3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2014. június 26-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról
Készítette:   Göndöcsné Sashegyi Csilla osztályvezető, Kovács Piroska Rózsa aljegyző, Dr. Pethő László, Regenyéné Király Andrea osztályvezető, Víghné Horváth Beáta osztályvezető, Zana András osztályvezető
Előterjesztő:   Dr. Hoffmann Gyöngyi jegyző, Keszey János polgármester

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról az alábbiakat jelentjük:
 
47/2012. (III.29.) Ö. határozatávala Képviselő-testület elfogadta Balatonalmádi Város Éghajlatváltozási Programját. A Képviselő-testület utasította a Polgármestert, hogy a Program végrehajtásáról szóló jelentés és felülvizsgálati anyag elkészítéséről és beterjesztéséről gondoskodjon. A felülvizsgálati anyag elkészítésére az ajánlatok bekérése megtörtént.
 
32/2014. (II.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testület döntött arról, hogy az Önkormányzat tulajdonát képező, Baross G. u. 5-7. szám alatti társasházban lévő cukrászda profilú üzlethelyiség homlokzati nyílászáróinak cseréjét elvégezteti. A munkák elvégzésére kétmillió forint összegű keretet biztosított a 2014. évi költségvetés pályázati önrész keret terhére. A „Javaslat a 2014. évi költségvetési rendelet módosítása”tárgyú előterjesztés tartalmazza a 2.000.000 Ft összegű pályázati önrész pénzügyi fedezetének átcsoportosítását.
 
35/2014. (II.27.) Ö.határozattal a Képviselő-testület felhatalmazta a Polgármestert, hogy, pályázatot nyújtson be a Vidékfejlesztési Minisztérium HUNG-2014 jelű Pályázati Felhívására Balatonalmádi helyi értékeit népszerűsítő kiadvány elkészítésének és megjelentetésének támogatására. A kiíró szervezet a pályázatot elutasította.
 
43/2014. (III.4.) Ö. határozatával a Képviselő-testület támogatta, hogy a Balatonalmádi Városgondnokság téli közfoglalkoztatás keretében 2014. március és április hónapokban további 14-14 főt foglakoztasson. Ezzel összefüggésben engedélyezte
 
a)      a Balatonalmádi Városgondnokság 2014. évi átlagos dolgozói létszámának 2,33  fővel - 64,75 főről 67,08 főre - történő növelését,
b)   a Balatonalmádi Városgondnokság 041232 Start munkaprogram – Téli közfoglalkoztatás kormányzati funkción a személyi juttatások kiemelt előirányzatát 2.252 eFt-tal, a munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozz.adó kiemelt előirányzatát 304 eFt-tal, a dologi kiadások kiemelt előirányzatát 258 eFt-tal, a beruházások kiemelt előirányzatát 323 eFt-tal megemelni a 2013. évi maradvány igénybevétele terhére.
c)    A Nemzeti Foglalkoztatási Alap foglalkoztatási keretéből elkülönített központi támogatás realizálódását követően a támogatás összege a 2014. évi önkormányzati költségvetés működési célú általános tartalék keretébe kerül.
 
Felkérte a polgármestert, hogy a b) pont szerinti előirányzat biztosításáról a 2013. évi maradvány felosztásakor, az a) –b) pontok szerinti előirányzat átcsoportosításáról a felosztást követő 2014. évi költségvetési rendelet módosításakor, valamint a c) pont esetében a támogatás realizálódását követő 2014. évi költségvetési rendelet módosításakor gondoskodjon. A „Javaslat a 2014. évi költségvetési rendelet módosítására” tárgyú előterjesztés tartalmazza a Balatonalmádi Városgondnokság téli közfoglalkoztatás kiadásai pénzügyi fedezetének biztosítását, valamint a közfoglalkoztatással összefüggő létszám emelést. A téli közfoglalkoztatás támogatása összesen 3.137 eFt-tal realizálódott, mely összeg a 2014. évi önkormányzati költségvetés működési célú általános tartalék keretébe átcsoportosításra került. 
 
52/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testület úgy döntött, hogy a „Balatonalmádi Városközpontjának funkcióbővítő rehabilitációja II. ütem” címmel benyújtott pályázatának támogatott műszaki tartalmát a Balatonalmádi 2269 hrsz.-ú ingatlanra eső résszel csökkenti.
A várhatóan 6 545 474 Ft összegű támogatáscsökkenés fedezetét a 2014. évi költségvetés felhalmozási kiadásai között tervezett, a településképjavító fejlesztés többletkiadásainak 1 847 eFt összegű maradványából valamint 4 698 eFt összeget a felhalmozási célú pályázatok önrészeként a felújítási kiadások között elkülönített előirányzat terhére biztosította. Felhatalmazta a Polgármestert a pályázathoz kapcsolódó támogatási szerződés módosítására, továbbá felkérte, hogy a pénzügyi fedezet átcsoportosításáról a költségvetési rendelet soron következő módosításakor gondoskodjon.
A közreműködő hatóság állásfoglalásával összhangban a támogatási szerződés módosítása folyamatban van.A „Javaslat a 2014. évi költségvetési rendelet módosítására” tárgyú előterjesztés a projekt támogatáscsökkenés fedezetét tartalmazza.
 
53/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testület a Balatonalmádi Város Önkormányzata és Schwarcz Béla balatonalmádi lakos között 2014. március 20. napján létrejött ingatlan adásvételi szerződés módosítása tárgyú, valamint a Schwarcz Béla és Salánki Simon Erzsébet balatonalmádi lakosok között 2014. március 20. napján létrejött ingatlan csereszerződés tárgyú szerződéseket jóváhagyta. A Schwarcz Béla részére visszajáró 99 631 Ft vételár túlfizetés pénzügyi fedezetét a 2014. évi költségvetés pályázati önrész terhére biztosította azzal, hogy a 2013. évi pénzmaradvány felosztásakor a lakásalap terhére visszapótlásra kerül. Felhatalmazta a Polgármestert az adásvételi szerződésmódosítás aláírására, a csereszerződés záradékolására továbbá a vételár túlfizetés visszautalására. Felkérte a Polgármestert, a szükséges előirányzatok átcsoportosításáról gondoskodjon. A „Javaslat a 2014. évi költségvetési rendelet módosítására” tárgyú előterjesztés a vételár túlfizetés pénzügyi fedezetét a pályázati önrész terhére bíztosítja.
 
54/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testület támogatta a Györgyi Dénes Általános Iskolában 1 db új tanterem kialakítását. A tanterem kialakításának összköltsége bruttó 2.951.819 Ft, melyből az önkormányzat a beruházási kiadás fedezetére bruttó 1.833.965 Ft-ot, az eszközbeszerzés fedezetére a Balatonalmádi Városgondnokság részére bruttó 1.117.854 Ft-ot biztosított a 2014. évi költségvetés beruházási kiadásai között pályázati önrészként tervezett keret terhére. Felkérte a Polgármestert, hogy a szükséges előirányzat átcsoportosításokat a 2014. évi soron következő módosításkor tegye meg. A „Javaslat a 2014. évi költségvetési rendelet módosítására” tárgyú előterjesztés a tanterem kialakításának fedezetét tartalmazza.
   
57/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testület a Balatonalmádi, Dózsa György út 32. szám alatti ingatlan kártérítési ügyét megvitatta és a szakértői véleményt is figyelembe véve az ingatlan tulajdonosának 800.000 Ft részleges kártalanítási összeget biztosított a 2014. évi költségvetés felhalmozási kiadásai között tervezett kártalanítási és kártérítési igények előirányzat terhére. Felkérte a Polgármestert, hogy a 2014. évi költségvetés módosításának előkészítésekor a szükséges előirányzatok átcsoportosításáról gondoskodjon. A „Javaslat a 2014. évi költségvetési rendelet módosítására” tárgyú előterjesztés a 800.000 Ft részleges kártalanítási összeg pénzügyi fedezet átcsoportosítását tartalmazza.
 
58/2014. (III.27.) Ö.határozattal a Képviselő-testület nyilvános pályázatot írt ki helyi kulturális rendezvények és tevékenységek támogatására. A pályázatok elbírásálása a képviselő-testület májusi ülésén megtörtént. A támogatási szerződések aláírása folyamatban van.
 
59/2014. (III.27.) Ö.határozatával a Képviselő-testületa Civil Koncepcióban rögzített Civil Alap működtetésére a 7/2014. (II.28.)  Önkormányzati rendeletben meghatározott 1.275 ezer Ft terhére pályázatot írt ki. A pályázatok elbírálása megtörtént, a támogatási szerződések megkötése folyamatban van.
 
61/2014. (III.27.) Ö.határozatával a Képviselő-testületpályázatot írt ki a sport céljára 2014. évben rendelkezésre álló támogatás elnyerésére. A pályázatok elbírálása megtörtént.
 
62/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testület az Almádiért Közalapítványt - az NKA „Alkotótelepek, alkotóműhelyek és szimpóziumok szakmai programjainak megvalósítására, valamint magyar művészek részvételére a hazai alkotótelepeken.” című pályázat benyújtása céljából - 380.000 Ft vissza nem térítendő összeggel támogatta. A támogatás forrásául a 2014. évi költségvetés felhalmozási kiadásai között pályázati önrészre tervezett előirányzatot jelölte meg. Utasította a Polgármestert, hogy a szükséges előirányzat átcsoportosításokat a 2014. évi költségvetési rendelet következő módosításakor tegye meg.
A „Javaslat a 2014. évi költségvetési rendelet módosítására” tárgyú előterjesztés a 380.000 Ft vissza nem térítendő támogatás fedezetét tartalmazza.
 
63/2014. (III.27.) Ö.határozatával a Képviselő-testület döntött arról, hogy Beata Czapska „Otarie” című bronz alkotását haszonkölcsönbe veszi, és felhatalmazta a Polgármestert a  műtárgy haszonkölcsön szerződésének aláírására. A szerződés megkötése folyamatban van.
 
64/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testület úgy döntött, hogy pályázatot nyújt be a Közép-és Kelet- európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány KKETTKK-CP-02 kódszámmal kiírt pályázati felhívására a Balatonalmádi-Vörösberény Templom téren álló I. világháborús emlékmű és környezetének helyreállítása. A 196 eFt összegű saját forrás pénzügyi fedezetét, a 2014. évi költségvetés felújítási kiadásai között tervezett pályázati önrész terhére biztosította. Felkérte a Polgármestert, hogy a pénzügyi fedezet átcsoportosításáról a költségvetési rendelet soron következő módosításakor gondoskodjon. A „Javaslat a 2014. évi költségvetési rendelet módosítására” tárgyú előterjesztés a pályázat saját forrás biztosításához a felújítási kiadások között a pályázati önrészre elkülönített keret terhére történő előirányzat átcsoportosítását tartalmazza.
    
65/2014. (III.27.) Ö. határozatával a Képviselő-testület a várossá avatás 25. évfordulójára tervezett rendezvények költségeinek biztosítása érdekében  módosította a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár 2014. évi költségvetését. Felkérte a Polgármestert, hogy az előirányzat átcsoportosításáról a 2014. évi költségvetési rendelet következő módosításakor a maradvány felosztását követően,valamint a támogatás összegének realizálódását követően a 2014. évi költségvetési rendelet következő módosításakor gondoskodjon. A „Javaslat a 2014. évi költségvetési rendelet módosítására” tárgyú előterjesztés tartalmazza a rendezvények költségeinek biztosításhoz a kiadások pénzügyi fedezetének átcsoportosítását.
 
73/2014. (IV.8.) Ö. határozatával a Képviselő-testület úgy döntött, hogy pályázatot nyújt be a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjához kapcsolódó felhívásra kisméretű műfüves futballpálya létesítésére. Az 12 261 723 Ft összegű saját forrás pénzügyi fedezetét, a 2014. évi költségvetés beruházási kiadásai között tervezett pályázati önrész terhére biztosította. Felkérte a Polgármestert, hogy a pénzügyi fedezet átcsoportosításáról a költségvetési rendelet soron következő módosításakor gondoskodjon. A „Javaslat a 2014. évi költségvetési rendelet módosítására” tárgyú előterjesztés a műfűves pálya létesítésére vonatkozó pályázati önrész pénzügyi fedezetének átcsoportosítását tartalmazza. 
 
74/2014. (IV.8.) Ö. határozatával a Képviselő-testületaz „Almádiért” Közalapítvány kuratórium tagjainak és felügyelő bizottsági tagjainak megbízatását 2014. december 31. napjáig meghosszabbította. A változások bírósági bejegyzése folyamatban van.
 
75/2014. (IV.8.) Ö.határozatával a Képviselő-testület az "Együtt - Egymásért" Nyílt Közalapítvány kuratórium tagjainak és felügyelő bizottsági tagjainak megbízatását 2014. december 31. napjáig meghosszabbította. A változások bírósági bejegyzése folyamatban van.
 
76/2014. (IV.8.) Ö. határozatával a Képviselő-testületaz „Almádiért” Közalapítvány alapító okiratát módosította. A változások bírósági bejegyzése folyamatban van.
 
77/2014. (IV.8.) Ö.határozatával a Képviselő-testület módosította az „ Együtt-Egymásért” Nyílt Közalapítvány alapító okiratát. A változások bírósági bejegyzése folyamatban van.
 
79/2014. (IV.8.) Ö. határozatával a Képviselő-testület úgy döntött, hogy az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség 14/2885-8/2012. számú, a KDT Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 335/2012. ügyszámú határozatával megállapított 44 641 444 Ft összegű hulladékgazdálkodási bírság pénzügyi fedezetét a 2014. évi költségvetés beruházásai között tervezett pályázati önrész terhére biztosítja. A „Javaslat a 2014. évi költségvetési rendelet módosítására” tárgyú előterjesztés tartalmazza a kiadás pénzügyi fedezetének szükséges átcsoportosítását.
 
82/2014. (IV.8.) Ö. határozatával a tanácsnokok megválasztásával járó 286 eFt összegű többletkiadás fedezetét a 2013. évi maradvány igénybevételének terhére biztosította. Felkérte a Polgármestert, hogy a többletkiadás fedezetéről a 2013. évi maradvány felosztásakor, illetve ezt követően a szükséges előirányzat átcsoportosításáról a maradványfelosztást követően a 2014. évi költségvetési rendelet következő módosításakor gondoskodjon.A „Javaslat a 2014. évi költségvetési rendelet módosítására” tárgyú előterjesztésben a tanácsnokok megválasztásával járó szükséges előirányzat módosítás szerepel.
  
89/2014. (IV.24.) Ö. határozatával a Képviselő-testület vállalta, hogy a nyári szünet ideje alatt 44 munkanapon keresztül a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, Balatonalmádi területén lakóhellyel rendelkező gyermekek számára folyamatosan napi egyszeri melegétkezést biztosít. Az étkeztetéshez a 2014. évi költségvetésben lévő működési célú pályázati önrész keret terhére 282.656,-Ft összegű előirányzatot biztosított. Kijelentette, hogy az étkeztetés biztosítására 20 fő rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermek részére kíván támogatási igényt benyújtani. A Képviselő-testület felkérte a Polgármestert a nyári szociális gyermekétkeztetés megszervezésére, valamint arra, hogy a 2014. évi költségvetés következő módosításakor a szükséges előirányzat átcsoportosításokat tegye meg. A támogatási igényt benyújtottuk, az pozitív elbírálásban részesült.
 
90/2014. (IV.24.) Ö. határozatával a Képviselő-testület a bekövetkezett jogszabályváltozásokra tekintettel kezdeményezte Keczer Zoltán balatonalmádi lakosnaka Balatonalmádi, Rákóczi u. 39. 3. ajtószám alatti, szolgálati jelleggel bérbe adott lakásra vonatkozó lakásbérleti szerződésnek módosítását. A Képviselő-testület felkérte a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket értesítse és felhatalmazta a bérleti szerződés-módosítás megkötésére. A döntésről az érintetteket értesítettük.
 
91/2014. (IV.24.) Ö. határozatával a Képviselő-testület a bekövetkezett jogszabályváltozásokra tekintettel kezdeményezte Bendicsek Réka balatonalmádi lakosnaka Balatonalmádi, Rákóczi u. 39. 4. ajtószám alatti, szolgálati jelleggel bérbeadott lakásra vonatkozó lakásbérleti szerződésnek módosítását. A Képviselő-testület felkérte a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket értesítse és felhatalmazta a bérleti szerződés módosítás megkötésére. A döntésről az érintetteket értesítettük.
 
92/2014.(IV.24.) Ö. határozatában a Képviselő-testület elfogadta a 2013. évi adóztatásról és az adóbevételek alakulásáról szóló beszámolót, s utasította a Polgármestert, hogy az adókból származó bevételek összegéről a lakosságot tájékoztassa. Az erről szóló tájékoztatás az Új Almádi Újság májusi számában megjelent.
 
100/2014. (IV.24.)Ö. határozatával a Képviselő-testület úgy döntött, hogy az SCD-ügyben közös fellépést vállaló önkormányzatokkal közösen írásban megkereséssel él a Veszprém Megyei Közgyűlés elnökéhez, melyben felszólítja az elnököt, hogy a Közgyűlés és az SCD Balaton Holding Zrt. között 2005. június 20. napján kötött „részvény adásvételi szerződés”-nek a szerződő fél általi teljesítésének kérdését haladéktalanul tekintse át, és annak alapján a  Közgyűlés haladéktalanul tegyen meg minden tőle elvárhatót a hivatkozott szerződésben a Megyei Közgyűlés részére biztosított, a közgyűléssel szerződő fél szerződéses teljesítésének kikényszerítésére és/vagy szankciók alkalmazására, végső esetben pedig a szerződéstől való elállásra vonatkozó jogok érvényesítése érdekében. A Képviselő-testület felkérte a polgármestert, hogy a döntésről az érdekelteket tájékoztassa. A döntésről az érdekelteket tájékoztatattuk.
 
102/2014. (IV.24.) Ö. határozatával a Képviselő-testület úgy döntött, hogy a helyi családok és tanulók támogatására nyári napközis ellátást biztosít a Balatonalmádi Szociális Alapszolgáltatási Központban,amennyiben ahhoz a Szociális Társulás Társulási Tanácsa is hozzájárul. Az önkormányzat a nyári napközis kiadások fedezetét, 1.035.640 Ft-ot, a 2013. évi maradvány terhére biztosította a Szociális Társulás számára azzal, hogy teljesítést követő 30 napon belül a felhasználásról el kell számolni és a teljesült bevételek és kiadások elszámolásának eredményeként jelentkező különbözet rendezni kell. Felkérte a Polgármestert, hogy a szükséges előirányzat biztosításáról a 2013. évi maradvány felosztásakor, a biztosított előirányzat átcsoportosításáról a felosztást követő 2014. évi költségvetési rendelet következő módosításakor gondoskodjon. A 2014. évi költségvetési rendelet módosításának tervezete a nyári napközis ellátás kiadásai fedezetének biztosításához szükséges támogatás előirányzatának átcsoportosításokat tartalmazza.
 
103/2014. (IV.24.) Ö. határozatával a Képviselő-testület a 28/2014. (IV.1) BM rendelet alapján „A közbiztonság növelését szolgáló fejlesztések megvalósítása” című támogatási igénylés benyújtásával kapcsolatban döntött a pályázat megvalósítási helyszíneiről és megállapította a pályázati projekt költségvetését. Felhatalmazta a Polgármestert, hogy a pályázati feltételeknek megfelelően összeállított pályázati dokumentáció eredményessége esetén a Támogatási szerződést aláírja, továbbá felkérte, hogy a pénzügyi fedezet átcsoportosításáról a költségvetési rendelet soron következő módosításakor gondoskodjon. A pályázati dokumentációt benyújtottuk, de nem részesült pozitív elbírálásban. A „Javaslat a 2014. évi költségvetési rendelet módosítása” tárgyú előterjesztés tartalmazza a testületi döntés szerinti előirányzat átcsoportosításokat.
 
104/2014. (IV.24.) Ö. határozatával a Képviselő-testület a Balatonalmádi, Wesselényi strand nyugati oldalán megépítendő utcafronti kerítés kivitelezési költségeinek fedezésére bruttó 3 510 293 Ft összegű fedezetet, a parti sétány főbejárattól nyugati oldalra eső részének burkolati felújítására és gazdasági szervizút kialakítására bruttó 8 271 034 Ft összegű fedezetet biztosított a 2014. évi költségvetés felújítási kiadásai között tervezett Wesselényi strand mederhomokozás, kotrás előirányzata terhére. Felkérte a polgármestert, hogy a pénzügyi fedezet átcsoportosításáról a költségvetési rendelet soron következő módosításakor gondoskodjon. A 2014. évi költségvetési rendelet módosítás tervezete a Wesselényi strandi felújítások kiadási előirányzatát tartalmazza.
 
107/2014. (V.29.) Ö. határozatával a Képviselő-testület a 2014. évi költségvetés bevételi előirányzatát 2.990.938 eFt-ra, kiadási előirányzatát 2.990.938 eFt-ra emelte.  
Ezzel egyidejűleg a bevételi előirányzat terhére a2., 3. és a 4. számú mellékletben felsorolt feladatokra az ott megjelölt összegben kiadási előirányzatot biztosított. Felkérte a Polgármestert, hogy a 2014. évi költségvetési rendelet módosításakor az előirányzat változásokat szerepeltesse. A „Javaslat a 2014. évi költségvetési rendelet módosítása” tárgyú előterjesztés tartalmazza a 2013. évi maradvány felosztását követő bevételi és kiadási előirányzatok növelését.
 
108/2014. (V.29.)  Ö. határozattal a Képviselő-testület a KLIK Balatonalmádi Tankerületének megkeresésére a Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium vezetésére kiírt pályázatot véleményezte, a Márkus Gábor által benyújtott vezetői pályázatot és a pályázónak az intézmény vezetésével történő megbízását nem támogatta. A határozatot a KLIK Balatonalmádi Tankerületének megküldtük.
 
109/2014. (V.29.) Ö.határozattal a Képviselő-testület a Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Non-profit Kft. 2013. évi beszámolóját 61.745 eFt mérleg főösszeggel és 1.537 eFt mérleg szerinti eredménnyel jóváhagyta. A határozatot a Kistérségi Egészségügyi Központ Kft ügyvezető igazgatójának megküldtük.
 
110/2014. (V.29.) Ö.határozattal a Képviselő-testületa Balatonalmádi KistérségiEgészségügyi Központ Közhasznú Non-profit Kft 2013. évi közhasznúsági mellékletételfogadta. A határozatot a Kistérségi Egészségügyi Központ Kft ügyvezető igazgatójának megküldtük.
  
111/2014. (V.29.) Ö.határozattal a Képviselő-testületa Balatonalmádi KistérségiEgészségügyi Központ Közhasznú Non-profit Kft 2014. évi üzleti tervét 1.850 eFt tervezett eredménnyel elfogadta. A döntésről a Kistérségi Egészségügyi Központ Kft ügyvezető igazgatóját értesítettük.
 
112/2014. (V.29.) Ö. határozatávala Képviselő-testületa Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Kft. 2013. évi beszámolóját 186.825 eFt mérlegfőösszeggel, 6.587 eFt mérleg szerinti eredménnyel elfogadásra javasolta.Felhatalmazta a Polgármestert, hogy a Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Kft. taggyűlésén a 2013. évi beszámoló elfogadásáról a fentiek szerint „igen” mandátummal szavazzon. A taggyűlés 2014. május 30-án tartott ülésén egyhangúlag elfogadta a beszámolót.
 
113/2014. (V.29.) Ö. határozatával a Képviselő-testület a Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Kft-nek a települési szilárd hulladék kezelésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló 2013. évi beszámolóját elfogadta. Támogatta a közszolgáltató azon törekvését, hogy a jövőben a lakosság tájékoztatását hatékonyabban végezze a környezettudatosabb magatartás ösztönzése céljából. Szorgalmazta, hogy a közszolgáltató tegyen meg minden lehetséges intézkedést a kintlévőség csökkentése érdekében. Utasította a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket értesítse. A döntésről az érintetteket értesítettük.
 
114/2014. (V.29.) Ö. határozattal Képviselő-testület a Napköziotthonos Óvodák 2013/2014. nevelési évről szóló beszámolóját elfogadta. A határozatot az intézményvezetőnek megküldtük.
 
116/2014. (V.29.) Ö. határozatával a Képviselő-testület jóváhagyta a Napköziotthonos Óvodák 3/38-5/2014. nyilvántartási számú alapító okirat módosítását. Utasította a Polgármestert, hogy a törzskönyvi nyilvántartásba vételt kérelmezze a Magyar Államkincstártól. Az intézmény alapító okirat módosítását a Magyar Államkincstár részére törzskönyvi nyilvántartás céljából megküldtük.
 
117/2014. (V.29.) Ö. határozatával a Képviselő-testület jóváhagyta a Napköziotthonos Óvodák 3/38-6/2014. nyilvántartási számú egységes szerkezetű alapító okiratát. Utasította a Polgármestert, hogy a törzskönyvi nyilvántartásba vételt kérelmezze a Magyar Államkincstártól. Az intézmény egységes szerkezetű alapító okiratát a Magyar Államkincstár részére törzskönyvi nyilvántartás céljából megküldtük.
 
118/2014. (V.29.) Ö. határozatával a Képviselő-testület jóváhagyta a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár 3/38-7/2014. nyilvántartási számú alapító okirat módosítását. Utasította a Polgármestert, hogy a törzskönyvi nyilvántartásba vételt kérelmezze a Magyar Államkincstártól. Az intézmény alapító okirat módosítását a Magyar Államkincstár részére törzskönyvi nyilvántartás céljából megküldtük.
 
119/2014. (V.29.) Ö. határozatával a Képviselő-testület jóváhagyta a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár 3/38-8/2014. nyilvántartási számú egységes szerkezetű alapító okiratát. Utasította a Polgármestert, hogy a törzskönyvi nyilvántartásba vételt kérelmezze a Magyar Államkincstártól. Az intézmény egységes szerkezetű alapító okiratát a Magyar Államkincstár részére törzskönyvi nyilvántartás céljából megküldtük.
 
121/2014. (V.29.) Ö.határozattal a Képviselő-testület a Kelet-Balatoni Térség Önkormányzati Társulása működéséről és a Társulási Tanácsban végzett 2013. évi tevékenységről szóló beszámolót elfogadta. A döntést a KBTÖT elnökének megküldtük.
 
122/2014. (V.29.) Ö.határozattal a Képviselő-testület a Kelet-Balatoni Térség Önkormányzati Társulása Társulási megállapodása 2. számúmódosításával egyetértett. A határozatot a KBTÖT elnökének megküldtük.  
 
125/2014. (V.29.) Ö. határozatával a Képviselő-testületdöntött a 2014. évi sportpályázatokról. A támogatási szerződések megkötése folyamatban van.
 
127/2014. (V.29.) Ö. határozatával a Képviselő-testületdöntött arról, hogy Javier de Villota Ruiz "Articulation" című műalkotását ingyenes felajánlásként elfogadja. Felhatalmazta a Polgármestert, hogy a műalkotás ajándékozásával, illetve a műalkotás köztérre történő kihelyezésével kapcsolatos nyilatkozatokat, intézkedéséket megtegye. A szerződést megkötöttük.
 
128/2014. (V.29.) Ö. határozatával a Képviselő-testületdöntött arról, hogy 10 évre haszonkölcsönbe veszi Volker Bartsch "European Open Gate" című műalkotását. Felhatalmazta a Polgármestert a fenti műtárgy haszonkölcsön szerződésének aláírására. A szerződés megkötése folyamatban van.
 
129/2014. (V.29.) Ö. határozatával a Képviselő-testületdöntött a Bakony és Balaton térségi turisztikai kártya elfogadásáról a Wesselényi strand pénztáraiban a kártyával rendelkező vendégeknek 25 % kedvezményt biztosítva a felnőtt és a gyermek/diák/nyugdíjas napi belépőjegy árából. A döntésről az érintetteket értesítettük.
 
130/2014. (V.29.) Ö. határozatával a Képviselő-testület jóváhagyta a Balatonalmádi Városgondnokság Szervezeti és Működési Szabályzatát, és ezzel egyidejűleg a korábban érvényben lévő Szervezeti és Működési Szabályzatot hatályon kívül helyezte. A Képviselő-testületi döntés alapján a Balatonalmádi Városgondnokság Szervezeti és Működési Szabályzata hatályba lépett.
 
131/2014. (V.29.) Ö. határozatával a Képviselő-testület az Európa Szoborpark területét és közvetlen környezetét jelölte ki a közbiztonsági és bűnmegelőzési célból telepítendő képfelvevők elhelyezésére. Felkérte a Jegyzőt, hogy a képfelvevők elhelyezésére kijelölt területet tegye közzé a város honlapján, és a közterület-felügyelők közreműködésével gondoskodjon a képfelvevők üzemeltetésének és kezelésének jogszerűségéről. A döntésről a Balatonalmádi Rendőrkapitányságot értesítettük, a terület kijelölésének tényét a honlapon közzétettük.
 
132/2014. (V.29.) Ö. határozatával a Képviselő-testület támogatta a Balatonalmádi Baross Gábor u. 20. szám alatti, 2177 helyrajzi számú közterület megújítását, átépítését. A közvilágítási feladatokra 2.285.000 Ft összegű beruházási kiadási előirányzatot a 2014. évi költségvetés általános tartaléka terhére, a park karbantartási feladatainak elvégzésére a Balatonalmádi Városgondnokság költségvetésébe  2.000.000 Ft összegű dologi kiadási előirányzatot a 2014. évi költségvetésben lévő Városrehabilitációs keret terhére biztosított.
Felkérte a Polgármestert, hogy a 2014. évi költségvetés következő módosításakor a szükséges előirányzat átcsoportosításokat tegye meg. A „Javaslat a 2014. évi költségvetési rendelet módosítására” tárgyú előterjesztés tartalmazza a fent nevezett közterület megújításához, átépítéséhez szükséges kiadási előirányzatok átcsoportosítását.
    
133/2014. (V.29.) Ö. határozatával a Képviselő-testület a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatójának VEB/004/869/2014. számú, 2014. április 23- i javaslatának
a) 1. pontjában foglaltakkal kapcsolatban a javaslatot elfogadta és kiegészítette azt, valamint beépítette a megalkotandó településképi bejelentési eljárásról szóló rendeletébe.
 b) 2. pontjában foglaltakat elfogadta, a megalkotandó településképi bejelentési eljárásról szóló rendelet során alkalmazta a javaslatban foglaltakat.
c) 3. pontjában foglaltakat elfogadta, és annak megfelelően alkotta meg új rendeletét a településképi véleményezési eljárásról. A Veszprém Megyei Kormányhivatalt a döntésről tájékoztattuk.
 
134/2014. (V.29.) Ö. határozatávala Képviselő-testület a Völgyzugoly Műhely Kft. által készített Településszerkezeti Terv munkaközi anyagát továbbtervezésre alkalmasnak találta. A Képviselő-testület felkérte a polgármestert, hogy a döntésről a tervezőt értesítse és intézkedjen a Helyi Építési Szabályzat és Szabályozási Terv elkészítése iránt. A döntésről az érintetteket értesítettük.
 
135/2014. (V.29.) Ö. határozatával a Képviselő-testület úgy döntött, hogy a Balatonvilágos Község Önkormányzata által értékesíteni kívánt 921 db, 18.420.000 Ft össznévértékű Balatoni Hajózási Zrt. részvényre vonatkozó vételi ajánlattal, továbbá elővásárlási jogával  nem kíván élni. Felkérte a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket értesítse. A döntésről az érintetteket értesítettük.
 
137/2014. (V.29.) Ö. határozatával a Képviselő-testület jóváhagyta a Balatonalmádi Városgondnokság 3/38-9/2014. nyilvántartási számú alapító okirat módosítását. Felkérte a Polgármestert, hogy a törzskönyvi nyilvántartásba vételt kérelmezze a Magyar Államkincstártól. Az intézmény alapító okirat módosítását a Magyar Államkincstár részére törzskönyvi nyilvántartás céljából megküldtük.
 
138/2014. (V.29.) Ö. határozatával a Képviselő-testület jóváhagyta a Balatonalmádi Városgondnokság 3/38-10/2014. nyilvántartási számú egységes szerkezetű alapító okiratát. Felkérte a Polgármestert, hogy a törzskönyvi nyilvántartásba vételt kérelmezze a Magyar Államkincstártól. Az intézmény egységes szerkezetű alapító okiratát a Magyar Államkincstár részére törzskönyvi nyilvántartás céljából megküldtük.
 
140/2014. (VI.5.) Ö. határozatával a Képviselő-testület jóváhagyta Balatonalmádi Város Önkormányzata beszerzéseire vonatkozó 2014. évi összesített közbeszerzési tervet. Felkérte a jegyzőt, hogy a közbeszerzési terv nyilvánosságra hozataláról a helyben szokásos módon gondoskodjon. A közbeszerzési tervet a város honlapján közzétettük.
 
141/2014. (VI.5.) Ö. határozatával a Képviselő-testület döntött arról, hogy a Balatoni Fejlesztési Tanács „Parti sétányok települési zöldterületek kialakításának és fejlesztésének támogatása” című pályázati felhívásra pályázatot nyújt be a Szent István sétány kialakítására és fejlesztésére. A Képviselő-testület megállapította a pályázati projekt költségvetését. Az összesen 20.114.636 Ft összegű saját forrás pénzügyi fedezetét - mely 18.914.636 Ft elszámolható költségekhez (építés és tervezés költségei) kapcsolódó saját forrásból és további 1.200.000 Ft egyéb nem elszámolható költségek (közbeszerzés és műszaki ellenőrzés költségei) finanszírozásához szükséges forrásból tevődik össze - a 2014. évi költségvetés beruházási előirányzatai között tervezett pályázati önrész terhére biztosította. Felhatalmazta a Polgármestert, hogy a pályázati dokumentációt a fentiek figyelembevételével állítsa össze és a pályázatot a pályázati kiírás feltételeinek megfelelően nyújtsa be. Felkérte a Polgármestert, hogy a pénzügyi fedezet átcsoportosításáról a költségvetési rendelet soron következő módosításakor gondoskodjon. A pályázatot határidőn belül benyújtottuk, elbírálása folyamatban van. A „Javaslat a 2014. évi költségvetési rendelet módosítására” tárgyú előterjesztés a sétány kialakítása és fejlesztése pályázat pályázati önrész pénzügyi fedezetének átcsoportosítását tartalmazza.
 
143/2014. (VI.5.) Ö. határozatával a Képviselő-testület hozzájárult és támogatta, hogy a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár „Almádi Napok 2014 Rendezvénysorozat” címmel pályázatot nyújtson be a Balatoni Fejlesztési Tanács „A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet rendezvényeinek támogatása” című pályázati felhívásra. A Képviselő-testület jóváhagyta a pályázati projekt költségvetését. Az összesen 3.300.000 Ft összegű saját forrás pénzügyi fedezete a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár 2014. évi költségvetésében rendelkezésre álló 1.500.000 Ft, valamint az önkormányzat 2014. évi költségvetésben lévő általános tartalék terhére biztosításra kerülő 810.000 Ft, mely összeget az Önkormányzat az intézmény rendelkezésére bocsátotta. Felkérte a Polgármestert, hogy a saját forrás kiegészítéséhez biztosításra kerülő fedezet és az igényelt támogatás fedezetének átcsoportosításáról a költségvetési rendelet soron következő módosításakor gondoskodjon. A pályázatot az intézmény benyújtotta. A „Javaslat a 2014. évi költségvetési rendelet módosítására” tárgyú előterjesztés tartalmazza a pályázat benyújtásához és megvalósításához szükséges kiadások pénzügyi fedezetének átcsoportosítását.
 
Balatonalmádi, 2014. június 18.
 
 
 
                    Keszey János                                                 dr. Hoffmann Gyöngyi
                   polgármester                                                            jegyző           
 


Döntési javaslat

"A lejárt határidejű határozatok végrehajtása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat
_________/2014. (VI.26.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a lejárt határidejű önkormányzati határozatok   végrehajtásáról     szóló    jelentést   -   az   előterjesztésben foglaltak   szerint     -     e l f o g a d j a.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe