18. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2014. április 24-i ülésére

Tárgy:   Balatonalmádi-Káptalanfüred, Sirály u. 6. szám alatti strand üzemeltetése
Készítette:   Lisztesné Biermann Mária köztisztviselő
Előterjesztő:   Keszey János polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi és Gazdasági Bizottság

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Balatonalmádi Város Önkormányzata tulajdonában álló strandokat jelenleg az Önkormányzat saját maga üzemelteti és költségvetésében az ezzel kapcsolatos bevételeket és kiadásokat tervezi.
 
A T-lap Kft. meghatalmazottjaként Páhi Zoltán a csatolt ajánlatot nyújtotta be, amely szerint a Balatonalmádi-Káptalanfüred, Sirály u. 6. szám alatti strand üzemeltetését szeretnék elvállalni.
 
Tartalma szerint az ajánlat nem üzemeltetésre (szolgáltatásra), hanem bérleti konstrukcióra vonatkozik.
 
A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3 § 4. szerint „hasznosítás: a tulajdonosi joggyakorló vagy a nemzeti vagyon használója által a nemzeti vagyon birtoklásának, használatának, hasznok szedése jogának bármely – a tulajdonjog átruházását nem eredményező - jogcímen történő átengedése, ide nem értve a vagyonkezelésbe adást, valamint a haszonélvezeti jog alapítását;”
 
A balatonalmádi 2721/15 helyrajzi számú, természetben Balatonalmádi-Káptalanfüred, Sirály u. 6. szám alatti strand Balatonalmádi Város Önkormányzatának üzleti vagyonába tartozik. A Balatonalmádi Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról szóló 14/2013. (IV.29.) önkormányzati rendelete 15.§-ában foglaltak szerint: „Az önkormányzati üzleti vagyon használatát, a vagyon hasznosítás jogát átengedni kizárólag pályáztatás útján lehet.”
 
A pályázat kiírására és lebonyolítására a 2014. évi szezonra vonatkozóan már nincs lehetőség.
 
Az ajánlatban jelzett 2 éves „próba” szerződés és annak automatikus, pályázat nélküli meghosszabbítása a fentiek értelmében nem lehetséges.
 
A strand utóbbi 3 éves üzemeltetésével kapcsolatos bevételeket és kiadásokat tartalmazó kimutatást jelen előterjesztéshez mellékeljük. A bevételeket és a kiadásokat nettó összegben vettük figyelembe, így a „nyereség” is nettó összeg. A Balatonalmádi-Káptalanfüred, Sirály u. 6. szám alatti strand költségmegosztásakor a személyi jellegű kiadásoknál nem vettük figyelembe a strandgondnokra és a karbantartóra jutó kiadásokat. A kiadás nem takarítható meg, mivel az a bérleti konstrukcióban történő hasznosítást követően a Balatonalmádi-Káptalanfüred, Sirály u. 2. szám alatti strandon továbbra is felmerül.
 
A tárgyi ügyben a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság ülésére készített előterjesztést a Bizottság 2014. április 15-i ülésén tárgyalta. A Bizottság javaslata az, hogy a 8220 Balatonalmádi-Káptalanfüred, Sirály u. 6. szám alatti strand üzemeltetése továbbra is az eddigi, Balatonalmádi Város Önkormányzata által történő üzemeltetés keretében történjen.
 
Kérem a Tisztelt Testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a határozati javaslatban foglaltak szerint dönteni szíveskedjen.
 
Balatonalmádi, 2014. április 16.
 
                                                                       Tisztelettel:
 
                                                                                                          Keszey János
                                                                                                          polgármester
 


Döntési javaslat

"A káptalanfüredi kis strand üzemeltetése"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat
………………/2014. (IV.24.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a balatonalmádi 2721/15 helyrajzi számú, természetben 8220 Balatonalmádi-Káptalanfüred, Sirály u. 6. szám alatti strand hasznosításával kapcsolatban fenntartja azon döntését, hogy a strand üzemeltetése továbbra is a Balatonalmádi Város Önkormányzata által történő üzemeltetés keretében történjen. A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket értesítse.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 05. 09.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Zana András

« Vissza
Vissza a főmenübe