16. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2014. április 24-i ülésére

Tárgy:   Balatonalmádi 2277 hrsz. ingatlan vétele
Készítette:   Zana András osztályvezető
Előterjesztő:   Keszey János polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi és Gazdasági Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Balatonalmádi Babits Mihály utca 3. szám alatti 2276 hrsz.-ú ingatlan tulajdonosa az előterjesztéshez mellékelt kérelmet nyújtotta be a szomszédos 2277 hrsz.-ú 211 m2 alapterületű önkormányzati tulajdonú ingatlan megvásárlására. Vételi szándékát a tulajdonában álló ingatlanra vonatkozó fejlesztési szándékával indokolta.
 
A tárgyi ingatlan vételére a tulajdonosok képviseletében eljáró ügyvéd már 2011. márciusában is nyújtott be vételi ajánlatot bruttó 10 000 Ft/m2-es irányáron. Ezt a kérelmet a Képviselő-testület a 2011. áprilisi ülésen megtárgyalta és a 113/2011. (IV.28.) Öh. számú határozatával úgy döntött, hogy a vételi ajánlatot nem fogadja el. A Képviselő-testület hivatkozott határozatában állást foglalt abban, hogy az ingatlant nem kívánja értékesíteni.
 
A Képviselő-testület fenti döntésére is tekintettel a városközpont rehabilitációjára benyújtott pályázat támogatott műszaki tartalmában szerepel a 2277 hrsz.-ú ingatlan egy részének burkolat cseréje is. A projekt megvalósítása, a burkolatcsere kivitelezése folyamatban van. A projekt zárását követő öt évig fenntartási kötelezettsége van az önkormányzatnak. A támogatással érintett ingatlanrész elidegenítésére csak az irányító hatóság hozzájárulásával, a támogatás arányos részének visszafizetése mellett van lehetőség.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztés megvitatását követően a határozati javaslatban foglaltak szerint döntsön a 2277 hrsz.-ú ingatlan elidegenítésével kapcsolatban.
  
Balatonalmádi, 2014. április 9.
 
                                                                Tisztelettel
 
                                                                                                                  Keszey János
                                                                                                                   polgármester
 

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi és Gazdasági Bizottság  

69/2014. (IV.15.) PGB határozat
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
 
„Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Balatonalmádi, Babits Mihály u. 3. szám alatti 2276 hrsz.-ú ingatlan tulajdonosának a Balatonalmádi, Petőfi Sándor utca 23. szám alatti 2277 hrsz.-ú 211 m2 területű beépítetlen terület művelési ágú ingatlan tulajdonjogának vételére vonatkozó ajánlatát nem fogadja el.
 
A Képviselő-testület a Balatonalmádi városközpont rehabilitációjára vonatkozó projekt zárását követően az irányító hatóság hozzájárulásának függvényében vizsgálja a 2277 hrsz.-ú ingatlan telek kiegészítés célú elidegenítésének lehetőségét.
 
A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy az érdekelteket a döntésről tájékoztassa.
 
Felelős:                Keszey János polgármester
Hivatali felelős: Zana András településfejlesztési osztályvezető-főmérnök – tájékoztatásra
Határidő:            2014. május 10. – tájékoztatásra”

 
Döntési javaslat

"Petőfi S. u. 23. ingatlan tulajdonjoga"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat
___/2014. (IV.24.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Balatonalmádi, Babits Mihály u. 3. szám alatti 2276 hrsz.-ú ingatlan tulajdonosának a Balatonalmádi, Petőfi Sándor utca 23. szám alatti 2277 hrsz.-ú 211 m2 területű beépítetlen terület művelési ágú ingatlan tulajdonjogának vételére vonatkozó ajánlatát nem fogadja el.
 
A Képviselő-testület a Balatonalmádi városközpont rehabilitációjára vonatkozó projekt zárását követően az irányító hatóság hozzájárulásának függvényében vizsgálja a 2277 hrsz.-ú ingatlan telek kiegészítés célú elidegenítésének lehetőségét.
 
A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy az érdekelteket a döntésről tájékoztassa.
 
 

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 05. 10.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Zana András

« Vissza
Vissza a főmenübe