3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2013. augusztus 29-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról
Készítette:   Göndöcsné Sashegyi Csilla osztályvezető, Kovács Piroska Rózsa aljegyző, Dr. Pethő László, Zana András osztályvezető
Előterjesztő:   Keszey János polgármester, Kovács Piroska Rózsa aljegyző

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról az alábbiakat jelentjük:
 
120/2013. (V.30.) Öh-tal aKépviselő-testület döntött a „A helyi közművelődésről szóló” 30/2009.(IX.9.) Ör. 16.§ (6) bekezdése alapján a 2013. évi helyi kulturális pályázatra benyújtott pályázatokról. Az A/ kategóriára (rendezvények, tevékenységek) vonatkozó 1.540.000,- Ft – keretösszegre a határozat szerint a szerződések megkötése – egy kivétellel megtörtént. (Határidő június 30.) A Babarczi Jolán magánszemélyként benyújtott „Antik, retro, modern” A XX. század kézműves üvegei Európában című díszítő és használati tárgy kiállítás, kísérő előadásokkal és kézműves programokkal” megnevezésű pályázattal kapcsolatos szerződést még nem írták alá a felek, mert – információink szerint – a pályázó határidő módosítást fog kezdeményezni. Elnyert támogatás: 100 000 Ft
 
121/2013. (V.30.) Öh-tal a  Képviselő-testület a „A helyi közművelődésről szóló” 30/2009. (IX.9.) Ör. 16.§ (6) bekezdése alapján a 2013. évi helyi kulturális pályázatra benyújtott pályázatokról döntött. A B/ Kategória (működés) keretösszegre - 460 000,-Ft –vonatkozó szerződések megkötése megtörtént. (Határidő június 30.)
 
123/2013. (V.30.) Öh-tal a Képviselő-testület döntött a Civil Alap terhére elkülönített 1.275.000,- Ft pályázati keretösszeg felosztásáról. A támogatási szerződéseket a döntésnek megfelelően megkötöttük.
 
130/2013. (V.30.) Öh-tal a Képviselő-testület döntött arról,hogy a Wesselényi strand főpénztárában, a Wesselényi strand keleti kapujánál lévő pénztárban, a Budatava strand pénztárában valamint a Káptalanfüredi strand pénztárában bevezeti az OTP, MKB és K&H Széchenyi Pihenő Kártya fizetőeszközként való elfogadását. A Széchenyi Pihenő Kártya fizetőeszközként történő elfogadását a Wesselényi strand keleti kapujának kivételével minden pénztárban bevezettük. A Wesselényi strand keleti pénztárában az internet kiépítése az Invitel részéről csak ősszel tud megvalósulni.
 
131/2013. (V.30.) Öh-tal a Képviselő-testület zártkörű pályázat kiírásáról döntött a Balatonalmádi, Hajnal u. 10. szám alatti, 448 m2 területű 3.000.000 Ft+Áfa értékű ingatlan értékesítésére. A Képviselő-testületi döntésnek megfelelően a pályázat kiírása megtörtént. A pályázati eljárás benyújtott pályázati ajánlat hiányában vélhetően eredménytelenül zárul. Az előterjesztés jelen ülés napirendjén szerepel.
 
139/2013. (VI.27.) Öh-tal a Képviselő-testület elfogadtaBalatonalmádi Város Önkormányzata Helyi Esélyegyenlőségi Programját. A Helyi Esélyegyenlőségi Program elfogadásáról az érintetteket értesítettük.
 
142/2013. (VI.27.) Öh-tal a Képviselő-testület az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodásának a Társulási Tanács 13/2013. (IV.26.) ÉBRSZHK-TT határozatával kezdeményezett módosításait elfogadta. Felkérte a Polgármestert, hogy az elfogadó határozatot tartalmazó jegyzőkönyvi kivonatot a Társulásnak küldje meg és felhatalmazta a módosításokat tartalmazó egységes szerkezetű Társulási Megállapodás aláírására. A döntésről az érintetteket tájékoztattuk, a módosításokat tartalmazó Társulási Megállapodás aláírása megtörtént.
 
143/2013. (VI.27.) Öh-tal a Képviselő-testület kezdeményezte, hogy az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás tagjaként Balatonalmádi város képviselője is legyen tagja a Társulási Tanácsnak. A döntésről a Társulás elnökét értesítettük, érdemi válasz még nem érkezett.
 
144/2013. (VI.27.) Öh-tal a Képviselő-testület kezdeményezte a Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Kft. társasági szerződésének módosítását és felhatalmazta a Polgármestert, hogy kezdeményezze a Kft. taggyűlésének összehívását a Társasági szerződés módosítása céljából.
A döntésről az érintetteket tájékoztattuk. A Kft. ügyvezetése a taggyűlést 2013. augusztus 13-ra összehívta. A taggyűlés a társasági szerződés módosítására vonatkozó döntését a Kft. átalakulásának előkészítésére készítendő szakértői jelentésig elhalasztotta.
 
145/2013. (VI.27.) Öh-tal a Képviselő-testület – a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság javaslatát elfogadva – a Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Kft. nonprofit társasággá történő átalakulásának előkészítésére szakértő megbízásáról döntött. A szakértővel – a rendelkezésre álló releváns dokumentumok megküldésével – a kapcsolatfelvétel megtörtént.
 
146/2013. (VI.27.) Öh-talaKépviselő-testület a Napköziotthonos Óvodák 2012/2013. nevelési évről szóló beszámolóját elfogadja. A döntésről az intézményvezetőt értesítettük, a beszámoló közzététele megtörtént.
 
148/2013. (VI.27.) Öh-talaKépviselő-testület a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Balatonalmádi Tankerületének megkeresésére véleményezte a Györgyi Dénes Általános Iskola és a Vörösberényi Általános Iskola intézmények vezetésére benyújtott pályázatokat. A döntést a KLIK Balatonalmádi Tankerületének megküldtük. A Györgyi Dénes Általános Iskola vezetésével Ács Attilát, a Vörösberényi Általános Iskola vezetésével Zanathy Lászlót bízta meg az oktatási államtitkár.
 
149/2013. (VI.27.) Öh-tal a Képviselő-testület jóváhagyta a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetével 1 fő hajléktalan személy átmeneti ellátásának biztosítására kötött szerződés módosítását és felhatalmazta a Polgármestert a szerződés aláírására. Az ellátási szerződés módosítását a felek aláírták.
 
150/2013. (VI.27.) Öh-tal a Képviselő-testület „A magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról” szóló 2012. évi XXX. törvénynek megfelelő települési értéktárat és Települési Értéktár Bizottságot hozott létre.  A döntésről a Veszprém Megyei Közgyűlés elnökét – a jogszabálynak megfelelően – értesítettük. A Képviselő-testület felkérte Bálint Sándort, a Humán Bizottság elnökét, hogy az Értéktár Bizottság tagjaira és a bizottság működési rendjére tegyen javaslatot. Az előterjesztés a jelen ülés napirendjén szerepel.
 
151/2013. (VI.27.) Öh-tal a Képviselő-testület döntött arról,hogy a Wesselényi strand főpénztárában, a Wesselényi strand keleti kapujánál lévő pénztárban, a Budatava strand pénztárában valamint a Káptalanfüredi strand pénztárában bevezeti a Balaton Best Card térségi turisztikai kártya elfogadását. A 169/2013. (VII.19.) Öh-tal a Képviselő-testületúgymódosította a 151/2013. (VI. 27.) számú önkormányzati határozatát, hogy a térségi turisztikai kártyával rendelkező vendégeknek az ötödik vendégéjszaka eltöltése helyett már a negyedik vendégéjszaka eltöltését követően 100 % kedvezményt biztosít a napi belépőjegy árából.
A módosításról az érintetteket értesítettük.  A Balaton Best Card térségi turisztikai kártya bevezetése a határozatban foglaltak szerint valósult meg.
 
152/2013. (VI.27.) Öh-tal a Képviselő-testület a Balatonalmádi, Vajda J. u. 438 hrsz-ú 59 m2 területű, kivett beépítetlen terület művelési ágú ingatlan tulajdonjogának vételére 1.000 Ft/m2 egységáron tett vételi ajánlatot. Az ingatlantulajdonosokat a döntésről értesítettük, azok az ajánlatot elfogadták. Az adás-vételi szerződés előkészítése folyamatban van.
 
153/2013. (VI.27.) Öh-tal a Képviselő-testület Kosztandi István egyéni vállalkozó által üzemeltetett vízi-sportszer kölcsönző területbérleti jogának Marton Gergő biatorbágyi lakosra történő átruházásához 2013. július 1-jei hatállyal hozzájárult. A döntésről az érdekelteket tájékoztattuk, a területbérleti szerződés módosítás megkötése megtörtént.
 
154/2013. (VI.27.) Öh-tal a Képviselő-testület a Balatonalmádi, Baross G. u. 60/a. szám alatti 4444 hrsz-ú ingatlanon álló épületben lévő takarmánybolt nyílászáró cseréjéhez szükséges, összesen bruttó 460 eFt kiadási előirányzatot a 2013. évi költségvetés felhalmozási célú általános tartalékának terhére biztosította. A döntésről az érdekelteket tájékoztattuk. A felújítási munkák előkészítése megtörtént.
 
155/2013.(VI.27.) Öh-tal aKépviselő-testület - a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Balatonalmádi Tankerületének megkeresésére - a Györgyi Dénes Általános Iskola névváltoztatásával egyetértett. A Kósa György Alapfokú Művészeti Iskolaesetében az intézmény átnevezésével nem értett egyet. Azt javasolta, hogy az iskola a módosítás előtti nevét (Kósa György Városi Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola)használja.  
A döntést a Tankerületnek megküldtük. Információink szerint a zeneiskola nem használhatja majd a régi nevét, de a döntésről még nem értesítették az önkormányzatot.
 
156/2013. (VI.27.) Öh-tal a Képviselő-testület támogatta, hogy a Balatonalmádi Városgondnokság a „Nyári diákmunka elősegítése” program keretében 2013. július és augusztus hónapokban 6-6 főt foglalkoztasson. Ezzel összefüggésben – a pályázati támogatás megítélése esetén – engedélyezte a Városgondnokság létszámának emelését és biztosította a nyári diákmunka pénzügyi fedezetét. A pályázatot pozitívan bírálták el, július és augusztus hónapokban 6-6 fő diák foglalkoztatása folyamatosan megvalósult.
 
157/2013. (VI.27.) Öh-tal aKépviselő-testület a Balatonalmádi, II. sz. házi gyermekorvosi körzet gyógyító- megelőző tevékenységeire 2005. szeptember 1-jei hatállyal határozatlan időre kötött feladat-ellátási szerződést - Dr. Bandur Mária kérelmére, praxisátadás miatt –2013. augusztus 31-i határnappal közös megegyezéssel megszüntette. A döntésről Dr. Bandur Mária házi gyermekorvost értesítettük. A megszüntető okirat aláírása megtörtént.
 
158/2013. (VI.27.) Öh-tal a Képviselő-testület a Balatonalmádi, II. sz. házi gyermekorvosi körzet gyógyító- megelőző tevékenységeinek ellátására 2013. szeptember 1-jei határnappal határozatlan idejű feladat-ellátási szerződést kötött Dr. Frank és Társa Egészségügyi és Szolgáltató Betéti Társasággal (Székhelye: 8222 Balatonalmádi, Vadász u. 12. , képviseli: Frankné Dr. Győri Blanka). A feladat-ellátási szerződés aláírása megtörtént.
 
159/2013. (VI.27.) Öh-tal a Képviselő-testület a BalatonalmádiVörösberényi Általános Iskola és a Mogyoró úti óvoda iskola-egészségügyi feladatainak ellátására2012. május 1-jétőlhatározatlan időre a Dr. Bandur és Társa Egészségügyi és Szolgáltató Betéti Társasággal(8220 Balatonalmádi, Kazinczy F.u. 4., képviseli: dr. Bandur Mária) kötött feladat-ellátási szerződést közös megegyezéssel megszüntette. A döntésről Dr. Bandur Mária házi gyermekorvost értesítettük. A megszüntető okirat aláírása megtörtént.
 
160/2013. (VI.27.) Öh-tal a Képviselő-testület a Balatonalmádi Vörösberényi Általános Iskola és a Mogyoró úti óvoda iskola-egészségügyi feladatainak ellátására 2013. szeptember 1-jétől határozatlan időre a Dr. Frank és Társa Egészségügyi és Szolgáltató Betéti Társasággal, képviseli: Frankné Dr. Győri Blanka ) feladat-ellátási szerződést kötött. A feladat-ellátási szerződés aláírása megtörtént.
 
161/2013. (VI.27.) Öh-tal a Képviselő-testület a Balatonalmádi, Rákóczi F. u. 43. szám alatti telephely csarnoképületének tetőhéjazat felújításáról döntött bruttó 10.667 eFt összegben.
A döntésről az érintetteket értesítettük. A tető felújítási munkái elkészültek.
 
162/2013. (VI.27.) Öh-tal a Képviselő-testület a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium bruttó 3.550 eFt összegű beruházási-felújítási és karbantartási munkáinak elvégzéséről döntött. A felújítási és karbantartási munkák július 1-jével megkezdődtek.. A biztosított keretösszegből az eszközök, gépek valamint a karbantartási anyagok beszerzése folyamatos, úgyszintén a munkálatok végzése saját kivitelezésként illetve alvállalkozók által.
 
164/2013. (VII.19.) Öh-tal a Képviselő-testület - a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Balatonalmádi Tankerületének megkeresésére - a Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium vezetésére Dr. Várkuti Annaáltal benyújtott vezetői pályázatotés a pályázónak az intézmény vezetésével történő megbízását támogatta. A döntést a KLIK Balatonalmádi Tankerületének megküldtük. A gimnázium igazgatójának kinevezéséről a jelentés leadásának időpontjában még nincs információnk.
 
165/2013. (VII.19.) Öh-tal aKépviselő-testület a Balatonalmádi Járási Hivatal kialakítását célzó, a 252/2012. (X.25.) Ö. határozattal jóváhagyott Megállapodás módosítását 2013. július 20-i határnappal - az előterjesztés mellékletét képező tartalommal - jóváhagyta. A megállapodás módosítását a felek aláírták.
 
166/2013. (VII.19.) Öh-tal a Képviselő-testület a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata 8.1.2. pontját, a felsőörsi kirendeltség ügyfélfogadási rendjét – Felsőörs Község Önkormányzata Képviselő-testületének kezdeményezésére – 2013. július 20-i hatállyal módosította. A döntésről Felsőörs Község Önkormányzatát értesítettük.
 
167/2013. (VII.19.) Öh-tal a Képviselő-testület pályázat benyújtásáról döntött a Bakony és Balaton Keleti Kapuja LEADER HACS által meghirdetett 1. számú intézkedésre az alábbi címen Helytörténeti gyűjtemény és LEADER kultúrközpont. A pályázat benyújtása határidőben megtörtént, a HACS által megküldött hiánypótlásban felsorolt további dokumentumok is benyújtásra kerültek. A LEADER HACS Helyi Bíráló Bizottsága a benyújtott projektjavaslatot a 2013. augusztus 15-én tartott bizottsági ülésén elbírálta és a támogató nyilatkozatot megadta. A pályázatot 2013. augusztus 31-ig kell elektronikusan feltölteni.
 
168/2013. (VII.19.) Öh-tal a Képviselő-testület- a határozati javaslatban felsoroltak szerint - elfogadta a „Kézfogás” Európa Szoborparkban elhelyezett ajándék-, haszonkölcsönbe vett és letétbe helyezett műtárgyakat. A szerződéseket megkötöttük.
 
170/2013. (VII.19.) Öh-tal a Képviselő-testület a Balatonalmádi,Rákóczi u. 39. 1. ajtószám alatti, a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium ingatlan területén lévő 88 m2 hasznos alapterületű, összkomfortos komfortfokozatú szolgálati lakást Rozsos Karola balatonalmádi lakos részére szolgálati jelleggel történő bérbeadásáról döntött. A döntésről az érintetteket tájékoztattuk, a lakásbérleti szerződés megkötése és a lakás birtokba adása megtörtént.
 
171/2013. (VII.19.) Öh-tal a Képviselő-testület arról döntött, hogy a Badacsonytomaj Város Önkormányzata által értékesíteni kívánt 5390 db Balatoni Hajózási Zrt. részvényre vonatkozó elővásárlási jogával 30.073 Ft/részvény vételáron nem kíván élni. A döntésről az érintetteket tájékoztattuk.
 
172/2013. (VII.19.) Öh-tal a Képviselő-testület a Balatonalmádiban hosszú időn át kifejtett művészeti alkotó és kulturális szervező munkássága, a település vonzerejét jelentősen növelő Európa Szoborpark létrehozásában végzett meghatározó tevékenysége, Balatonalmádi város közéletében, kulturális életében kifejtett példamutató tettei elismeréseként „dr. Óvári Ferenc” díjat adományozott Veszeli Lajos festőművésznek. Az Európa Szoborpark avatási ünnepségén Keszey János polgármester átadta a díjat Veszeli Lajos festőművésznek.
 
Balatonalmádi, 2013. augusztus 22.
  
 
                Keszey János                                                Kovács Piroska Rózsa
                polgármester                                                         jegyző           
 

 

 


Döntési javaslat

"Lejárt határidejű önkormányzati határozatok"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat
_________/2013. (VIII.29.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a lejárt határidejű önkormányzati határozatok   végrehajtásáról     szóló    jelentést   -   az   előterjesztésben foglaltak   szerint     -     e l f o g a d j a.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe