8. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2013. szeptember 26-i ülésére

Tárgy:   A Balatonalmádi Szociális Társulás Társulási megállapodásának módosítáa
Készítette:   Kovács Piroska Rózsa aljegyző, Regenyéné Király Andrea osztályvezető, Sajtos Ildikó
Előterjesztő:   Keszey János polgármester
Véleményező bizottság:   Humán Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület!
  
Papkeszi Község Önkormányzata 2014. január 1-jétől szociális és gyermekjóléti alapfeladatinak ellátására csatlakozni kíván a Balatonalmádi Szociális Társuláshoz.
 
A Társulási megállapodás
 8.1.pontja szerint a társuláshoz csatlakozni kívánó települési önkormányzat képviselő-testülete nyilatkozatát tartalmazó, minősített többséggel hozott határozatát a társulást alkotó települési önkormányzatok képviselő-testületeinek, valamint a Társulási Tanácsnak kell megküldeni.
 8.2. pontja szerint a csatlakozási nyilatkozatot tartalmazó határozatban ki kell mondani, hogy a megállapodásban foglaltakat magára nézve kötelezőnek fogadja el a csatlakozni szándékozó, valamint a társulás működésével, a feladatellátással kapcsolatos költségek, pénzügyi hozzájárulás viselését, teljesítését vállalja.
 
Papkeszi Község Önkormányzata a 112(VI.26.) számú képviselő-testületi határozatát, amely tartalmazza a Társulási megállapodásban rögzített feltételeket - a Társulás elnökének határidőben (hat hónappal a csatlakozás időpontja előtt) megküldte. (1. melléklet)
 
Papkeszi település számára a családsegítés, házi segítségnyújtás, szociális étkeztetés, gyermekjóléti szolgáltatás Balatonalmádi Szociális Alapszolgáltatási Központ által történő ellátásának költségkalkulációját, személyi és tárgyi feltételeit Sajtos Ildikó intézményvezető a papkeszi önkormányzat számára bemutatta. (2. melléklet)
 
A Társulási megállapodás 8.3. pontja szerint a csatlakozás jóváhagyásáról a társulást alkotó települési önkormányzatok képviselő-testülete és a Társulási Tanács minősített többséggel dönt. 
A feladat ellátásához a Társulási megállapodás módosítása is szükséges. A Társulás megállapodás 6.10.           pontja szerint a társulásban részt vevő képviselő-testületek mindegyikének minősített többséggel hozott döntése szükséges – többek között – a társulási megállapodás módosításához. A Társulási megállapodás javasolt módosítását a 3.sz. melléklet tartalmazza.
 
A Társulási megállapodás 1.sz. melléklete tartalmazza aTársulás egyes tagjai részére történő feladatellátás részletezését. E mellékletet – a papkeszi feladatellátásra vonatkozóan -  módosítani szükséges. (4. melléklet) Felsőörs időközben jelezte, hogy a szociális étkeztetési feladatokat (melyeket szeptember 1-től a társulás keretében kívántak ellátni), mégis saját feladat-ellátásban oldják meg.
 
Ha a társult települések önkormányzatai jóváhagyják Papkeszi csatlakozását a Szociális Társuláshoz, valamint a Társulási megállapodás mellékelt módosításáról döntenek, a Társulási Tanácsnak módosítania kell a SZAK alapító okiratát, szakmai programját és SzMSz-ét. A fenti dokumentumok birtokában a SZAK működési engedélyének módosítását kell kérnia Veszprém Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivataltól.
 
A fenti előterjesztést a Társulási Tanács 2013. augusztus 30-i ülésén megtárgyalta, és a 15/2013. (VIII. 30.) SzT. határozatával jóváhagyta Papkeszi Község Önkormányzatának csatlakozását a Szociális társuláshoz 2014. január 1-től,és a csatlakozás jóváhagyását javasolta a társult tagok képviselő-testületének is. Valamint a 16/2013. (VIII. 30.) SzT.határozatával kinyilvánította, hogy Társulás megállapodás – döntően Papkeszi csatlakozásával összefüggő – módosításával egyetért, és azt javasolja a társult tagok képviselő-testületének, hogy a csatolt módosítást hagyják jóvá.
 
Tisztelt Képviselő-testület!
Kérem, hogy az előterjesztés megtárgyalni, a határozat javaslatokat elfogadni szíveskedjenek.
 
Balatonalmádi, 2013. szeptember 3.
                                                                          Tisztelettel:
 
                                                                                                              Keszey János
                                                                                                              polgármester
 

 


1. döntési javaslat

"Papkeszi csatlakozása a Szociális Társuláshoz"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

 Határozati javaslat:
…../2013.(IX.26.)Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Papkeszi Község Önkormányzatának a Balatonalmádi Szociális Társuláshoz 2014. január 1-jén történő csatlakozását jóváhagyja.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2013. 10. 10.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Kovács Piroska Rózsa

2. döntési javaslat

"A Társulási megállapdás módosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

                                                          Határozati javaslat:
                                                         …../2013.(IX.26.)Öh.
  
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
1.)    a Balatonalmádi Szociális Társulás Társulási megállapodás – a határozat mellékletét képező – 1. módosításával egyetért.
2.)    A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a Társulási megállapodást – a társult önkormányzatok Társulási megállapodás 1.módosítását jóváhagyó határozata birtokában – aláírja.
3.)    A képviselő-testület utasítja a polgármestert, hogy a Társulási megállapodás módosítását az aláírást követő 15 napon belül küldje meg a Veszprém Megyei Kormányhivatalnak.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2013. 10. 05.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Kovács Piroska Rózsa

« Vissza
Vissza a főmenübe