13. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2014. március 27-i ülésére

Tárgy:   A 2014. évi sportpályázat kiírása
Készítette:   Nagy Zoltán köztisztviselő
Előterjesztő:   Keszey János polgármester
Véleményező bizottság:   Humán Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2014. évi Költségvetésében a helyi sportpályázatokra meghatározott keret terhére – 1.650 eFt erejéig – nyilvános pályázatot ír ki.
 
A pályázati felhívás a pályázati űrlap az előterjesztés mellékleteként megtalálható, melyek a megváltozott jogszabályok szerint módosításra kerültek.
 
Az előterjesztés megvitatását követően az alábbi határozati javaslat elfogadását indítványozom a Tisztelt Képviselő-testületnek.
  
                                               Tisztelettel: 
  
                                                                                                      Keszey János
                                                                                                       polgármester
 
Balatonalmádi, 2014. március 11.
 

 

                  
Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testülete
pályázatot hirdet
a sport céljára 2014. évben rendelkezésre álló támogatás elnyerésére
 
Pályázhatnak:
 
A pályázaton azon bírósági nyilvántartásba vett sportegyesületek, diáksport egyesületek, Diáksport Bizottságok és civil egyesületek vehetnek részt,
· akik a város tanulóifjúsága és felnőtt lakossága számára sportrendezvényeket kívánnak rendezni;
· akiknek Balatonalmádiban működő szabadidősport-szakosztálya működésének fenntartásához megfelelő anyagi eszköz nem áll rendelkezésre,
· akiknek egyéni sportolója vagy diákcsapata kiemelkedő eredményt ért el, és szervezetüknek a nagy jelentőséggel bíró sporteseményeken való szerepeltetéséhez megfelelő anyagi eszköz nem áll rendelkezésre,
· szervezetükben és működésükben is pártoktól független, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvénynek megfelelő civil szervezetek, illetve Polgári Törvénykönyv alapján létrehozott alapítványok, melyek bírósági nyilvántartásba vételük szerint Balatonalmádi székhellyel működő szervezetek, valamint országos, térségi ill. megyei székhelyű szervezet Balatonalmádi tagszervezete,
· azok a nem Balatonalmádi bejegyzésű szervezetek, amelyek Balatonalmádiban sport rendezvényt kívánnak megvalósítani, amennyiben    megállapodást kötnek a város egyik bejegyzett civil szervezetével,
· Balatonalmádi bejelentett lakcímmel rendelkező magánszemélyek.

A pályázat témakörei:
 
A)    Rendezvény
A rendezvényekre beadott pályázatoknál a szakmai anyagok beszerzéséhez (oklevelek, érmek, serlegek), valamint sportlétesítmények bérleti díjához, versenybírói költségekhez járul hozzá a Képviselő-testület. A pályázóknak minden egyes rendezvényről pályázati anyagot kell készíteni. A 2014-ben már megtartott rendezvények is támogatásban részesülhetnek. Az Önkormányzat legfeljebb az igazolt költségek 50%-a erejéig támogatja a rendezvényt.
 
B)    Szabadidő sport
A szabadidősport szakosztályok működési költségeihez (pályafenntartás, terembérlet, sportfelszerelés, versenybírói díj, nevezési díj, utazási költség, szállásköltség) legfeljebb a szakosztály éves költségvetésének 50%-a erejéig nyújt támogatást az Önkormányzat.
 
C)    Egyéni sportoló
A kiemelkedő eredményt produkáló sportoló vagy diákcsapat támogatásánál a megyei, körzeti bajnokságról, versenyről magasabb bajnokságra, versenyre feljutott versenyzők versenyeztetési költségeihez (nevezési díj, szállás költség, utazási költség) járul hozzá a Képviselő-testület legfeljebb az összköltségvetés 50%-a erejéig.
 
A pályázat benyújtásának feltételei: :
A pályázatokat kizárólag a pályázati űrlap (adatlap és költségvetési lap) kitöltésével, illetve az abban foglalt iránymutatások szerint lehet benyújtani. Az űrlap nélkül beküldött vagy űrlappal, de formai hibás ill. határidő után érkezett  pályázatokat a Bizottság illetve a Képviselő-testület – egyszeri hiánypótlási lehetőséget biztosítva - értékelés nélkül elutasítja.
 
A pályázónak rendelkeznie kell a pályázat tárgyára vonatkozó költségvetés 50%-ával. (saját forrás)
Egy pályázó több kategóriában is nyújthat be pályázatot.
 
Kötelező mellékletek (egy példányban a pályázati űrlaphoz csatolandó)
§ a nyilvántartásba vételről szóló bírósági végzés és az alapító okirat, hatályos alapszabály vagy működés egyéb alapdokumentumának a szervezet vezetője által hitelesített másolata
§ A pályázathoz mellékelni kell a kiírásnak megfelelő tervezett tevékenység lényegre törő, összefoglaló – max. 3 oldalnyi – leírását.
§ A pályázat tárgyára vonatkozó költségvetés 50%-nak (saját forrás) meglétét bizonyító igazolás
 
NYILATKOZATOK:
 
1.      A pályázó szervezet (ill. magánszemély pályázó esetén a magánszemély) képviselője kijelenti, hogy a pályázati űrlapon szereplő adatok és információk a valóságnak megfelelnek.
2.      A pályázó szervezet képviselője kijelenti, hogy megfelel a az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvényben foglaltaknak.
3.      A pályázó civil szervezet képviselője nyilatkozik arról, hogy a 2011. évi CLXXV. törvény30. § (1) és 75. §(1) bekezdésének megfelelően beszámolóját az adott üzleti év mérlegforduló napját követő ötödik hónap utolsó napjáig letétbe helyezi és közzéteszi.
4.      A pályázó szervezet képviselője /magánszemély pályázó esetén a magánszemély/ kijelenti, hogy a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvényben szabályozott érintettség, összeférhetetlenség nem áll fenn
5.      Nyilatkozat arról, hogy a szervezetnek esedékessé vált és meg nem fizetett köztartozása nincs.
6.      A pályázó szervezet képviselője nyilatkozik arról, hogy a megszüntetésére irányadó jogszabályban meghatározott eljárás ellene nincs folyamatban
7.      A pályázó szervezet képviselője nyilatkozat arról, hogy megfelel a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményeinek
8.      A pályázó szervezet képviselője kijelenti, hogy a megszüntetésére irányadó jogszabályban meghatározott eljárás ellene nincs folyamatban
9.      A pályázó szervezet /magánszemély hozzájárul a támogatás rendeltetésszerű felhasználásának ellenőrzéséhez 
10. A pályázó szervezet /magánszemély hozzájárul a pályázatban foglalt közérdekű adatok kezeléséhez és Balatonalmádi város hivatalos internetes honlapján való közzétételéhez.
 
A pályázat benyújtásának módja
A pályázatokat 1 példányban, nyomtatott formában a Képviselő-testületnek címezve, a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal (8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.) címére kell eljuttatni. A borítékra írják rá: "Sport Pályázat 2014".
 
Abban az esetben, ha egy szervezet több kategóriában is pályázik, minden pályázatot külön űrlapon kell benyújtani.
 
Pályázati űrlap beszerezhető az Önkormányzati Hivatal portáján és titkárságán, valamint a Pannónia Kulturális Központ Könyvtárában és letölthető a www.balatonalmadi.hu honlapról
 
A pályázat benyújtásának határideje:  A) és B) kategória esetén 2014. április 30. 16.00 óráig beérkezőleg, C) kategória esetén 2014. október 31.
 
Hiánypótlásraa pályáztató értesítése alapján, egyszer, 2014. május 06-án 16.00 óráig van lehetőség.
 
A pályázat elbírálása:
A Képviselő-testület a Humán Bizottság javaslata alapján a helyi sportpályázatokra meghatározott 1.650 eFt felosztásáról szabadon dönt a pályázati határidőig beérkezett pályamunkák ismeretében.
A pályázati döntéseket a Képviselő-testület nem indokolja, illetve nem fogad el azokkal kapcsolatos panaszt. A pályázat eredményéről a döntést követő 5 munkanapon belül írásban kapnak értesítést a pályázók.
 
A pályázatok kezelése:
A benyújtott, de támogatást nem nyert pályázatok visszaküldésre kerülnek, a nyertes pályázatok az irattárban megőrzésre kerülnek.A Képviselő - testület az odaítélt támogatás tényét, a támogatott sport tevékenységeket és a támogatott sportegyesületet /magánszemély pályázó esetén a magánszemély/ kilétét hordozó információkat közérdekű adatnak tekinti, ezért azokat hozzáférhetővé teszi a nyilvánosság számára.
 
A pályázati támogatás igénybevétele:
A pályázati támogatás elszámolási kötelezettség mellett:
A) és C) pályázati kategória esetén utófinanszírozású,
A) és B) pályázati kategória esetén előfinanszírozású.
 
A nyertes pályázókkal az elnyert összeg felhasználásáról és elszámolásáról – a döntést követő 30 napon belül - támogatási szerződést köt a támogató, amely feltétele a támogatás igénybevételének. A kapott támogatás magánszemélyek esetén önálló tevékenységből származó jövedelemnek minősül, adóköteles. (Cél szerinti felhasználás igazolása alapján utófinanszírozású támogatás esetén nem minősül adóköteles jövedelemnek.)
 
Elszámolás a támogatásról:
A támogatásokról, azok felhasználását követően 60 napon belül, de legkésőbb a tárgyév december 31-ig a támogatottaknak – szerződésben vállalt számadási kötelezettségük alapján - a pályázati cél megvalósulásáról rövid szakmai beszámolót és számlákkal alátámasztott pénzügyi elszámolást (beleértve az önrészről történő elszámolást) kell készíteniük és benyújtaniuk.
A támogatott – a pályázati céllal összefüggő - a saját nevére kiállított számlákkal számol el. Üzemanyag felhasználásra szóló számla kizárólag útnyilvántartás egyidejű csatolásával együtt számolható el.
Nem adható támogatás: ingatlanvásárlásra, berendezésre, technikai felszerelésre, vállalkozás vagy alapítvány létrehozására.
 A Támogatott a saját nevére kiállított számlákkal számol el. A támogatásból finanszírozott kiadásokról, számlákról összesítőt (számla száma, kibocsátója, áru-, szolgáltatás megnevezése, összege, kifizetés időpontja, kiadási pénztár-,ill. banki bizonylat száma) kell készíteni, s az eredeti számlákat és kifizetések bizonylatait be kell mutatni, rá kell vezetni: „A számla összegének fedezetét …%-ban / vagy… Ft-ban Balatonalmádi Város Önkormányzatával kötött támogatási szerződés biztosította” majd ezekről hitelesített másolatot kell benyújtani.
A pályázat elbírálásának határideje: 2014. május 30.
  
Balatonalmádi, 2014. március 11.
PÁLYÁZATI ADATLAP
2014. ÉVI
SPORTPÁLYÁZATHOZ
 

 

 
Beadási határidő: 2014. április 30. Beérkezett:…………….. Ikt.szám:……………….
 
Pályázati kategória
 
A. Sportrendezvények lebonyolítása
 
B. Szabadidősport-szakosztály működése
 
C. Kiemelkedő egyéni sportolók versenyeztetése, edzőtáborozása
Kérjük, tegyen X-et a megpályázott kategóriához. Egyetlen kategóriát jelöljön csak meg. Más kategóriában való részvételhez újabb űrlapot kell kitöltenie.
 
I. A pályázó adatai
A pályázó neve/megnevezése:………………………………………………………………
Címe::………………………………………..………………………………………………
Telefon, fax:……………………………………………………………………………
Bírósági nyilvántartásának száma:……………………………………
Adóazonosító száma:…………………………………………………
A pályázatért felelős, aláírásra jogosult személy:
Név:…………………………………………..Telefon, fax:…………………………….
Cím:…………………………………………………
 
II. A pályázat adatai
 
Pályázott kategória:…………….
 
A pályázat tárgya röviden:………………………………………………………………..
……………………………………………………………………………………………….
……………………………………………………………………………………………….
 
A pályázati tevékenység kezdete:……………………………Vége:…………………..
 
Kötelező melléklet: ……….. db                       
 
III. Pénzügyi összefoglaló
 
Az igényelt támogatás bruttó összege:                                                    ……………….…Ft
    
Rendelkezésre álló saját forrás a pályázati célra:                                   ….………………Ft
      (készpénz, adomány, bevétel, stb.)                                         
Egyéb támogatás összesen:                                                                    …...………..……Ft
       Az egyéb támogatások (más pályázat, alapítvány stb.)
       felsorolása:……………………………….
                                                                                                                                                           
Összes forrás/bevétel                                                                                  ...…………………. Ft                                                                                                                                                                                                       …………………..Ft
 
A pályázott tevékenység teljes költsége (ÁFÁ-val):                            ………………………..Ft           
     
 
 
 ……………………………………………..                                                 a pályázat végrehajtásáért felelős
            személy aláírása
 
                
                                                                              
KÖLTSÉGVETÉSI LAP
A 2014. évi sportpályázathoz
Balatonalmádi Város Önkormányzata
 
 

 

  
Pályázati kategória: ………
 
A pályázó neve, megnevezése:……………………………………………………………….
A pályázó címe:………………………………………………………………………………
A pályázó adószáma. ……………………………………..
A pályázó számlaszáma:………………………………………
………………………………………………………………………………………………..
 
IV. Részletes költségvetés a program („B” kategória esetén az éves működés) minden költségéről
Amennyiben az alábbi költségvetési tábla nem biztosít elegendő helyet a kiadások részletes feltüntetéséhez, külön lapon, de az űrlapban szereplő táblázat szerinti költségvetést csatoljanak.
 
KÖLTSÉGTÍPUS
ÖSSZEG (Ft)
1. Személyi költségek és járulékok
 
 
 
 
 
 
 
 
Személyi költségek összesen
 
2. Általános költségek (dologi jellegű kifizetések, útiköltség és kiküldetés kivételével)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Általános költségek összesen
 
3. Egyéb költségek
 
 
 
 
 
 
Egyéb költségek összesen
 
Eszköz beszerzés max. 50 EFt:
 
                        Összes költség:
 
 
 V.       Kötelező mellékletek
 
Az alábbi dokumentumok mindegyikét egy példányban az űrlaphoz kell mellékelni:
 
Civil szervezet esetén a nyilvántartásba vételről szóló bírósági végzés és az alapító okirat, hatályos alapszabály vagy működés egyéb alapdokumentumának a szervezet vezetője által hitelesített másolata
A nem Balatonalmádi székhelyű civil szervezetnek a város egyik bejegyzett civil szervezetével kötött megállapodása
A kiírásnak megfelelő tervezett tevékenység lényegre törő, összefoglaló – max. 3 oldalnyi – leírását.
A pályázat tárgyára vonatkozó költségvetés 50%-nak (saját forrás) meglétét bizonyító igazolás
 
VI. Nyilatkozat
 
  • A pályázó szervezet (ill. magánszemély pályázó esetén a magánszemély) képviselője kijelenti, hogy a pályázati űrlapon szereplő adatok és információk a valóságnak megfelelnek.
  • A pályázó civil szervezet képviselője kijelenti, hogy megfelel az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvényben foglaltaknak.
  • A pályázó civil szervezet képviselője /magánszemély pályázó esetén a magánszemély/ kijelenti, hogy a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvényben szabályozott érintettség, összeférhetetlenség nem áll fenn
  • Nyilatkozat arról, hogy a civil szervezetnek esedékessé vált és meg nem fizetett köztartozása nincs.
  • A pályázó civil szervezet képviselője nyilatkozik arról, hogy a megszüntetésére irányadó jogszabályban meghatározott eljárás ellene nincs folyamatban
  • A Támogatott kijelenti, hogy 2011. évi CLXXV. törvény 30.§-a szerinti beszámolóját letétbe helyezi.
  • A pályázó civil szervezet képviselője nyilatkozat arról, hogy megfelel a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményeinek
  • A pályázó civil szervezet képviselője kijelenti, hogy a megszüntetésére irányadó jogszabályban meghatározott eljárás ellene nincs folyamatban
  • A pályázó civil szervezet /magánszemély hozzájárul a támogatás rendeltetésszerű felhasználásának ellenőrzéséhez 
  • A pályázó civil szervezet /magánszemély hozzájárul a pályázatban foglalt közérdekű adatok kezeléséhez és Balatonalmádi város hivatalos internetes honlapján való közzétételéhez.
 
 
Balatonalmádi, 2014. ____________________
 
ph.
 
                                                                                     _______________________
      a pályázat végrehajtásáért felelős                             a pályázó szervezet képviselőjének
személy aláírása                                                                    aláírása

 

 


Döntési javaslat

"A 2014. évi sportpályázat kiírása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat
………./2014. (III. 27.) Öh. 
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a mellékelt pályázati kiírásnak megfelelően nyilvános pályázatot ír ki a sport céljára 2014. évben rendelkezésre álló támogatás elnyerésére.
 
Megbízza a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatalt, hogy a pályázati felhívás rövidített szövegét az Új Almádi Újságban, az Öböl Tv-ben valamint a város Honlapján megjelentesse.
 
A beérkezett pályamunkákat és a támogatás mértékét a Humán Bizottság javaslata alapján a Képviselő-testület bírálja el.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 04. 04.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Dr. Pethő László

Határidő: 2014. 04. 30.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Dr. Pethő László

Határidő: 2014. 05. 30.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Dr. Pethő László

« Vissza
Vissza a főmenübe