22. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2014. március 27-i ülésére

Tárgy:   A Wesselényi-strandon építendő üzlethelyiségek bérbeadása (pályázat elbírálása)
Készítette:   Lisztesné Biermann Mária köztisztviselő
Előterjesztő:   Keszey János polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi és Gazdasági Bizottság

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, a balatonalmádi 2295/5 helyrajzi számú, természetben a 8220 Balatonalmádi, Szent István sétány 4-6. szám alatti Wesselényi-strand nyugati oldalán megépítendő nettó 64,11 m2 alapterületű 1. sz. büfé és a hozzátartozó 119,4 m2 területű fedett teraszok és a nettó 64,11 m2 alapterületű 2. sz. büfé és a hozzátartozó 119,4 m2 területű fedett teraszok bérbeadására 2/2014. (I.21.) önkormányzati határozatával nyílt egyfordulós pályázatot írt ki.
 
A pályázatok benyújtási határideje legkésőbb 2014. február 21-én, pénteken délelőtt 10.00 óra volt. A pályázatok bontására 2014. február 21-én 10 óra 05 perckor nyilvánosan került sor a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal kistermében.
 
A pályázatok bontását követően a benyújtott pályázatok értékelését a Képviselő-testület 2014. február 27-i ülésén napirendre tűzte.  34/2014 (II.27.) határozatával a Képviselő-testület arról döntött, hogy az elbírálás határidejét a Versenyeztetési Szabályzat 11.1 pontja alapján a bontást követő 30 + 15 napban határozza meg, valamint hiánypótlásra hívta fel az 1. számú büfé minden pályázóját, annak érdekében, hogy 8 napos határidő alatt benyújtott pályázataik formai hibáit orvosolják.
 
A hiánypótlási felhívásnak Zajacz Katalin egyéni vállalkozó pályázó nem tett eleget, noha a hiánypótlási felhívást a tértivevény tanúsága szerint átvette.
SSY Kft. pályázó a hiánypótlási felhívásban foglaltaknak részben tett eleget, ugyanis a korábban általa csatolt „bérleti szerződés felmondása” dokumentumnak nem csatolta eredeti vagy hiteles másolatát, hanem egy új dokumentumot nyújtott be, amelyre a hiánypótlási eljárás keretében nincs lehetőség, és amellyel a korábban benyújtott dokumentum formai hibáját nem orvosolta. 
Sárossy Tibor egyéni vállalkozó pályázó a hiánypótlási felhívás alapján részben orvosolta csak benyújtott pályázata formai hibáit, ugyanis a felhívás ellenére nem csatolta „ az Igazolás az egyéni vállalkozók nyilvántartásáról” dokumentum eredeti példányát, vagy hiteles másolatát.
Kovács Gyula egyéni vállalkozó, és a K&N Investment Hungary Kft. pályázók a hiánypótlási kötelezettségüknek maradéktalanul eleget tettek, ezáltal pályázataik formai hibában nem szenvednek.
 
A pályázatok tartalmi vizsgálata alapján megállapítható, hogy SSY Kft., valamint Sárossy Tibor egyéni vállalkozó pályázók pályázatainak tartalma nem felel meg a pályázók által csatolt igazolások tartalmának.
 
Mindkét pályázat tartalmazza azt a nyilatkozatot, hogy ”Vállalom, hogy a pályázatban kiírt tevékenységet folytatom a bérleményben”. A pályázati kiírásban az szerepelt, hogy a bérlő a büfében TEÁOR 5610 szerinti Éttermi, mozgó vendéglátás tevékenységet folytathat.
 
Az SSY Kft. pályázó által a benyújtott cégkivonat szerint acég tevékenységi körében nem szerepel az éttermi mozgó vendéglátás tevékenyég, ezáltal a pályázati kiírásban foglalt tevékenység folytatására vonatkozó nyilatkozata az általa csatolt dokumentummal nem támasztható alá.
 
Sárossy Tibor egyéni vállalkozó pályázó formahibásan benyújtott igazolása nem tartalmaz éttermi mozgó vendéglátás tevékenységi körre vonatkozó bejegyzést, ezáltal a pályázati kiírásban foglalt tevékenység folytatására vonatkozó nyilatkozata az általa csatolt dokumentummal nem támasztható alá.
 
A 2. sz. büfé vonatkozásában Zsolnai Józsefné egyéni vállalkozó által benyújtott pályázati ajánlat formailag és tartalmilag is megfelel a pályázati kiírásban foglaltaknak.
 
A hiánypótlási felhívást követő állapotot rögzítő bírálati lapokat az előterjesztéshez mellékeljük.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megvitatni és a határozati javaslatokban foglaltak szerint dönteni szíveskedjen.
 
Balatonalmádi, 2014. március 12.
 
 
T i s z t e l e t t e l :
 
                                                                                                 Keszey János
                                                                                                  polgármester
 


1. döntési javaslat

"1. sz. büfé bérbeadása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

1. Határozati javaslat
……………./2014. (III.27.) Öh.
 
  1. Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2295/5 helyrajzi számú, 8220 Balatonalmádi, Szent István sétány 4-6. szám alatti Wesselényi-strand nyugati oldalán megépítendő
nettó 64,11 m2 alapterületű 1. sz. büfé és a hozzátartozó 119,4 m2 területű fedett teraszok
 
bérbeadása tárgyban meghirdetett nyílt egyfordulós pályázati eljáráson
 
a Kovács Gyula egyéni vállalkozó pályázó általbenyújtottpályázati ajánlatot érvényesnek/érvénytelennek nyilvánítja.
a Zajacz Katalin egyéni vállalkozó pályázó általbenyújtottpályázati ajánlatot érvényesnek/érvénytelennek nyilvánítja.
 
az SSY Kft. pályázó általbenyújtottpályázati ajánlatot érvényesnek/érvénytelennek nyilvánítja.
a K&N Investment Hungary Kft. pályázó általbenyújtottpályázati ajánlatot érvényesnek/érvénytelennek nyilvánítja.
 
a Sárossy Tibor egyéni vállalkozó pályázó általbenyújtottpályázati ajánlatot érvényesnek/érvénytelennek nyilvánítja.
 
A pályázati eljárást eredményesnek/eredménytelennek nyilvánítja.
 
A pályázati eljárás nyertesének a Képviselő-testület
                                      ………………………………………………..... …
pályázót hirdeti ki, a pályázati felhívásban foglalt feltételekkel és a pályázó által megajánlott 2014. március 1-től 2014. december 31-ig tartó időtartamra …………………… Ft + Áfa, a 2015. január 1-től 2015. december 31-ig tartó időtartamra ………………………Ft + Áfabérleti díjjal.
A pályázati eljárás második helyezettjének a Képviselő-testület
                                                                                                                    
pályázót hirdeti ki, a pályázati felhívásban foglalt feltételekkel és a pályázó által megajánlott 2014. március 1-től 2014. december 31-ig tartó időtartamra …………………… Ft + Áfa, a 2015. január 1-től 2015. december 31-ig tartó időtartamra ……………………….. Ft + Áfa
bérleti díjjal.
 
  1. A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket – beleértve az előbérleti jog jogosultját, a SÉF MMII Bt.-t – értesítse és felhatalmazza arra, hogy a pályázat nyertesével a bérleti szerződést megkösse. 
  1. A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert arra is, hogy a pályázat nyertesével történő szerződéskötés során - a pályázat elbírálása határidejének meghosszabbítása miatt bekövetkezett időmúlásra tekintettel - a bérleti jogviszony kezdetét az üzlethelyiség szerkezetkész állapotba kerülése időpontjában határozhassa meg és a 2014. évre megállapított bérleti díjat időarányosan ehhez az időponthoz igazíthassa.

 

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 04. 07.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Zana András

2. döntési javaslat

"A 2. sz. büfé bérbeadása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

2. Határozati javaslat
 ……………./2014. (III.27.) Öh.
  
  1. Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2295/5 helyrajzi számú, 8220 Balatonalmádi, Szent István sétány 4-6. szám alatti Wesselényi-strand nyugati oldalán megépítendő
nettó 64,11 m2 alapterületű 2. sz. büfé és a hozzátartozó 119,4 m2 területű fedett teraszok
 
bérbeadása tárgyban meghirdetett nyílt egyfordulós pályázati eljáráson
 
a Zsolnai Józsefné egyéni vállalkozó pályázó általbenyújtottpályázati ajánlatot érvényesnek/érvénytelennek nyilvánítja.
 
A pályázati eljárást eredményesnek/eredménytelennek nyilvánítja.
 
A pályázati eljárás nyertesének a Képviselő-testület
                                                                                                                   
pályázót hirdeti ki, a pályázati felhívásban foglalt feltételekkel és a pályázó által megajánlott 2014. március 1-től 2014. december 31-ig tartó időtartamra …………………… Ft + Áfa, a 2015. január 1-től 2015. december 31-ig tartó időtartamra …………………… Ft + Áfa bérleti díjjal.
 
  1. A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket értesítse és felhatalmazza a bérleti szerződés megkötésére. 
  1. A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert arra is, hogy a pályázat nyertesével történő szerződéskötés során, a pályázat elbírálása határidejének meghosszabbítása miatt bekövetkezett időmúlásra tekintettel, a bérleti jogviszony kezdetét az üzlethelyiség szerkezetkész állapotba kerülése időpontjában határozhassa meg és a 2014. évre megállapított bérleti díjat időarányosan ehhez az időponthoz igazíthassa.
 

 

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 04. 07.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Zana András

« Vissza
Vissza a főmenübe