10. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2013. december 19-i ülésére

Tárgy:   A Baross G. út 44. szám alatti ingatlan hasznosítása
Készítette:   Zana András osztályvezető
Előterjesztő:   Keszey János polgármester
Véleményező bizottság:   Humán Bizottság, Pénzügyi és Gazdasági Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Balatonalmádi Város Önkormányzatának tulajdonát képező, balatonalmádi 4412 helyrajzi számú, természetben 8220 Balatonalmádi, Baross G. út 44. szám alatti kivett hétvégi ház, gazdasági épület művelési ágú ingatlan a szakorvosi rendelések Egészségházba történő költözését követően megüresedett.
 
Az ingatlan további hasznosításának ügyét a Képviselő-testület 2013. március 28-i ülésén tárgyalta. A 69/2013. (III. 28.) Öh. határozatával elviekben egyetértett azzal, hogy az Önkormányzat tulajdonában álló, balatonalmádi 4412 hrsz.-ú, természetben a 8220 Balatonalmádi, Baross Gábor út 44. szám alatti, kivett hétvégi ház, gazdasági épület megnevezésű ingatlant 10 év határozott időtartamra, ingyenes használatba adja a Veszprém Megyei Kormányhivatalnak, a Balatonalmádi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége elhelyezésének céljára.
A Képviselő-testület meghatározta azt, hogy az ingyenes használattal összefüggésben Balatonalmádi Város Önkormányzatát költség nem terhelheti. Felkérte továbbá a Polgármestert, hogy az ingyenes használatról szóló Megállapodás-tervezetet terjessze elő a Képviselő-testület ülésére.
 
A Veszprém Megyei Kormányhivatallal folytatott előzetes egyeztetés során elkészült a megállapodás-tervezet és megküldésre került az ingatlan vonatkozásában tervezett – a Munkaügyi Kirendeltség új arculatának megfelelő ügyfélszolgálat kialakításához szükséges - felújítási munkák leírását tartalmazó dokumentum is, amelyeket jelen előterjesztéshez mellékelek.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztés megvitatását követően a határozati javaslatban foglaltak szerint döntsön.
 
Balatonalmádi, 2013. december 11.
                                                                                                        
                                                                                                        Keszey János
                                                                                                         polgármester

 


Döntési javaslat

"A Baross G. u. 44. hasznosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat
 
…………/2013. (XII.19.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, a Balatonalmádi Város Önkormányzata tulajdonában álló, balatonalmádi 4412 hrsz.-ú, természetben a 8220 Balatonalmádi, Baross Gábor út 44. szám alatti, kivett hétvégi ház, gazdasági épület megnevezésű ingatlant 2024. március 31-ig tartó ingyenes használatba adja a Veszprém Megyei Kormányhivatal részére a Veszprém Megyei Kormányhivatal Balatonalmádi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége elhelyezésének céljára.
 
A Képviselő-testület az előterjesztés mellékletét képező Megállapodást jóváhagyja és felhatalmazza a Polgármestert a Megállapodás és a használati jog bejegyzésére vonatkozó okiratok aláírására.
 
Felkéri a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket értesítse.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 01. 08.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Zana András

« Vissza
Vissza a főmenübe