10. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2014. március 27-i ülésére

Tárgy:   A 2014. évi helyi kulturális pályázat kiírása
Készítette:   Lehoczkyné Vida Petra köztisztviselő
Előterjesztő:   Keszey János polgármester
Véleményező bizottság:   Humán Bizottság

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Az önkormányzat a helyi közművelődésről szóló 30/2009.(IX.09.) rendelete 16.§ (6) bekezdése szerint „Az önkormányzat e rendeletében meghatározott feladatait, vagy egyéb kulturális feladatokat ellátó jogi személyeket, jogi személyiséggel nem rendelkező személyi egyesüléseket és magánszemélyeket évente pályázati úton közművelődési céllal pénzügyi támogatásban részesítheti.” A pályázat kiírásáról és elbírálásáról a Képviselő-testület dönt.
 
2013-ban az önkormányzat 14 szervezet és egy magánszemély helyi kulturális rendezvényének szervezését, és 4 művészeti csoport működését támogatta összesen 1.900.000 Ft-tal. A támogatott szervezetek elszámoltak, egy esetben nem történt meg a támogatás kiutalása (magánszemély esetében 100.000 Ft), aki a rendezvényt nem tudta megvalósítani.
 
Az önkormányzat 2014. évi költségvetése a kulturális pályázatok pénzügyi fedezetére 2.500.000 Ft-ot tartalmaz, melyből a nem intézményi-önkormányzati, de városi szintű rendezvényitámogatási keret javasolt mértéke 2.000.000 Ft, a nem intézményi művészeti csoportok működésének támogatására javasolt keret 500.000 Ft.
 
Pályázatot nyújthatnak be a Balatonalmádi székhellyel rendelkező nem sport tevékenységet végző civil szervezetek, alapítványok, egyesületek. A pályázat benyújtásához szükséges a pályázati adatlap és költségvetési lap kitöltése, legalább 25 %-os önerő és a pályázati kiírásban részletezett nyilatkozatoknak való megfelelés.
 
A támogatás átadásának részletes szabályait az államháztartáson kívüli forrás átadásáról és átvételéről szóló 8/2014.(II.28.) önkormányzati rendelet tartalmazza.
 
 
Az előterjesztés megvitatását követően az alábbi határozati javaslat elfogadását indítványozom a Tisztelt Képviselő-testületnek.
 
 
Balatonalmádi, 2014. március 10.
                                                                       Tisztelettel:
                                                                                                         Keszey János
                                                                                                        polgármester
 
    
       
 
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
2014.
 
 
   
Balatonalmádi Város Önkormányzatának
Képviselő-testülete
pályázatot hirdet
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Balatonalmádiban élő polgárok és civil szervezetek helyi közérdekű kulturális tevékenységének támogatására
 
Pályázók köre:
Pályázhatnak: Nem sporttevékenységet végző civil szervezetek, egyesületek és alapítványok, amelyek
 
1)      szervezetükben és működésükben is pártoktól független, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvénynek megfelelő civil szervezetek, illetve Polgári Törvénykönyv alapján létrehozott alapítványok, melyek bírósági nyilvántartásba vételük szerint Balatonalmádi székhellyel működő szervezetek, valamint országos, térségi ill. megyei székhelyű szervezet Balatonalmádi tagszervezete.
2)      Balatonalmádi bejelentett lakcímmel rendelkezőmagánszemélyek.

A pályázat témakörei:
 
A./ kategória: Helyi kulturális esemény, rendezvény szervezése, ami a város vagy városrész kulturális kínálatát gazdagítja, és közérdeklődésre tart számot.
 
B./ kategória: Önkormányzati intézményektől független almádi művészeti együttesek, csoportok, egyéni alkotók működésük támogatására.
 
A pályázat benyújtásának feltételei:  
A pályázatokat kizárólag a pályázati űrlap (adatlap és költségvetési lap) kitöltésével, illetve az abban foglalt iránymutatások szerint lehet benyújtani. Az űrlap nélkül beküldött vagy űrlappal, de formai hibás illetve határidő után érkezett pályázatokat a Képviselő-testület elutasítja.
A pályázati eljárásban közreműködő Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal a hiányosan benyújtott pályázatok esetén egyszeri, 5 napos hiánypótlási lehetőséget biztosít.
 
A pályázónak az A/ és B/ pályázati kategória esetén is rendelkeznie kell a pályázat tárgyára vonatkozó költségvetés 25%-ával. (saját forrás)
Egy pályázó mindkét kategóriában nyújthat be pályázatot.
A pályázók köre 2.) pont alatti pályázók kizárólag az „A”kategóriára (rendezvények) nyújthatnak be pályázatot.
 
Kötelező mellékletek (egy példányban a pályázati űrlaphoz csatolandó)
§ Civil szervezet esetén a nyilvántartásba vételről szóló bírósági végzés és az alapító okirat, hatályos alapszabály vagy működés egyéb alapdokumentumának a szervezet vezetője által hitelesített másolata
§ A nem Balatonalmádi székhelyű civil szervezet esetén a város egyik bejegyzett civil szervezetével kötött megállapodása
§ A pályázathoz mellékelni kell a kiírásnak megfelelő tervezett tevékenység lényegre törő, összefoglaló – max. 3 oldalnyi – leírását.
§ A pályázat tárgyára vonatkozó költségvetés 25%-nak (saját forrás) meglétét bizonyító igazolás
 
Nyilatkozatok
·       A pályázó szervezet (ill. magánszemély pályázó esetén a magánszemély) képviselője kijelenti, hogy a pályázati űrlapon szereplő adatok és információk a valóságnak megfelelnek.
·       A pályázó civil szervezet képviselője kijelenti, hogy megfelel az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvényben foglaltaknak.
·       A pályázó civil szervezet képviselője /magánszemély pályázó esetén a magánszemély/ kijelenti, hogy a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvényben szabályozott érintettség, összeférhetetlenség nem áll fenn
·       Nyilatkozat arról, hogy a civil szervezetnek esedékessé vált és meg nem fizetett köztartozása nincs.
·       A pályázó civil szervezet képviselője nyilatkozik arról, hogy a megszüntetésére irányadó jogszabályban meghatározott eljárás ellene nincs folyamatban
·       A Támogatott kijelenti, hogy 2011. évi CLXXV. törvény 30.§-a szerinti beszámolóját letétbe helyezi.
·       A pályázó civil szervezet képviselője nyilatkozat arról, hogy megfelel a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményeinek
·       A pályázó civil szervezet képviselője kijelenti, hogy a megszüntetésére irányadó jogszabályban meghatározott eljárás ellene nincs folyamatban
·       A pályázó civil szervezet /magánszemély hozzájárul a támogatás rendeltetésszerű felhasználásának ellenőrzéséhez 
·       A pályázó civil szervezet /magánszemély hozzájárul a pályázatban foglalt közérdekű adatok kezeléséhez és Balatonalmádi város hivatalos internetes honlapján való közzétételéhez.

A pályázat benyújtásának módja
A pályázatokat 1 példányban, nyomtatott formában Balatonalmádi Város Önkormányzata címére kell eljuttatni. (8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.) A borítékra írják rá: "Kulturális Pályázat 2014".
 
Abban az esetben, ha egy szervezet 2 kategóriában is pályázik, minden pályázatot külön űrlapon kell benyújtani.
 
Pályázati űrlap beszerezhető a Közös Önkormányzati Hivatal titkárságán, a Pannónia Kulturális Központ Könyvtárában és letölthető a www.balatonalmadi.hu honlapról.
 
A pályázat benyújtásának határideje: 2014. május 5. 16.00 óráig beérkezőleg
 
Hiánypótlásraa pályáztató értesítése alapján, egyszer, 2014. május 9-ig 13.00 óráig van lehetőség.
 
A pályázat elbírálása:
A Képviselő-testület dönt a 2014. évre rendelkezésre álló 2.000.000 Ft kulturális rendezvényi és 500.000 Ft működési támogatási keret felosztásáról a pályázati határidőig beérkezett pályamunkák ismeretében.
A pályázati döntéseket a Képviselő-testület nem indokolja, illetve nem fogad el azokkal kapcsolatos panaszt. A pályázat eredményéről a döntést követő 5 munkanapon belül írásban kapnak értesítést a pályázók.
 
A pályázatok kezelése:
A benyújtott, de támogatást nem nyert pályázatokat a pályázat lebonyolításában közreműködő Önkormányzati Hivatal visszaküldi, a nyertes pályázatokat archiválja. A Képviselő-testület az odaítélt támogatás tényét, a támogatott kulturális tevékenységeket és a támogatott civil szervezetek /magánszemély pályázó esetén a magánszemély/ kilétét hordozó információkat közérdekű adatnak tekinti, ezért azokat hozzáférhetővé teszi a nyilvánosság számára.
 
A pályázati támogatás igénybevétele:
A pályázati támogatás elszámolási kötelezettség mellett előfinanszírozású. Magánszemélyek esetén utófinanszírozású.
A nyertes pályázókkal az elnyert összeg felhasználásáról és elszámolásáról – a döntést követő 30 napon belül - támogatási szerződést köt a támogató, amely feltétele a támogatás igénybevételének. A kapott támogatás magánszemélyek esetén önálló tevékenységből származó jövedelemnek minősül, adóköteles. (Cél szerinti felhasználás igazolása alapján utófinanszírozású támogatás esetén nem minősül adóköteles jövedelemnek.)
 
Elszámolás a támogatásról:
 
A támogatásokról, azok felhasználását követően, de legkésőbb a tárgyév december 31-ig a támogatottaknak – szerződésben vállalt számadási kötelezettségük alapján - a pályázati cél megvalósulásáról rövid szakmai beszámolót és számlákkal alátámasztott pénzügyi elszámolást (beleértve az önrészről történő elszámolást) kell készíteniük és benyújtaniuk.
A támogatott – a pályázati céllal összefüggő - a saját nevére kiállított számlákkal számol el.
Nem adható támogatás: ingatlanvásárlásra, berendezésre és technikai felszerelésre 50.000,- Ft egyedi érték felett, vállalkozás vagy alapítvány létrehozására.
 A Támogatott a saját nevére kiállított számlákkal számol el. A támogatásból finanszírozott kiadásokról, számlákról összesítőt (számla száma, kibocsátója, áru-, szolgáltatás megnevezése, összege, kifizetés időpontja, kiadási pénztár-,ill. banki bizonylat száma) kell készíteni, s az eredeti számlákat és kifizetések bizonylatait be kell mutatni, rá kell vezetni: „A számla összegének fedezetét …%-ban / vagy Ft-ban Balatonalmádi Város Önkormányzatával kötött támogatási szerződés biztosította” majd ezekről hitelesített másolatot kell benyújtani.
 
A pályázatról bővebb információ: Lehoczkyné Vida Petra Tel:88/542-459                                                          
                                                  
 
A pályázat elbírálásának határideje: 2014. május 30.
 
Balatonalmádi, 2014. április 4.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzat
                 Képviselő-testülete
 
 PÁLYÁZATI ADATLAP
Balatonalmádi civil szervezetek helyi közérdekű kulturális tevékenységének támogatására
 
Balatonalmádi Város Önkormányzata
 
 
                 
Beadási határidő: 2014. május 5. Beérkezett:…………….. Ikt.szám:……………….
I. A pályázó adatai
A pályázó neve/megnevezése:………………………………………………………………
Címe::………………………………………..………………………………………………
Telefon, fax:……………………………………………………………………………
Bírósági nyilvántartásának száma:……………………………………
Adóazonosító száma:…………………………………………………
A pályázatért felelős, aláírásra jogosult személy:
Név:…………………………………………..Telefon, fax:…………………………….
Cím:…………………………………………………
 
II. A pályázat adatai
 
Pályázott kategória:…………….
 
A pályázat tárgya röviden:………………………………………………………………..
……………………………………………………………………………………………….
……………………………………………………………………………………………….
 
A pályázati tevékenység kezdete:……………………………Vége:…………………..
 
Kötelező melléklet: ……….. db                       
 
III. Pénzügyi összefoglaló
 
Az igényelt támogatás bruttó összege:                                                    ……………….…Ft
    
Rendelkezésre álló saját forrás a pályázati célra:                                   ….………………Ft
      (készpénz, adomány, bevétel, stb.)                                         
Egyéb támogatás összesen:                                                                    …...………..……Ft
       Az egyéb támogatások (más pályázat, alapítvány stb.)
       felsorolása:……………………………….
                                                                                                                                                           
Összes forrás/bevétel                                                                      ………………………. Ft                                                       ……………………..Ft
 
A pályázott tevékenység teljes költsége (ÁFÁ-val):                     ………………………..Ft                   
 
       …………………………………………                                               a pályázat végrehajtásáért felelős
            személy aláírása                              
KÖLTSÉGVETÉSI LAP
Balatonalmádi kultúrájának fejlesztéséért kiírt pályázathoz
Balatonalmádi Város Önkormányzata
 
 

  
Pályázati kategória: ………
 
A pályázó neve, megnevezése:……………………………………………………………….
A pályázó címe:………………………………………………………………………………
A pályázó adószáma. ……………………………………..
A pályázó számlaszáma:………………………………………
………………………………………………………………………………………………..
 
IV. Részletes költségvetés a program („B” kategória esetén az éves működés) minden költségéről
Amennyiben az alábbi költségvetési tábla nem biztosít elegendő helyet a kiadások részletes feltüntetéséhez, külön lapon, de az űrlapban szereplő táblázat szerinti költségvetést csatoljanak.
 
KÖLTSÉGTÍPUS
ÖSSZEG (Ft)
1. Személyi költségek és járulékok
 
 
 
 
 
 
 
 
Személyi költségek összesen
 
2. Általános költségek (dologi jellegű kifizetések, útiköltség és kiküldetés kivételével)
 
 
 
 
 
 
 
 
Általános költségek összesen
 
3. Egyéb költségek
 
 
 
 
 
 
 
 
Egyéb költségek összesen
 
Eszköz beszerzés max. 50 E Ft:
 
                        Összes költség:
 
 

 V.       Kötelező mellékletek
 
Az alábbi dokumentumok mindegyikét egy példányban az űrlaphoz kell mellékelni:
 
Civil szervezet esetén a nyilvántartásba vételről szóló bírósági végzés és az alapító okirat, hatályos alapszabály vagy működés egyéb alapdokumentumának a szervezet vezetője által hitelesített másolata
A nem Balatonalmádi székhelyű civil szervezetnek a város egyik bejegyzett civil szervezetével kötött megállapodása
A kiírásnak megfelelő tervezett tevékenység lényegre törő, összefoglaló – max. 3 oldalnyi – leírását.
A pályázat tárgyára vonatkozó költségvetés 25%-nak (saját forrás) meglétét bizonyító igazolás
 
 VI. Nyilatkozat
 
·       A pályázó szervezet (ill. magánszemély pályázó esetén a magánszemély) képviselője kijelenti, hogy a pályázati űrlapon szereplő adatok és információk a valóságnak megfelelnek.
·       A pályázó civil szervezet képviselője kijelenti, hogy megfelel az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvényben foglaltaknak.
·       A pályázó civil szervezet képviselője /magánszemély pályázó esetén a magánszemély/ kijelenti, hogy a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvényben szabályozott érintettség, összeférhetetlenség nem áll fenn
·       Nyilatkozat arról, hogy a civil szervezetnek esedékessé vált és meg nem fizetett köztartozása nincs.
·       A pályázó civil szervezet képviselője nyilatkozik arról, hogy a megszüntetésére irányadó jogszabályban meghatározott eljárás ellene nincs folyamatban
·       A Támogatott kijelenti, hogy 2011. évi CLXXV. törvény 30.§-a szerinti beszámolóját letétbe helyezi.
·       A pályázó civil szervezet képviselője nyilatkozat arról, hogy megfelel a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményeinek
·       A pályázó civil szervezet képviselője kijelenti, hogy a megszüntetésére irányadó jogszabályban meghatározott eljárás ellene nincs folyamatban
·       A pályázó civil szervezet /magánszemély hozzájárul a támogatás rendeltetésszerű felhasználásának ellenőrzéséhez 
·       A pályázó civil szervezet /magánszemély hozzájárul a pályázatban foglalt közérdekű adatok kezeléséhez és Balatonalmádi város hivatalos internetes honlapján való közzétételéhez.
 
 
Balatonalmádi, 2014. _________________________
 
 
ph.
 
                                                             
       _______________________
 
      a pályázat végrehajtásáért felelős                                                   a pályázó szervezet képviselőjének
 
                  személy aláírása                                                                                             aláírása


Döntési javaslat

"Helyi kulturális pályázat kiírása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat
……/2014.(III. 27.) Ö. határozat
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a mellékelt pályázati kiírásnak megfelelően nyilvános pályázatot ír ki helyi kulturális rendezvények és tevékenységek támogatására.
A beérkezett pályamunkákat és a támogatás mértékét a Képviselő-testület bírálja el.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 04. 04.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Kovács Piroska Rózsa

Határidő: 2014. 05. 05.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Kovács Piroska Rózsa

Határidő: 2014. 05. 30.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Kovács Piroska Rózsa

« Vissza
Vissza a főmenübe