9. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2013. július 19-i ülésére

Tárgy:   Balatonalmádi, Rákóczi F. u. 39. sz. alatti szolgálati lakás bérleti ügye
Készítette:   Lisztesné Biermann Mária köztisztviselő
Előterjesztő:   Keszey János polgármester

 Tisztelt Képviselő-testület !
 
Balatonalmádi Város Önkormányzata 2013. év május hónapban megállapodást kötött a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal a balatonalmádi 1465 helyrajzi számú ingatlanon, természetben a 8220 Balatonalmádi, Rákóczi u. 39. szám alatt lévő Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium működtetésére. Az Önkormányzat a működtetést intézménye, a Balatonalmádi Városgondnokság útján látja el. Az ingatlan Balatonalmádi Város Önkormányzata tulajdonában áll.
 
A működtetésre átvett ingatlanrészek között található 4 db, egyenként bruttó 108 m2 , nettó 88 m2 alapterületű szolgálati lakás. A jelzett lakások közül jelenleg bérbe van adva a 3. és a 4. ajtószám alatti lakás. Üresen áll az 1. és 2. ajtószám alatti lakás. A 2. ajtószám alatti lakás lelakott állapotban van és felújításra szorul. Az 1. ajtószám alatti lakás rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban van és bérbeadásra alkalmas. A hivatkozott lakások esetében a bérbeadói jogokat az Önkormányzat gyakorolja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ bérlőkijelölési joga mellett.
 
Rozsos Karola balatonalmádi lakos 2001. óta dolgozik a gimnázium angoltanáraként. A tanárnő az egyik lakás szolgálati jelleggel történő bérbe vételét kérelmezte a 2013. július 25-től 2014. július 31-ig tartó időtartamra.
A bérlőkijelölési jog jogosultja, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ hozzájárult az 1. ajtószám alatti szolgálati lakás Rozsos Karola részére történő bérbeadásához a fenti időtartamra.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megvitatni és a határozati javaslatban foglaltak figyelembevételével dönteni szíveskedjen.
Balatonalmádi, 2013. július 15.
  
Tisztelettel:  
 
Keszey János
polgármester


Döntési javaslat

"Szolgálati lakás bérleti ügye"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat 
.........../2013. (VII.19.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a balatonalmádi 1465 helyrajzi számú ingatlanon, természetben 8220 Balatonalmádi Rákóczi u. 39. 1. ajtószám alatti, a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium ingatlan területén lévő 88 m2 hasznos alapterületű, összkomfortos komfortfokozatú szolgálati lakást Rozsos Karola balatonalmádi lakos részére szolgálati jelleggel bérbeadja a
2013. július 25. napjától  2014. július 31. napjáig tartó időtartamra az alábbi feltételekkel:
A lakásra vonatkozó jelenleg hatályos lakbér mértéke: 318 Ft/m2/hó + Áfa, ennek figyelembevételével a havi lakbér összege: 27.984 Ft/hó + Áfa 27%.
A lakbér a továbbiakban a mindenkor hatályban lévő lakások bérletéről, elidegenítéséről és bérbeadásuk szabályairól szóló önkormányzati rendelet szerint kerül megállapításra.
A havi lakbért a Bérlő havonta előre, tárgyhó 10. napjáig köteles megfizetni, a Balatonalmádi Városgondnokság által kiállított számla alapján, a Balatonalmádi Városgondnokságnak az OTP Bank Nyrt-nél vezetett, 11748083-15589325 számú költségvetési elszámoló számlájára.
A lakbér nem tartalmazza a rezsiköltségeket. A villany-, gáz-, víz-és csatorna, továbbá a szemétszállítás díját a Balatonalmádi Városgondnokság számlázza tovább a Bérlő felé a Szolgáltatók által benyújtott számlák figyelembevételével.
A lakás rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban kerül bérbeadásra. A Bérlő köteles a lakásbérleti szerződés megszűnését követően a lakást rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban, jegyzőkönyv felvétele mellett a Bérbeadónak visszaadni.
A lakásbérleti szerződés megszűnésekor a Bérlő minden elhelyezési igény nélkül köteles elhagyni a lakást a vele ott élőkkel együtt.
Felkéri a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket értesítse és felhatalmazza a lakásbérleti szerződés megkötésére.
 
Felelős:                       Keszey János polgármester
Hivatali felelős:          Zana András Településfejlesztési osztályvezető-főmérnök
Határidő:                   2013. július 25. – értesítésre és a lakásbérleti szerződés megkötésére

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe