3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2014. május 29-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról
Készítette:   Kovács Piroska Rózsa aljegyző, Dr. Pethő László, Regenyéné Király Andrea osztályvezető, Zana András osztályvezető
Előterjesztő:   Dr. Hoffmann Gyöngyi jegyző, Keszey János polgármester

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról az alábbiakat jelentjük:
 
39/2014. (II.27.) Ö.határozattal a Képviselő-testület tisztelete jeléül Schildmayer Ferenc építészmérnöknek, nyugállományú alpolgármesternek több évtizedes honismereti munkássága, a város kulturális öröksége megőrzéséért végzett meghatározó tevékenysége elismeréseként „Balatonalmádi Város Díszpolgára” címet adományozott.A díszpolgári címet Balatonalmádi várossá nyilvánításának 25 éves évfordulójára szervezett ünnepségen átadtuk.
 
40/2014. (II.27.) Ö.határozattal a Képviselő- testület Steinbach József református püspöknek  Balatonalmádi szellemi és kulturális értékeinek gyarapításáért, közösségformáló tevékenysége, valamint a közéletben kifejtett több, mint két évtizedes munkássága elismeréseként „Balatonalmádi Városért Érdemérmet” adományozott. A kitüntetést Balatonalmádi várossá nyilvánításának 25 éves évfordulójára szervezett ünnepségen átadtuk.
 
41/2014. (II.27.) Ö.határozattal a Képviselő-testület Szabó János római katolikus plébánosnak Balatonalmádi építészeti, kulturális és szellemi értékeinek megóvásában és gyarapításában, a helyi közösségek lelki gondozásában, a város turisztikai vonzerejének növelésében, valamint a közéletben kifejtett több, mint két évtizedes tevékenysége elismeréseként „Balatonalmádi Városért Érdemérmet” adományozott. A kitüntetést Balatonalmádi várossá nyilvánításának 25 éves évfordulójára szervezett ünnepségen átadtuk.
 
43/2014. (III.4.) Ö. határozatával a Képviselő-testület támogatta, hogy a Balatonalmádi Városgondnokság téli közfoglalkoztatás keretében 2014. március és április hónapokban további 14-14 főt foglakoztasson. Ezzel összefüggésben engedélyezte a Városgondnokság 2014. évi átlagos dolgozói létszámának 2,33 fővel történő növelését. A Balatonalmádi Városgondnokság 041232 Start munkaprogram – Téli közfoglalkoztatás kormányzati funkción a személyi juttatások kiemelt előirányzatát 2.252 eFt-tal, a munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozz.adó kiemelt előirányzatát 304 eFt-tal, a dologi kiadások kiemelt előirányzatát 258 eFt-tal, a beruházások kiemelt előirányzatát 323 eFt-tal megemelte a 2013. évi maradvány igénybevétele terhére. A 2013. évi maradvány felosztására vonatkozó előterjesztés a  a Start munkaprogram – Téli közfoglalkoztatás kormányzati funkción a határozatban megállapított összegekkel a forrásokat biztosítja.
 
53/2014. (III.27.) Ö. határozattal aKépviselő-testület a Balatonalmádi Város Önkormányzata és Schwarcz Béla balatonalmádi lakos között 2014. március 20. napján létrejött ingatlan adásvételi szerződés módosítása tárgyú, valamint a Schwarcz Béla és Salánki Simon Erzsébet balatonalmádi lakosok között 2014. március 20. napján létrejött ingatlan csereszerződés tárgyú szerződéseket jóváhagyta. A Schwarcz Béla részére visszajáró vételár túlfizetés pénzügyi fedezetét a 2014. évi költségvetés pályázati önrész terhére biztosította azzal, hogy az a 2013. évi pénzmaradvány felosztásakor a lakásalap terhére visszapótlásra kerül. A „Javaslat a 2013. évi maradvány felosztására” tárgyú előterjesztés készítésénél a döntést figyelembe vettük, a maradvány felosztásakor a vételár túlfizetés pénzügyi fedezete a lakásalap terhére került visszapótlásra.
 
57/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testület a Balatonalmádi, Dózsa György út 32. szám alatti ingatlan kártérítési ügyét megvitatta és a szakértői véleményt is figyelembe véve az ingatlan tulajdonosának 800.000 Ft részleges kártalanítási összeget biztosított. A döntésről az érintetteket tájékoztattuk. A megállapodás aláírása megtörtént.
 
65/2014. (III.27.) Ö. határozattal a Képviselő-testület a várossá avatás 25. évfordulójára tervezett rendezvények költségeinek biztosítása érdekében módosította a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár 2014. évi költségvetését. Az előirányzat módosítás fedezetéül a 2013. évi maradvány igénybevételét 2.900 eFt összegben határozta meg. A 2013. évi maradvány felosztására vonatkozó előterjesztés a Pannónia Kulturális Központ részére 2.900 eFt összegű forrást biztosít.
 
68/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testület döntött arról, hogy2014. évtől a Wesselényi strand főpénztárában, a Wesselényi strand K-i kapunál lévő pénztárban, a Budatava strand pénztárában valamint a Káptalanfüredi nagy strand pénztárában bevezeti a bankkártyás fizetést. A strandi pénztárakban a bankkártyás fizetés bevezetésre került.
 
69/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testület az OTP Bank Nyrt. Észak-dunántúli Régió vezetése által a Balatonalmádi, Baross G. u. 5-7. szám alatti társasházban lévő, 229 m2 területű helyiség bérletére vonatkozó 2014. évi bérleti díj megállapítása tárgyában benyújtott kérelméhez, miszerint a Bérbeadó a 2013. évben megállapított bérleti díj inflációs emelését ne érvényesítse,illetve csökkentse a bérleti díjat, nem járult hozzá. A döntésről az érintetteket tájékoztattuk. Az OTP Bank Nyrt. a Képviselő-testület döntését elfogadta.
 
70/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testület úgy döntött, hogy ahatáskörébe tartozó 2014. évi nettó helyiség és területbérleti, továbbá használati díjak megállapításánál a díjak fogyasztói árindex (inflációs ráta) mértékével történő emelését érvényesíti. 2014. évben a 2013. évre vonatkozó nettó bérleti és használati díjak összegét a 2013. évi fogyasztói árindex (inflációs ráta) mértékével, azaz 1,7 %-al megemeli. A döntésről az érintetteket tájékoztattuk.
 
73/2014. (IV.8.) Ö. határozatával a Képviselő-testület pályázat benyújtásáról döntött a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjához kapcsolódó felhívásra kisméretű műfüves futballpálya létesítésére. A pályázati dokumentáció összeállítása és benyújtása megtörtént.
 
78/2014. (IV.08) Ö. határozatával a Képviselő-testület az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség 14/2885-8/2012. számú, a KDT Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 335/2012. ügyszámon kiadott, hulladékgazdálkodási bírságot megállapító határozatát megváltoztató határozatával szemben felülvizsgálati kérelmet terjesztett elő az illetékes bírósághoz tárgyalás tartásának a megjelölésével, melyben egyidejűleg kérte a határozatban foglaltak végrehajtásának a felfüggesztését. A felülvizsgálati és végrehajtás felfüggesztésére irányuló kérelem elkészítésével, valamint a perbeli képviselettel megbízta dr. Reichert Péter ügyvédet a külön szerződésben rögzítettek szerint. A Képviselő-testület felhatalmazta a polgármestert a felülvizsgálat és végrehajtás felfüggesztésére irányuló kérelem elkészítésére valamint a perbeli képviseletre szóló megbízási szerződés aláírására. A kereset benyújtása és a megbízási szerződés aláírása megtörtént.
 
82/2014. (IV.8.) Ö. határozattala Képviselő-testület a tanácsnokok megválasztásával járó 286 eFt összegű többletkiadás fedezetét a 2013. évi maradvány igénybevételének terhére biztosította. A 2013. évi maradvány felosztásakor a tanácsnokok megválasztásával járó 286 eFt összegű forrást biztosítottuk.
 
84/2014. (IV.24.) Ö. határozattal a Képviselő-testület jóváhagyta a Balatonalmádi Városi Értéktár Bizottság 2013. 1. féléves tevékenységéről szóló beszámolóját. A határozatot az Értéktár Bizottságnak megküldtük.
 
85/2014. (IV.24.) Ö. határozatával a Képviselő-testület elfogadta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó parancsnokságának 2013. évi tevékenységéről szóló beszámolót. A Tűzoltó Parancsnokságot a döntésről értesítettük.
 
87/2014. (IV.24.) Ö. határozattal a Képviselő-testület úgy döntött, hogy a 2013. évi maradvány felosztásakor az önkormányzat, az önállóan működő és gazdálkodó, valamint az önállóan működő költségvetési szervek számára a működési célú előirányzatokra vonatkozóan csak a kötelezettséggel terhelt összegeket pótolja vissza. A 2013. évi maradvány felosztásakor a működési célú előirányzatokra vonatkozóan csak a kötelezettséggel terhelt összegek kerültek visszapótlásra.
 
88/2014. (IV.24.)Ö. határozatával a Képviselő-testület elfogadta a települési önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatai ellátásáról szóló átfogó értékelést. Az átfogó értékelést megküldtük a Veszprém Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalának.
 
89/2014. (IV.24.) Ö. határozatával Képviselő-testület vállalta, hogy a nyári szünet ideje alatt 44 munkanapon keresztül a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, Balatonalmádi területén lakóhellyel rendelkező, kiskorú gyermekek számára folyamatosan napi egyszeri melegétkezést biztosít. Kijelentette, hogy nyári szociális gyermekétkeztetés biztosítására 20 fő támogatásból rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermek részére kíván támogatási igényt benyújtani, és felkérte a Polgármestert a nyári szociális gyermekétkeztetés megszervezésére.
A 2014. évi szociális nyári gyermekétkeztetés biztosításához szükséges igénylést benyújtottuk.
 
94/2014. (IV.24.) Ö. határozattal a Képviselő-testület egyetértett a Györgyi Dénes Általános Iskola alapdokumentumának módosításával, azzal, hogy a maximálisan felvehető létszámot a fenntartó 310 főről 340 főre emelje. A határozatot megküldtük a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Balatonalmádi Tankerületének.
 
95/2014. (IV.24) Ö.határozattal a Képviselő-testület egyetértett a Györgyi Dénes Általános Iskola tervezett átszervezésével, azzal, hogy az alapdokumentum a sajátos nevelési igényű tanulók ellátásának érdekében egyéb pszichés fejlődési zavar megnevezéssel kiegészüljön. A határozatot megküldtük a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Balatonalmádi Tankerületének.
 
96/2014. (IV.24) Ö. határozattal a Képviselő-testület egyetértett a Vörösberényi Általános Iskola tervezett átszervezésével, azzal, hogy az alapdokumentum a sajátos nevelési igényű tanulók ellátásának érdekében egyéb pszichés fejlődési zavar megnevezéssel kiegészüljön. A határozatot megküldtük a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Balatonalmádi Tankerületének.
 
97/2014. (IV.24.) Ö. határozatával a Képviselő-testület pályázat kiírásáról döntött a védetté nyilvánított helyi építészeti értékek megóvásának elősegítésére. A pályázat kiírása megtörtént.
 
98/2014. (IV.24.) Ö. határozatával a Képviselő-testületdöntött arról, hogya Balatonalmádi Polgárőr Egyesülettel közösen pályázatot nyújt be azOrszágos Polgárőr Szövetség Elnöksége által kiírt „Polgárőr Város” cím elnyerésére. A döntésről a Balatonalmádi Polgárőr Egyesületet értesítettük, a pályázat benyújtásra került.
 
99/2014. (IV.24.) Ö. határozatávala Képviselő-testület a Balatonalmádi, Babits Mihály u. 3. szám alatti ingatlan tulajdonosának a Balatonalmádi, Petőfi Sándor utca 23. szám alatti 2277 hrsz.-ú 211 m2 területű beépítetlen terület művelési ágú ingatlan tulajdonjogának vételére vonatkozó ajánlatát nem fogadta el. A döntésről az érintetteket tájékoztattuk.
 
101/2014. (IV.24.) Ö. határozatával a Képviselő-testület a Balatonalmádi-Káptalanfüred, Sirály u. 6. szám alatti strand hasznosításával kapcsolatban fenntartotta azon döntését, hogy a strandot továbbra is a Balatonalmádi Város Önkormányzata üzemeltesse. A döntésről az érintetteket tájékoztattuk.
 
102/2014. (IV.24.) Ö. határozattal aKépviselő-testület úgy döntött, hogy a helyi családok és tanulók támogatására nyári napközis ellátást biztosít 2014. június 30-tól 2014. augusztus 1-ig – 5 héten keresztül - napi 8 órás időtartammal, 8-16 óráig Balatonalmádi Szociális Alapszolgáltatási Központban, amennyiben ahhoz a Szociális Társulás Társulási Tanácsa is hozzájárul. Az önkormányzat a nyári napközis kiadások fedezetét, 1.035.640 Ft-ot a 2013. évi maradvány terhére biztosította a Szociális Társulás számára azzal, hogy teljesítést követő 30 napon belül a felhasználásról el kell számolni és a teljesült bevételek és kiadások elszámolásának eredményeként jelentkező különbözet rendezni kell. A határozatot megküldtük a Szociális Alapszolgáltatási Központnak. A Balatonalmádi Szociális Társulás jóváhagyta a balatonalmádi napközis ellátás intézménye általi biztosítását. A 2013. évi maradvány felosztására vonatkozó előterjesztés a nyári napközis ellátás biztosítás kiadásának fedezetére 1.035.640 Ft forrást biztosít.
 
Balatonalmádi, 2014. május 22.
 
 
 
                    Keszey János sk.                                                       dr. Hoffmann Gyöngyi
                     polgármester                                                                     jegyző           
 
 
 


Döntési javaslat

"A lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról szóló jelentés"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat
_________/2014. (V.29.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a lejárt határidejű önkormányzati határozatok   végrehajtásáról     szóló    jelentést   -   az   előterjesztésben foglaltak   szerint     -     e l f o g a d j a.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe