14. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2013. június 27-i ülésére

Tárgy:   Balatonalmádi, Sirály u. 6. szám alatti strandon lévő kölcsönző bérleti ügye
Készítette:   Lisztesné Biermann Mária köztisztviselő
Előterjesztő:   Keszey János polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi és Gazdasági Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület !
 
A Balatonalmádi-Káptalanfüred, Sirály u. 6. szám alatti Kis-strandon lévő kölcsönzőt Kosztandi István egyéni vállalkozó üzemelteti.
 
Kosztandi István 2005. június 24-én kelt, többször módosított területbérleti szerződése határozott időtartamig, 2005. június 26-tól 2013. október 15-ig tart. A szerződés 9 db vízi-bicikli és 5 db egyéb vízi-sportszer kölcsönzésére vonatkozik azzal, hogy a tároláshoz a parti területen a bérlő maximum 60 m2 területet vehet igénybe. A 2013. évben fizetendő bérleti díjának összege: nettó 169.284,- Ft + Áfa 27%. A bérleti díj két részletben, tárgyév július 30. és augusztus 30. napjáig esedékes.
A Bérlőnek bérleti díj és rezsitartozása nincs.
 
A Bérlő 2013. május 31-én kérelmet nyújtott be, miszerint a vízi-sportszer kölcsönzőre vonatkozó területbérleti jogát Marton Gergő biatorbágyi lakosra kívánja átruházni 2013. június 01-től. A szerződésben rögzítették, hogy az átruházáshoz a Bérbeadó, Balatonalmádi Város Önkormányzata hozzájárulása szükséges.
 
Az Átvevő vállalta, hogy a tevékenység végzéséhez szükséges jogosultságot megszerzi, továbbá, hogy a 2013. évi bérleti díjat és a szemétszállítási díjat megfizeti. Csatolta NAV igazolását, miszerint adó és járuléktartozása nincs.
 
A bérleti jog átruházásának nincs akadálya, de hozzájárulás visszamenőleges hatállyal nem adható, így annak megadását 2013. július 01. napjától javasolom.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megvitatni és a határozati javaslatban foglaltak szerint dönteni szíveskedjen.
 
Balatonalmádi, 2013. június 5.
 
                                               T i s z t e l e t t e l :
  
                                                                                              /: Keszey János :/
                                                                                                  polgármester

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi és Gazdasági Bizottság  

119/2013. (VI.18.) PGB határozat
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
 
„Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kosztandi István 8220 Balatonalmádi, Sátorhegyi u. 64. szám alatti székhelyű egyéni vállalkozó által - a 8220 Balatonalmádi, Sirály u. 6. szám alatti Kis-strandon - üzemeltetett vízi-sportszer kölcsönző területbérleti jogának Marton Gergő biatorbágyi lakosra történő átruházásához 2013. július 01-i hatállyal hozzájárul az alábbi feltételekkel:
 
A 2013. évben fizetendő bérleti díjat, melynek összege nettó 169.284,- Ft + Áfa 27%,továbbá a 2013. évi szemétszállítási díjat a bérleti jog átvevője fizeti meg.
 
A területbérleti szerződés–módosítás a 2005. június 24-én kelt, többször módosított területbérleti szerződést egyebekben nem érinti.
 
A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket értesítse és felhatalmazza a területbérleti szerződés–módosítás megkötésére.
 
Felelős:                       Keszey János polgármester
Hivatali felelős:          Zana András településfejlesztési osztályvezető-főmérnök
Határidő:                   2013. július 1.”

 
Döntési javaslat

"Területbérleti jog átruházása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat
……………./2013. (VI.27.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kosztandi István 8220 Balatonalmádi, Sátorhegyi u. 64. szám alatti székhelyű egyéni vállalkozó által - a 8220 Balatonalmádi, Sirály u. 6. szám alatti Kis-strandon - üzemeltetett vízi-sportszer kölcsönző területbérleti jogának Marton Gergő biatorbágyi lakosra történő átruházásához 2013. július 01-i hatállyal hozzájárul az alábbi feltételekkel:
 
A 2013. évben fizetendő bérleti díjat, melynek összege nettó 169.284,- Ft + Áfa 27%,továbbá a 2013. évi szemétszállítási díjat a bérleti jog átvevője fizeti meg.
 
A területbérleti szerződés–módosítás a 2005. június 24-én kelt, többször módosított területbérleti szerződést egyebekben nem érinti.
 
A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket értesítse és felhatalmazza a területbérleti szerződés–módosítás megkötésére.
 
Felelős:                        Keszey János polgármester
Hivatali felelős:          Zana András Településfejlesztési osztályvezető-főmérnök
Határidő:                     2013. július 1.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe