztesné Biermann Mária köztisztviselő
Előterjesztő:   Keszey János polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi és Gazdasági Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület !
 
A Balatonalmádi Város Önkormányzatának tulajdonát képező Balatonalmádi, Lóczy tér 1. szám alatti Budatava-strandon Takács Lajosné bágyogszováti lakos egy 24 m2-es könnyűfém szerkezetű pavilont építettetett büfé üzemeltetés céljára, mely 2002. évben egy 9 m2 alapterületű vizesblokkal bővült. Az épülethez tartozik még egy 16 m2 területű ideiglenes fedett terasz is.
 
Takács Lajosné a felépítményt Tóth Ildikó csömöri lakos részére elidegenítette. Erre való tekintettel a Képviselő-testület 187/2012. (VIII.30.) Öh. számú határozata szerint Balatonalmádi Város Önkormányzata a területbérleti szerződést 2012. november 21-én Tóth Ildikó csömöri lakossal megkötötte.
 
A 2013. évre megállapított  bérleti díj összege 425.000, Ft/év + Áfa, mely két egyenlő részletben tárgyév június 1. és tárgyév augusztus 1. napjáig esedékes.
 
A bérleti díj a továbbiakban - első ízben 2014. évben - a KSH által közzétett hivatalos fogyasztói árindex (inflációs ráta) mértékével tárgyév január 01. napjára visszamenőleges hatállyal emelkedik.
 
A víz- és csatorna, valamint az elektromos áram díját a bérlő a szolgáltatókkal megkötött közüzemi szerződések szerint közvetlenül a szolgáltatóknak fizeti.
 
Az üzlethelyiséget Tóth Ildikó a korábbihoz hasonló profillal, azonban a vásárlók érdekében korszerűsítve, felújítva és esztétikailag megújítva kívánja működtetni.
 
A működtetésre az adás-vételi szerződésében foglaltak szerint gazdasági társaságot alapított LAKE-BODEGA Kft. néven (székhelye: 2141 Csömör, Patak köz 6., cégjegyzékszáma: 13-09-163592, adószáma: 24313643-2-13, képviseli: Sipos Zsolt ügyvezető és Tóth Ildikó ügyvezető önállóan) melybe a felépítményt apportálta. A cégalapításra vonatkozó okmányokat becsatolták.
 
Tóth Ildikó és a LAKE-BODEGA Kft kérelmezte, a Bérbeadó járuljon hozzá, hogy a 2012. november 21-én kelt területbérleti szerződés kötelezettje 2013. június 1. napjától a LAKE-BODEGA Kft. legyen.
A LAKE-BODEGA Kft. a 2013. évben fizetendő bérleti díj és szemétszállítási díj megfizetését vállalta.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megvitatni és a határozati javaslatban foglaltak szerint dönteni szíveskedjen.
  
Balatonalmádi, 2013. május 14.
 
                                                                                                          Keszey János
                                                                                                          polgármester
 

 


Döntési javaslat

"Budatava-strand-területbérlet"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat
…………/2013. (V.30.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárulását adja ahhoz,  hogy a Balatonalmádi Város Önkormányzata, mint bérbeadó és Tóth Ildikó csömöri lakos mint bérlő között, a 8220 Balatonalmádi, Lóczy tér 1. szám alatti Budatava-strandon lévő bruttó 33 m2 alapterületű felépítmény és a hozzátartozó 16 m2-es ideiglenes terasz alatti terület bérlete tárgyában létrejött, a Budatava-strand pavilonra vonatkozó rekonstrukció megkezdésének időpontjáig szóló, Balatonalmádiban, 2012. november 21-én kelt területbérleti szerződés kötelezettje 2013. június 01. napjától a LAKE-BODEGA Kft. (székhelye: 2141 Csömör, Patak köz 6., cégjegyzékszáma: 13-09-163592, adószáma: 24313643-2-13, képviseli: Sipos Zsolt ügyvezető és Tóth Ildikó ügyvezető önállóan) gazdasági társaság legyen.
 
A 2013. évre vonatkozó bérleti díjat és szemétszállítási díjat a LAKE-BODEGA Kft. –nek kell kiegyenlítenie.
 
A területbérleti szerződés egyebekben változatlan marad.
 
A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket értesítse és felhatalmazza a területbérleti szerződés-módosítás megkötésére.
 
Felelős:                Keszey János polgármester 
Hivatali felelősZana András településfejlesztési osztályvezető-főmérnök
Határidő:             2013. június 14.- értesítésre

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe