5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2014. április 24-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról
Készítette:   Göndöcsné Sashegyi Csilla osztályvezető, Kovács Piroska Rózsa aljegyző, Dr. Pethő László, Regenyéné Király Andrea osztályvezető, Zana András osztályvezető
Előterjesztő:   Dr. Hoffmann Gyöngyi jegyző, Keszey János polgármester

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról az alábbiakat jelentjük:
 
110/2013. (V.16.) Ö. határozatával a Képviselő-testület vállalta, hogy a nyári szünet ideje alatt 44 munkanapon keresztül a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, Balatonalmádi területén lakóhellyel rendelkező, kiskorú gyermekek számára folyamatosan napi egyszeri melegétkezést biztosít. A gyermekétkeztetésre a 2013. évi költségvetésben lévő működési célú pályázati önrész keret terhére 353.126,- Ft összegű előirányzatot biztosított.
A határozat szerint a támogatás felhasználásáról a 2013. évi zárszámadás keretében kell elszámolni. A 2013. évi zárszámadás keretében a támogatás felhasználásának elszámolása megtörtént.
 
18/2014. (II.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testület a Felsőörs Község Önkormányzatával kötött – a közös önkormányzati hivatal működtetésére vonatkozó - megállapodást módosította. Felsőörs Község Önkormányzata 22/ 2014.( 03.03.) sz. kp. határozatával azonos tartalommal módosította a közös önkormányzati hivatal működésre vonatkozó megállapodást. A módosító megállapodás a szerződő Felek részéről aláírásra került.
 
32/2014. (II.27.) Ö. határozatával aKépviselő-testületúgy döntött, hogya tulajdonát képező Balatonalmádi, Baross G. u. 5-7. szám alatti társasházban lévő cukrászda profilú üzlethelyiség homlokzati nyílászáróinak cseréjét – beleértve a gazdasági bejárat kialakítását – elvégezteti. A munkák elvégzésére 2.000.000 Ftösszegű keretet biztosított a 2014. évi költségvetés pályázati önrész keret terhére. A kivitelezési szerződést megkötöttük. A nyílászárók egyedi gyártása miatt a beruházás 2014. május 9-ei teljesítési határidővel készül el.
 
36/2014. (II.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testületmódosította az „Együtt-Egymásért” Nyílt Közalapítvány támogatására vonatkozó 297/2012. (XI. 29.) számú önkormányzati határozatát. A támogatási szerződés módosítása megtörtént.
 
46/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testület elfogadta a Balatonalmádi Rendőrkapitányság 2013. évi tevékenységéről szóló beszámolót. A Rendőrkapitányságot a döntésről értesítettük.
 
48/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testület elfogadta a Magyar Vöröskereszt Várpalota Térségi Összevont Szociális Intézménye Utcai Szociális Szolgálatának utcai szociális munkáról szóló beszámolóját. Az intézményt a döntésről értesítettük.
                                   
49/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testület a Wesselényi-strand nyugati oldalán megépítendő 1. sz. büfé és a hozzá tartozó fedett teraszok bérbeadása tárgyban meghirdetett nyílt egyfordulós pályázati eljárást eredményesnek nyilvánította. A pályázati eljárás nyertesének Kovács Gyula egyéni vállalkozó pályázót, második a K & N Investment Hungary Kft. pályázót hirdetette ki. A Képviselő-testület felkérte a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket – beleértve az előbérleti jog jogosultját, a SÉF MMII Bt.-t – értesítse és felhatalmazta arra, hogy a pályázat nyertesével a bérleti szerződést megkösse. A döntéséről az érintetteket értesítettük. Kovács Gyula egyéni vállalkozó visszalépett. A második helyezett K & N Investment Hungary Kft-vel a bérleti szerződés megkötése folyamatban van.
 
50/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testület a Wesselényi-strand nyugati oldalán megépítendő 2. sz. büfé és a hozzá tartozó fedett teraszok bérbeadása tárgyban meghirdetett nyílt egyfordulós pályázati eljáráson a Zsolnai Józsefné egyéni vállalkozó pályázó által benyújtott pályázati ajánlatot érvényesnek, a pályázati eljárást eredményesnek nyilvánította. A pályázati eljárás nyertesének a Zsolnai Józsefné pályázót hirdette ki. A Képviselő-testület felkérte a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket értesítse és felhatalmazta a bérleti szerződés megkötésére. A döntésről az érintetteket értesítettük. A szerződés megkötése a pályázati eljárás nyertesével folyamatban van.
 
51/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testület Wesselényi-strand főépület emeleti rész összesen 297 m2 területű teraszának turisztikai célú bérbeadására meghirdetett nyílt egyfordulós pályázati eljáráson a FAMÍLIA FAGYLALT Kft. pályázó által benyújtott pályázati ajánlatot érvényesnek nyilvánította. A pályázati eljárást eredményesnek nyilvánította. A pályázati eljárás nyertesének a FAMÍLIA FAGYLALT Kft. pályázót hirdette ki.  A döntésről az érintetteket értesítettük, a bérleti szerződés aláírása megtörtént.
 
52/2014. (III.27.) Ö. határozatával aKépviselő-testület „Balatonalmádi Városközpontjának funkcióbővítő rehabilitációja II. ütem” címmel benyújtott pályázatának támogatott műszaki tartalmát a Balatonalmádi 2269 hrsz.-ú ingatlanra eső részével csökkentette. Felhatalmazta a Polgármestert a Közép-dunántúli Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott KDOP-3.1.1./C-12-2012-0004 azonosító számú pályázathoz kapcsolódó támogatási szerződés módosítására. Állásfoglalást nyújtottunk be az irányító hatóság felé az elbirtoklás útján történő ingatlanszerzés dokumentálásának határidejéről. Amennyiben kedvezőtlen válasz érkezik a támogatási szerződés módosítása iránti kérelmet benyújtjuk.
 
53/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testület a Balatonalmádi Város Önkormányzata és Schwarcz Béla között 2014. március 20. napján létrejött ingatlan adásvételi szerződés módosítása tárgyú, valamint a Schwarcz Béla és Salánki Simon Erzsébet balatonalmádi között 2014. március 20. napján létrejött ingatlan csereszerződés tárgyú szerződéseket jóváhagyta. A Schwarcz Béla részére visszajáró 99 631 Ft vételár túlfizetés pénzügyi fedezetét a 2014. évi költségvetés pályázati önrész terhére biztosította azzal, hogy a 2013. évi pénzmaradvány felosztásakor a lakásalap terhére visszapótlásra kerül. Felhatalmazta a Polgármestert az adásvételi szerződésmódosítás aláírására, a csereszerződés záradékolására továbbá a vételár túlfizetés visszautalására. Az adásvételi szerződésmódosítás aláírása, a csereszerződés záradékolása megtörtént. A szerződéseket a Földhivatal felé továbbítottuk.
 
54/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testület kifejezte szándékát, hogy támogatja a Györgyi Dénes Általános Iskolában 1 db új tanterem kialakítását. A tanterem kialakításának összköltsége bruttó 2.951.819 Ft, melyből az önkormányzat a beruházási kiadás fedezetére bruttó 1.833.965 Ft-ot, az eszközbeszerzés fedezetére a Balatonalmádi Városgondnokság részére bruttó 1.117.854 Ft-ot biztosított a 2014. évi költségvetés beruházási kiadásai között pályázati önrészként tervezett keret terhére. A döntésről az érintetteket tájékoztattuk. A beruházás megvalósítása folyamatban van.
 
58/2014. (III.27.) Ö. határozattal a Képviselő-testület nyilvános pályázatot írt ki helyi kulturális rendezvények és tevékenységek támogatására. A pályázati kiírást a határozatnak megfelelően meghirdettük.
 
59/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testületa Civil Koncepcióban rögzített Civil Alap működtetésére a 7/2014. (II.28.)  Önkormányzati rendeletben meghatározott 1.275 ezer Ft terhére pályázatot írt ki. A pályázati kiírás közzététele megtörtént.
 
60/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testületdöntötta 2014. évi sportköltségvetés felosztásáról. A döntésről a támogatottakat értesítettük.
 
61/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testületpályázatot írt ki a sport céljára 2014. évben rendelkezésre álló támogatás elnyerésére.  A pályázati kiírás közzététele megtörtént.
 
62/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testületdöntött arról, hogy azAlmádiért Közalapítványt - az NKA Alkotótelepek, alkotóműhelyek és szimpóziumok szakmai programjainak megvalósítására, valamint magyar művészek részvételére a hazai alkotótelepeken.” című pályázat benyújtását 380.000 Ft vissza nem térítendő összeggel támogatja. A támogatási szerződés megkötése folyamatban van.
 
64/2014. (III.27.) Ö. határozatával aKépviselő-testület pályázatot nyújt be a Közép-és Kelet- európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány KKETTKK-CP-02 kódszámmal kiírt pályázati felhívására a Balatonalmádi-Vörösberény Templom téren álló I. világháborús emlékmű és környezetének helyreállítása. Az 196 eFt összegű saját forrás pénzügyi fedezetét, a 2014. évi költségvetés felújítási kiadásai között tervezett pályázati önrész terhére biztosította. A pályázati dokumentáció a pályázati kiírás feltételeinek megfelelően elkészítettük és benyújtottuk.
 
66/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testület döntötta 2014. évi strandjegy árakról. A döntésről a strandvezetőket értesítettük.
 
67/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testületdöntött a Balaton Best Térségi Turisztikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal kötött szerződés módosításáról. A szerződés módosítása folyamatban van.
 
71/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testület Pető Tímea egyéni vállalkozó által bérelt, a Budatava-strandon lévő, 41 m2 alapterületű Öreg-Sam megnevezésű büfé és a hozzátartozó 30 m2 előkert területbérleti jogának Pető László egyéni vállalkozóra történő átruházásához 2014. március 28-i hatállyal hozzájárult. A döntésről az érintetteket értesítettük. A szerződés módosítása folyamatban van.
 
Balatonalmádi, 2014. április 16.
 
  
                    Keszey János                                                 dr. Hoffmann Gyöngyi
                   polgármester                                                            jegyző            


Döntési javaslat

"A lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat
_________/2014. (IV.24.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a lejárt határidejű önkormányzati határozatok   végrehajtásáról     szóló    jelentést   -   az   előterjesztésben foglaltak   szerint     -     e l f o g a d j a.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe