3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2013. december 19-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról
Készítette:   Göndöcsné Sashegyi Csilla osztályvezető, Kovács Piroska Rózsa aljegyző, Dr. Pethő László, Regenyéné Király Andrea osztályvezető, Zana András osztályvezető
Előterjesztő:   Dr. Hoffmann Gyöngyi jegyző, Keszey János polgármester

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról az alábbiakat jelentjük:
 
335/2013. (XII.20.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület elfogadta a 2013. évi munkatervét. A munkaterv szerint a 2013. december 19-ei ülésen dr. Szabó János rendőrkapitány szóbeli előterjesztésében a Képviselő-testület tájékoztatást kapott volna a Balatonalmádi Rendőrkapitányság IV. negyedévi tevékenységéről. A Rendőrkapitányság a Képviselő-testület 2014. évi munkaterve szerinti ütemezésben fog beszámolni, ezért javasolom a 2013. évi munkaterv módosítását. Az erről szóló határozati javaslatot jelent előterjesztés tartalmazza.
 
80/2013. (IV.25.) és 218/2013. (X.31.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület jóváhagyta a 2012. évi belső ellenőrzések és egyéb külső ellenőrzések értékeléséről szóló éves ellenőrzési jelentést, és meghatározta az ellenőrzések fejlesztésére vonatkozó követelményeket. Jelen ülés napirendjén szerepel az Önkormányzat 2014. évi belső ellenőrzési terve, melyet a 80/2013. (IV.25.) Öh-ban foglaltak figyelembevételével állítottunk össze. Az önkormányzat beszámolójának megbízhatósági ellenőrzése nem szerepel a tervben, mivel a 2013. évi beszámoló az önkormányzati könyvvizsgálat keretében ellenőrzésre kerül.
 
151/2013. (VI. 27.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület döntött arról, hogy a Wesselényi-strand két pénztárában, a Budatava strand pénztárában és a Káptalanfüredi nagy strand pénztárában bevezeti a Balaton Best Card térségi turisztikai kártya elfogadását. Ezzel egyidejűleg megbízta a Polgármestert, hogy a kártya elfogadásával járó bevétel kiesés miatt szükséges előirányzat módosításokat a 2013. évi költségvetési rendelet december havi módosításakor szerepeltesse. 2013. évben Balaton Best Card kártya elfogadásával 250 e Ft bevételkiesés jelentkezett a strandokon. A költségvetési rendelet módosítása a strandi bevétel kiesés forrását az idegenforgalmi adó bevétel előirányzatának növelésével biztosítja.
 
154/2013. (VI.27.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület döntött arról, hogy a Balatonalmádi, Baross G. u. 60/a. szám alatti ingatlanon álló épületben lévő takarmánybolt nyílászáró cseréjéhez szükséges, összesen bruttó 460 e Ft kiadási előirányzatot a 2013. évi költségvetés felhalmozási célú általános tartalékának terhére biztosítja. Ezzel egyidejűleg utasította a Polgármestert, hogy a 2013. évi költségvetés módosításának előkészítésekor a szükséges előirányzatok átcsoportosításáról gondoskodjon. A költségvetési rendelet módosítása a szükséges előirányzat átcsoportosítását tartalmazza.
 
162/2013. (VI.27.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium bruttó 3.550 eFt összegű felhalmozási (beruházási - felújítási) és karbantartási munkáinak pénzügyi fedezetét a 2013. évi költségvetésben a Gimnázium és Kollégium épületenergetikai fejlesztésére elkülönített 32.057 eFt összegű pályázati önrész terhére biztosította. Ennek érdekében 1.315 eFt-ot az önkormányzat 2013. évi költségvetésének felhalmozási célú kiadásaihoz, 2.235 eFt-ot pedig a Városgondnokság dologi költségvetésébe csoportosított át. Felkérte a Polgármestert, hogy az előirányzat átcsoportosításáról a 2013. évi költségvetési rendelet következő módosításakor gondoskodjon. A költségvetési rendelet módosítása a Gimnázium és Kollégium felhalmozási és karbantartási munkái pénzügyi fedezetének átcsoportosítását tartalmazza.
 
191/2013. (IX.17.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület úgy döntött, hogy „Balatonalmádi strandok partvédőműveinek felújítása” címmel pályázatot nyújt be a Balatoni Fejlesztési Tanács „Parti sétányok települési zöldterületek kialakításának és fejlesztésének támogatása” című pályázati felhívásra. A Képviselő-testület utasította a Polgármestert, hogy a szükséges pénzügyi fedezet átcsoportosításáról a költségvetési rendelet soron következő módosításakor gondoskodjon. A költségvetési rendelet módosítása a pályázathoz szükséges önrész és Áfa kiadás fedezetét, összesen 5.521 eFt összegű kiadási előirányzat átcsoportosítását tartalmazza a költségvetés felhalmozási célú pályázati önrésze és az általános tartaléka terhére.
 
192/2013. (IX.17.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület úgy döntött, hogy „Balatonalmádi Szent László sétány kialakítása és fejlesztése” címmel pályázatot nyújt be a Balatoni Fejlesztési Tanács „Parti sétányok települési zöldterületek kialakításának és fejlesztésének támogatása” című pályázati felhívásra. A Képviselő-testület utasította a Polgármestert, hogy a pályázat benyújtásához szükséges pénzügyi fedezet átcsoportosításáról a költségvetési rendelet soron következő módosításakor gondoskodjon. A benyújtott pályázatot elutasították. A költségvetési rendelet módosítása a pályázat előkészítésénél felmerült kiadás fedezetét, a 80 e Ft kiadási előirányzat átcsoportosítását tartalmazza.
 
204/2013. (IX.26.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület úgy döntött, hogy 2013. október 1. napjától határozatlan időre Szabóné dr. Wikarek Anna egyéni vállalkozóval a Balatonalmádi, Bajcsy-Zsilinszky u. 69. alatti ingatlanban kialakított fogorvosi rendelő és kiszolgáló helyiségek használatára bérleti szerződést köt a II. számú fogorvosi alapellátási praxis feladatainak ellátása céljából. A 2013. évet terhelő kiadás fedezetét a 2013. évi költségvetés működési célú – Egészségház működtetése – elkülönített keret terhére biztosította. A Képviselő-testület felkérte a Polgármestert, hogy a szükséges átcsoportosításról a költségvetés következő módosításakor gondoskodjon. A költségvetési rendelet módosítása a 2013. évi összesen 150 e Ft összegű kiadási előirányzat átcsoportosítását tartalmazza.
 
209/2013. (IX.26.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület nyílt egyfordulós pályázat kiírásáról döntött a Balatonalmádi, Szent István sétány 4-6. szám alatti Wesselényi strand nyugati oldalán megépítendő 1. és 2. sz. büfé és a hozzá tartozó fedett teraszok bérbeadására. 
A pályázat kiírása megtörtént. A beérkezett pályázatok elbírálása jelen ülés napirendjén szerepel.
 
210/2013. (IX.26.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület támogatta a Szent Imre Római Katolikus Plébánia külső területén felállítandó hangtechnikai rendszer kiépítését. A rendszer kiépítéséhez szükséges pénzügyi fedezetet a Plébániával megkötött támogatási szerződés alapján biztosította, bruttó 569.302,-Ft átadott pénzeszköz formájában, a 2013. évi költségvetés felhalmozási célú általános tartalékának terhére. Ezzel egyidejűleg felkérte a Polgármestert, hogy a szükséges előirányzat módosításokat a 2013. évi költségvetési rendelet következő módosításakor tegye meg. A költségvetési rendelet módosítása a hangtechnikai rendszer kiépítésére bruttó 569 e Ft előirányzat átcsoportosítását tartalmazza.
 
215/2013. (IX.26.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testülete a 2013. évi „Váth János” díjakpénzügyi fedezetéhez további 236.000 Ft előirányzatot biztosított a 2013. évi költségvetés működési célú általános tartaléka terhére. Felkérte a Polgármestert, hogy a szükséges átcsoportosításról a költségvetés következő módosításakor gondoskodjon. A költségvetési rendelet módosítása a „Váth János” díjak pénzügyi fedezetére összesen 491 e Ft összegű kiadási előirányzat átcsoportosítást tartalmaz.
 
228/2013. (X.31.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület döntött arról, hogya Normafa Park kiemelt beruházás koncepciójáról szóló Kormányhatározatban nevesített „Engesztelő Kápolna építése” beruházást támogatja olyan formában, hogy 1 db 30x40x50 cm-es faragott terméskő elkészíttetéséhez szükséges 63.500 Ft összegű támogatás nyújt. Döntött arról is, hogy az Életfa Kárpát-medence Összefogás Egyesület kezdeményezését megismerve a Nemzet egységének jelképes megvalósításához egy marék Balatonalmádiból származó földet adományoz. A Képviselő-testület felhatalmazta a Polgármestert a támogatási szerződés aláírására, valamint utasította, hogy a költségvetési rendelet következő módosításakor a szükséges átcsoportosításokról gondoskodjon. A támogatási szerződést megkötöttük, a földet az Összefogás Egyesület részére megküldtük. A költségvetési rendelet módosítása a beruházás támogatásához szükséges 64 eFt kiadási előirányzat átcsoportosítást tartalmazza.
 
229/2013. (X.31.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület kinyilvánította, hogy Balatonalmádi Város Önkormányzata a Világ Királynője Engesztelő Mozgalom rendes tagja kíván lenni, évi 1000 Ft tagdíj megfizetésével. A költségvetési rendelet módosítása a kiadás előirányzatát tartalmazza.
 
231/2013. (X.31.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület a 2013. évi költségvetésben szereplő Környezetvédelmi alap terhére bruttó 317.500 Ft-ot biztosított a területrendezési hatósági eljárást megelőző hatásvizsgálat lefolytatására. A Képviselő-testület utasította a Polgármestert, hogy a szükséges előirányzat módosításokat a 2013. évi költségvetési rendelet következő módosításakor tegye meg. A költségvetési rendelet módosítása a hatásvizsgálat lefolytatásához szükséges 318 e Ft összegű kiadási előirányzat átcsoportosítását tartalmazza.
 
232/2013. (X.31.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület módosítottaa 168/2013. (VII.19.) valamint a 188/2013. (VIII.29.) számú - a Szoborparkban elhelyezett szobrokra vonatkozó - önkormányzati határozatokat. A Képviselő-testület felhatalmazta a Polgármestert a változással érintett ajándékozási és haszonkölcsön szerződések közös megegyezéssel történő felbontására, illetve módosítására és az ajándékozási szerződés aláírására. A szerződéseket a döntésnek megfelelően felbontottuk, illetve módosítottuk.
 
233/2013. (X.31.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület Zsolnai Józsefné balatonalmádi lakos kérelmére, lánya Báder Józsefné balatonalmádi lakos Balatonalmádi Város Önkormányzata felé fennmaradó 812.397 Ft tőketartozás átvállalásához, Zsolnai Józsefné által a Wesselényi-strandon 2012. évben létesített Kürtőskalács és tésztasütő pavilon bérleti szerződésében meghatározott, az Önkormányzat által Zsolnai Józsefné részére fizetendő beruházási összeg III. részlet, 600.000 Ft összeg terhére hozzájárult.
A Képviselő-testület a kürtőskalács és tésztasütő pavilon III. részletének összegét, 600.000 Ft-ot a 2013. évi költségvetés felhalmozási célú általános tartaléka terhére biztosította.
A megállapodás módosítása, és a tartozásátvállalási háromoldalú szerződés megkötése megtörtént. A 2013. évi költségvetési rendelet módosítása a kürtőskalács és tésztasütő pavilon III. részletének fedezetéhez szükséges 600.000 Ft előirányzat átcsoportosítását tartalmazza.
 
235/2013. (X.31.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület a „Balatonalmádi strandok partvédőműveinek felújítása” címmel benyújtott pályázatához 714.845 Ft többlet saját forrást biztosított a 2013. évi költségvetés céltartalékában lévő pályázati önrész terhére. A Képviselő-testület utasította a Polgármestert, hogy a pénzügyi fedezet átcsoportosításáról a költségvetési rendelet soron következő módosításakor gondoskodjon. A költségvetési rendelet módosítása a pályázathoz szükséges 715 e Ft többlet önrész előirányzatának átcsoportosítását tartalmazza.
 
241/2013. (XI.28.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület támogatta „Az Észak-balatoni hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése eszközbeszerzésekkel KEOP-1.1.1/C/13-2013-00120 kódszámú pályázat megvalósítását. A döntésről az érintetteket tájékoztattuk.
 
244/2013.(XI.28.) Öh. számúhatározattala Képviselő-testület a Veszprém Megyei Kormányhivatal megkeresésére a balatonalmádi általános iskolákhoz tartozó - 2014/2015. tanévre szóló - körzeteket véleményezte a köznevelési törvény alapján.  A határozatot a Kormányhivatalnak megküldtük.
245/2013. (XI.28.) Öh. számúhatározatával aKépviselő-testület támogatta Steiger Szelina, a Vörösberényi Általános Iskola 8.osztályos tanulójának az Arany János Tehetséggondozó Programban való részvételét. A pályázatot határidőre benyújtottuk.
 
247/2013. (XI.28.) Öh. számúhatározatával aKépviselő-testület elfogadta a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár 2013. évi tevékenységéről szóló beszámolóját. A határozatot az intézményvezetőnek megküldtük.
 
248/2013. (XI.28.) Öh. számúhatározatával a Képviselő-testület jóváhagyta a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár 2014. évi munkatervét. A döntésről az intézményvezetőt értesítettük.
 
249/2013. (XI.28.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület a háziorvosi központi ügyelet közös szervezésére Alsóörs, Balatonfőkajár, Balatonfűzfő, Balatonkenese, Csajág, Felsőörs, Királyszentistván, Küngös, Litér, Papkeszi, és Szentkirályszabadja települések önkormányzatával 2013. június 1. napjától határozatlan időre kötött megállapodás 1.számú módosítását jóváhagyta,és felhatalmazta a Polgármestert, hogy - az ügyelet közös szervezésében résztvevő önkormányzatok 1. számú módosítást jóváhagyó határozatának birtokában - a megállapodás módosítását aláírja. A jelentés készítésének időszakában az érintett önkormányzatok többsége a megállapodás 1. számú módosítását jóváhagyta.
 
250/2013. (XI.28.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testületaz „Együtt-Egymásért ” Nyílt Közalapítványt 30.000 Ft támogatásban részesítette az „Idősek Napi” rendezvény lebonyolítása céljából. A Képviselő-testület felhatalmazta a Polgármestert a támogatási szerződés aláírására, valamint utasította, hogy a költségvetési rendelet következő módosításakor a szükséges átcsoportosításokról gondoskodjon. A támogatási szerződést megkötöttük. A költségvetési rendelet módosítása a szükséges átcsoportosítást tartalmazza.
 
251/2013. (XI.28.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testületúgy döntött, hogy megállapodást köt a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft-vel 14.000 Ft kötött felhasználású pénzeszköz átadására a „Balaton Régió Közbiztonságáért Díj” költségeinek fedezésére. A Képviselő-testület felhatalmazta a Polgármestert a megállapodás aláírására, valamint felkérte, hogy a szükséges előirányzat átcsoportosításokat a 2013. évi költségvetési rendelet következő módosításakor tegye meg. A támogatási szerződést megkötöttük. A költségvetési rendelet módosítása a díj költségeinek fedezetéhez szükséges előirányzat átcsoportosítását tartalmazza.
 
252/2013. (XI.28.) Öh. számú határozatávala Képviselő-testület a Balatonalmádi 058/3. b és 058/5. c hrsz-ú telephelyen található nem veszélyes hulladéklerakóra vonatozóan adott egységes környezethasználati engedélyben előírt meteorológiai adatok gyűjtésére, bruttó 700.278.-Ft fedezet biztosításáról döntött a Környezetvédelmi Alap számlájáról. Ezzel egyidejűleg felkérte a Polgármestert, hogy a szükséges pénzügyi fedezet átcsoportosításáról a 2013. évi költségvetés soron következő módosításakor gondoskodjon.  A határozatnak megfelelően meteorológiai adatok megrendelése megtörtént. A költségvetési rendelet módosítása a meteorológiai adatok gyűjtéséhez szükséges kiadási előirányzat átcsoportosítását tartalmazza.
 
253/2013. (XI.28.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület a Vízkárelhárítási Terv készítésére bruttó 600.000 Ft-ot a Környezetvédelmi Alap számláról biztosított. Felhatalmazta a Polgármestert a Vízkárelhárítási Terv elkészíttetésére, a tervezői szerződés megkötésére, és felkérte, hogy a szükséges pénzügyi fedezet átcsoportosításáról a 2013. évi költségvetés soron következő módosításakor gondoskodjon. A határozatnak megfelelően a Vízkárelhárítási Terv Tervezői szerződésének megkötése megtörtént. A költségvetési rendelet módosítása tartalmazza a Vízkárlehárítási Terv elkészítéséhez szükséges előirányzat átcsoportosítását.
 
254/2013. (XI.28.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület a tulajdonát képező Balatonalmádi, Hajnal u. 10. szám alatti ingatlana értékesítésére kiírt nyílt egyfordulós pályázaton Tárkány László pályázó által benyújtott pályázati ajánlatot érvényesnek, a pályázati eljárást eredménytelennek nyilvánította. A döntésről a pályázót értesítettük.
 
255/2013. (XI.28.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület a Balatonalmádi, Szent István sétány 4-6. szám alatti Wesselényi strand keleti oldalán lévő 24,01 m2 alapterületű kölcsönző és a hozzátartozó 20 m2 előkert terület bérbeadása tárgyában meghirdetett nyílt egyfordulós pályázati eljáráson, a pályázati eljárás nyertesének Máhl Ferenc Mátyásné pályázót hirdette ki a pályázó által a 2014. január 1-jétől 2014. december 31-ig tartó időtartamra szóló nettó 4.000.000 Ft + ÁFA megajánlott bérleti díjjal. A pályázati eljárás második helyezettjének Baroch Zoltán egyéni vállalkozó pályázót hirdeti ki, a pályázó által a 2014. január 1-jétől 2014. december 31-ig tartó időtartamra szóló nettó 1.200.000 Ft + Áfa, megajánlott bérleti díjjal. A döntésről az érintetteket tájékoztattuk.
 
256/2013. (XI.28.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület a Balatonalmádi, Szent István sétány 4-6. szám alatti Wesselényi-strand keleti oldalán lévő 21,18 m2 alapterületű strandcikk-divatáru-ajándék üzlethelyiség és a hozzá tartozó 33,4 m2-es közterületre és 35,5 m2-es strandra nyíló burkolt előkertterületek bérbeadása tárgyban meghirdetett nyílt egyfordulós pályázati eljárást eredményesnek nyilvánította. A pályázati eljárás nyertesének Máhl Ferenc Mátyásné pályázót hirdette ki nettó 1.500.000 Ft +ÁFA megajánlott bérleti díjjal. A pályázati eljárás második helyezettjének Balogh János egyéni vállalkozót hirdette ki nettó 800.000 Ft + ÁFA megajánlott bérleti díjjal. A döntésről az érintetteket tájékoztattuk.
 
257/2013. (XI.28.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület a Balatonalmádi, Szent István sétány 4-6. szám alatti Wesselényi-strand keleti oldalán lévő 24,44 m2 alapterületű büfé (Parti Strand Büfé) és a hozzá tartozó 33,4 m2-es közterület és 35,5 m2-es strandra nyíló burkolt előkert  területek bérbeadása tárgyban meghirdetett nyílt egyfordulós pályázati eljárást eredményesnek nyilvánította.
A pályázati eljárás nyertesének Máhl Ferenc Mátyásné pályázót hirdeti ki, a pályázati felhívásban foglalt feltételekkel és a pályázó által a 2014. január 1-jétől 2014. december 31-ig tartó időtartamra szóló nettó 2.500.000 Ft + Áfa, megajánlott bérleti díjjal.
A pályázati eljárás második helyezettjének a Képviselő-testület a Pensiero Bt. pályázót hirdette ki, a pályázati felhívásban foglalt feltételekkel és a pályázó által a 2014. január 1-jétől 2014. december 31-ig tartó időtartamra szóló nettó 1.615.000 Ft + Áfa, megajánlott bérleti díjjal. A döntésről az érintetteket tájékoztattuk.
 
258/2013. (XI.28.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület ifj. Kutics Balázs egyéni vállalkozó nyilatkozata alapján a 8220 Balatonalmádi, Mátyás király u. 37. szám alatti ingatlanon lévő 63 m2 alapterületű vegyeskereskedés bérleti szerződésének 2013. november 29-i hatállyal, közös megegyezéssel történő megszüntetéséhez hozzájárult. A döntésről az érintettet értesítettük, az üzlethelyiség átadás-átvétele megtörtént.
 
259/2013. (XI.28.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület arról döntött, hogy a Dunántúli Regionális Viziközmű Zrt. alaptőkéjének emelésében nem kíván részt venni. A döntésről az érintetteket tájékoztattuk.
 
260/2013. (XI.28.) Öh. számú – zárt ülésen született - határozatával a Képviselő-testület a tulajdonát képező Balatonalmádi, Liszt Ferenc u. 30. fszt. 1. szám alatti 1,5 szoba, konyha, zuhanyzó-WC, előtér helyiségekből álló komfortos komfortfokozatú lakás költségalapon meghatározott lakbérű lakásként való bérbeadására kiírt pályázatra – a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság döntése alapján – a benyújtott pályázatokat érvényesnek nyilvánította. A Képviselő-testület a pályázat nyertesének Bendicsek Béla pályázót, második helyezettnek Mészáros Melinda pályázót hirdette ki. A döntésnek megfelelően a pályázókat értesítettük. A nyertes pályázóval a lakásbérleti szerződést megkötöttük. A szerződés aláírásával egyidejűleg a szerződéskötési díj és az előre egyösszegben megfizetendő lakásbérleti díj megfizetése is megtörtént.
 
262/2013. (XII.5.) Öh. számú határozatával Képviselő-testület a Bursa Hungarica Felsőoktatatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2014. évi fordulójára benyújtott „ A” típusú pályázatok közül Szőke Márton pályázót kizárta, mivel a pályázó a pályázatát az EPER-Bursa rendszerben nem rögzített pályázati űrlapon nyújtotta be. A pályázót a döntésről értesítettük.
 
263/2013. (XII.5.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület a Bursa Hungarica Felsőoktatatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2014. évi fordulójára benyújtott „ A” típusú pályázatok közül Kórusz József pályázót kizárta, mivel a pályázó formailag nem megfelelő pályázatot nyújtott be. A pályázót a döntésről értesítettük.
 
264/2013. (XII.5.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület elbírálta a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2014. évi fordulójára benyújtott „A” típusú pályázatokat, és meghatározta a támogatásban részesítendő pályázókat. A pályázókat a döntésről értesítettük.
 
265/2013. (XII.5.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület elbírálta a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzat Ösztöndíjpályázat 2014. évi fordulójára benyújtott „A” típusú pályázatokat, és meghatározta azokat a pályázatokat, melyeket a pályázó személyi, anyagi körülményeire tekintettel nem tudott támogatni. A pályázókat a döntésről értesítettük.
   
266/2013. (XII.5.) Öh. számú határozatával a Képviselő-testület a Bursa Hungarica Felsőoktatatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2014. évi fordulójára benyújtott  „A” típusú pályázatok közül Hegyi Levente pályázót kizárta, mivel a pályázó az EPER-Bursa rendszerben rögzített pályázatát pályázati űrlapon nem nyújtotta be. A pályázót a döntésről értesítettük.
 
Balatonalmádi, 2013. december 12.
  
 
                    Keszey János                                                 dr. Hoffmann Gyöngyi
                   polgármester                                                            jegyző           

 


1. döntési javaslat

"A 2013. évi munkaterv módosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

1. sz. határozati javaslat
_________/2013. (XII.19.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a 335/2012. (XII.20.) Öh-tal elfogadott 2013. évi munkatervében szereplő „Tájékoztató a Balatonalmádi Rendőrkapitányság tevékenységéről” tárgyú, szóbeli előterjesztést a 2013. december 19-ei ülésén nem tárgyalja.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2013. 12. 19.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Göndöcsné Sashegyi Csilla

2. döntési javaslat

"A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentés"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

2. sz. határozati javaslat
_________/2013. (XII.19.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a lejárt határidejű önkormányzati határozatok   végrehajtásáról     szóló    jelentést   -   az   előterjesztésben foglaltak   szerint     -     e l f o g a d j a.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe