18. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2013. május 30-i ülésére

Tárgy:   Javaslat nem rendszeres személyi juttatásra
Készítette:   Dr. Pethő László, Regenyéné Király Andrea osztályvezető
Előterjesztő:   Keszey János polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi és Gazdasági Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület!
  
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Szabó Zoltán képviselő javaslatát, mely szerint az Önkormányzata vizsgálja meg az alkalmazásában álló köztisztviselők illetményének 2 %-kal történő emelésének lehetőségét és annak hatásait, a 22/203. (II.28.) számú önkormányzati határozattal fogadta el.
 
A Képviselő-testület a 73/2013. (IV.25.)számú határozatában úgy döntött, hogy a fenti kérdéskör vizsgálatára a pénzmaradvány tárgyalásánál kerülhet sor, ezért a határidőt a 2013. május havi képviselő-testületi ülés időpontjára módosította.
 
Megvizsgálva a 2%-os béremelés pénzügyi hatását a - felsőörsi kirendeltségen dolgozók nélkül -  a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal vonatkozásában megállapítható, hogy annak bevezetése 2.470 eFt összegű személyi juttatás és ennek járulékai (667 eFt) kifizetést jelentene, mely összesen 3.137 eFt többlet kiadást eredményezi a 2013. évi költségvetés számára. Ha a béremelést illetménykiegészítés formájában biztosítaná a képviselő-testület az Önkormányzati Hivatal dolgozói számára, akkor a közös önkormányzati hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők illetménykiegészítéséről szóló 42/2012. (XII.28.) számú önkormányzati rendelet módosítani kellene, ami kiterjed a felsőörsi kirendeltségen foglalkoztatott köztisztviselőkre is. (Az idézett rendelet 2013. december 31. napjáig van hatályban, mert illetménykiegészítést egy költségvetési évre lehet megállapítani.)
 
A hivatalra a járásszékhely funkcióból adódó, a közigazgatás átszervezéséből következő megnövekedett feladatok miatt is javaslom, hogy a Közös Önkormányzati Hivatal foglalkoztatottjai részére az összesen 3.137 eFt összegű nem rendszeres személyi juttatás és járulékainak fedezetét biztosítsa a Képviselő-testület az Önkormányzat 2013. évi költségvetésében.
 
Az előterjesztés megvitatását követően az alábbi határozati javaslat elfogadását indítványozom a Tisztelt Képviselő-testületnek. 
 
Balatonalmádi, 2013. május 15.                                                                                 
                                                                                                              Keszey János
                                                                                                              polgármester 

 


Döntési javaslat

"Nem rendszeres személyi juttatás"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat 
_____/2013. (V.30.) Öh
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Közös Önkormányzati Hivatal részére nem rendszeres személyi juttatások kifizetése céljából 2.470 eFt összegű személyi juttatás, illetve 667 eFt összegű munkáltatót terhelő járulékok (összesen 3.137 eFt) előirányzatát biztosítja, melynek fedezete a 2013. évi költségvetés működési célú általános tartaléka.
 
Ezzel egyidejűleg felkéri a Polgármestert, hogy az előirányzatok szükséges módosításáról intézkedjen a 2013. évi költségvetés soron következő módosításakor.
  
            Felelős:                       Keszey János polgármester
            Hivatali felelős:         Regenyéné Király Andrea és dr. Pethő László osztályvezetők
            Határidő:                    2013. évi költségvetés következő módosítása

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe