1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2013. szeptember 17-i ülésére

Tárgy:   BFT rendezvény pályázat benyújtása
Készítette:   Viktor Zsuzsanna köztisztviselő
Előterjesztő:   Keszey János polgármester

            Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Balaton Fejlesztési Tanács pályázatot írt ki a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet azon rendezvényeinek támogatására, amelyek 2013. május 1. és 2013. november 4. között kerülnek/kerültek megrendezésre és a belföldi és külföldi vendégek részére egyaránt turisztikai vonzerővel bírnak.
 
A rendelkezésre álló forrás 40 millió Ft, a támogatott pályázatok várható száma 25. Pályázatot nyújthatnak be többek között önkormányzatok és belföldi jogi személyek, így a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár (PKKK) is. Csak olyan rendezvényre lehet pályázni, amely nem nyert sem hazai, sem uniós támogatást, ezért az Almádi Borfesztiválra nem, de az Almádi Napok rendezvénysorozatra be lehet nyújtani a pályázatot. A rendezvénysorozatnak egy hónapon belül megvalósulónak és szakmailag összefüggő programokból állónak kell lennie.
 
A támogatás minimális összege: 500.000 Ft. A támogatás maximális összege: rendezvények esetén 2 millió Ft, rendezvénysorozatok esetén 5 millió forint. A támogatás számításának alapja a PKKK esetében a projekt ÁFA-val növelt, bruttó összköltsége. A vissza nem térítendő támogatás csekély összegű támogatásnak minősül.
 
Az igényelhető támogatás mértéke a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 30%-a. A szükséges saját forrás mértéke a projekt elszámolható összköltségének legalább 10%-a. A PKKK a pályázatot az Almádi Napok rendezvénysorozatra kívánja benyújtani, amelynek összköltsége 1.881 eFt, így a szükséges saját forrás 189 eFt, az igényelhető támogatás pedig legfeljebb 564 eFt.
 
A pályázatok feltöltési/beérkezési határideje: 2013. október 2., de érdemes minél előbb benyújtani a pályázatot.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy szíveskedjen az előterjesztést megvitatni és a határozati javaslatot elfogadni.
 
Balatonalmádi, 2013. szeptember 12. 
                                                                                                          Keszey János
                                                                                                           polgármester 


Döntési javaslat

"BFT pályázat - rendezvények támogatása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat 
.........../2013. (IX. 17.) Öh.
  
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete támogatja, hogy a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár a Balaton Fejlesztési Tanács „Balaton Kiemelt Üdülőkörzet rendezvényeinek támogatása” pályázati kiírására pályázatot nyújtson be.
 
A 189 eFt összegű saját forrás pénzügyi fedezetét a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár saját költségvetése terhére biztosítja.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: folyamatos
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Dr. Pethő László

« Vissza
Vissza a főmenübe