11. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2014. június 26-i ülésére

Tárgy:   A Balatonalmádi, Móra F. u. 6. 3. ajtószám alatti lakás bérbeadása
Készítette:   Lisztesné Biermann Mária köztisztviselő
Előterjesztő:   Keszey János polgármester
Véleményező bizottság:   Humán Bizottság, Pénzügyi és Gazdasági Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának tulajdonát képezi a 8220 Balatonalmádi, Móra Ferenc utca 6. 3. ajtószám alatti, 1 szoba, konyha, kamra, WC, előszoba helyiségekből álló 29 m2 alapterületű félkomfortos komfortfokozatú lakás a hozzátartozó 10 m2 alapterületű fáskamrával.
 
A lakás a korábbi bérlő bérleti jogviszonyának megszűnése miatt megüresedett.
 
A lakás erősen lelakott állapotban került vissza a bérbeadó birtokába. A Balatonalmádi Városgondnokság, mint az ingatlan kezelője a lakás rendeltetésszerű használatra való alkalmassága érdekében a szükséges karbantartási munkákat elvégezte. A lakásban víz- és csatorna közmű rendelkezésre áll, a fogyasztást almérő méri. Az árammérőt az E.ON leszerelte. Az elektromos áram szolgáltatás helyreállítására az ügyintézést a Balatonalmádi Városgondnokság megkezdte. A lakáshoz tartozó fáskamra leromlott állapotban van.
 
A Balatonalmádi Önkormányzat „az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről, elidegenítéséről és bérbeadásuk szabályairól” szóló 36/2009. (IX.30.) rendelete szerint a bérbeadó köteles pályázatot meghirdetni az üresen álló, illetőleg a megüresedett önkormányzati bérlakásokra, kivéve a szolgálati jellegű, illetve a krízis helyzet vagy önkormányzati érdek alapján történő bérbeadás esetét.
 
A megüresedett lakás pályázat útján, szociális helyzet alapján történő bérbeadását indítványozom a rendeletben foglalt, legfeljebb 5 év időtartamra.
 
A rendelet szerint a megkötött lakásbérleti szerződés időtartama 5 év időtartamra meghosszabbítható a bérlő kérelmére, ha a bérlő a lakás szociális helyzet alapján történő bérbevételére továbbra is jogosult, valamint a lakást rendeltetésszerűen használta és lakbér, illetőleg külön szolgáltatási díj tartozása nem volt.
 
Az önkormányzati rendeletben foglalt félkomfortos lakásra vonatkozó lakbér mértékének, 90 Ft/m2/hó + Áfa összegnek figyelembevételével a lakásra vonatkozó lakbér: 2.610 Ft/hó + Áfa 27 %, azaz bruttó 3.315 Ft/hó.

 

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megvitatni és a határozati javaslatban foglaltak szerint dönteni szíveskedjen.
 
Balatonalmádi, 2014. június 10.
   
                                                                                                          Keszey János
                                                                                                          polgármester 

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi és Gazdasági Bizottság  

102/2014. (VI.17.) PGB határozat
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban Kiíró)a Balatonalmádi Önkormányzat „az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről, elidegenítéséről és bérbeadásuk szabályairól” szóló 36/2009. (IX.30.) rendelete szerint a 8220 Balatonalmádi, Móra Ferenc utca 6. 3. ajtószám alatti, 1 szoba, konyha, kamra, WC, előszoba helyiségekből álló, 29 m2 alapterületű félkomfortos komfortfokozatú lakás és a hozzátartozó 10 m2 alapterületű fáskamra szociális helyzet alapján történő bérbeadását pályázat útján az alábbi feltételekkel meghirdeti:
 
Bérbeadás jogcíme: szociális helyzet alapján történő bérbeadás.
 
Lakás címe, területe, komfortfokozata, műszaki állapota:
8220 Balatonalmádi, Móra Ferenc utca 6. 3. ajtó.
29 m2 alapterületű, félkomfortos komfortfokozatú lakás, amely 1 szoba, konyha, kamra, WC, előszoba helyiségekből áll. A hozzátartozó tároló alapterülete 10 m2. A lakás rendeltetésszerű használatra alkalmas, közepes műszaki állapotban van, a fáskamra rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban kerül bérbeadásra.
Közművek:     víz- és csatorna
áram: a lakásban a vezetékek ki vannak építve, jelenleg nincs felszerelt árammérőóra, de a bérbeadó a bérleti szerződés megkötéséig gondoskodik annak felszereltéséről.
 
Bérbeadó megnevezése: Balatonalmádi Város Önkormányzata
8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.
 
Lakásbérleti díj mértéke: A havi lakbér mértékét alapterület és komfortfokozat figyelembe vételével a szociális helyzet alapján történő bérbeadásnál a Balatonalmádi Önkormányzat „az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről, elidegenítéséről és bérbeadásuk szabályairól” szóló 36/2009. (IX.30.) rendeletében foglaltak szerint kell megállapítani. A bérbeadó a szociális helyzet alapján bérbeadott lakások bérleti díját évente egy alkalommal – legkésőbb minden év május 15. napjáig – felülvizsgálhatja.
 
A jelenleg hatályos lakbér mértéke: 90 Ft/m2/hó + Áfa 27% , a havi lakbér: 2.610 Ft/hó + Áfa 27%, azaz bruttó 3.315 Ft/hó.
A lakbér a továbbiakban a mindenkor hatályban lévő lakások bérletéről, elidegenítéséről és bérbeadásuk szabályairól szóló önkormányzati rendelet szerint kerül megállapításra.
 
A havi lakbér havonta előre, tárgyhó 10. napjáig fizetendő a Balatonalmádi Városgondnokság által kiállított számla alapján, a Balatonalmádi Városgondnokságnak 11748083-15589325 számú fizetési számlájára.
A lakbér nem tartalmazza a rezsiköltségeket. A Bérlő köteles az elektromos áramra a szolgáltatóval közüzemi szerződést kötni és a szolgáltatás díját közvetlenül a szolgáltatónak megfizetni. A víz-csatorna díjat a Balatonalmádi Városgondnokság számlázza ki a beépített almérők negyedévente történő leolvasása alapján a szolgáltató, DRV Zrt. számlájának figyelembevételével.
 
A szemét tárolására a Bérlő köteles a megfelelő edényzet beszerzéséről gondoskodni és a közüzemi szolgáltatóval a szemét elszállítására szerződést kötni.
A közüzemi szerződéseit a Bérlő köteles a szerződéskötést követő legkésőbb 45 napon belül a Bérbeadónak bemutatni.
 
Bérbeadás időtartama, bérleti jogviszonyt megszüntető feltételek:
A bérlet határozott időtartamra, 2014. október 1. napjától 2019. szeptember 30. napjáig szól. A lakásbérleti jogviszony megszüntetése tekintetében a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésére vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény, valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezései irányadók.
 
A megkötött lakásbérleti szerződés időtartama 5 év időtartamra meghosszabbítható a bérlő kérelmére, ha a bérlő a lakás szociális helyzet alapján történő bérbevételére továbbra is jogosult, valamint a lakást rendeltetésszerűen használta és lakbér, illetőleg külön szolgáltatási díj tartozása nem volt.
 
Bérlő kötelezettségei: A bérlő köteles gondoskodni a lakás burkolatainak, ajtóinak, ablakainak és berendezéseinek karbantartásáról, felújításáról, pótlásáról, illetőleg cseréjéről, az ajtók és ablakok külső és belső felületeinek mázolásáról, továbbá az épületben, az épület központi berendezéseiben, felszereléseiben és a lakásban a bérlő vagy a vele együttlakó személyek magatartása miatt keletkezett hibák kijavításáról, az okozott kár megtérítéséről, a lakás tisztántartásáról, valamint a lakáshoz tartozó udvarrész karbantartásáról.
 
A pályázaton való részvétel feltételei:
 
A pályázaton érvényesen pályázhat minden cselekvőképes magyar állampolgár, illetve állandó tartózkodásra jogosító személyi igazolvánnyal rendelkező bevándorolt személy, aki
a)                  a pályázat benyújtását megelőző 3 évben folyamatosan az önkormányzat illetékességi területén bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik és életvitelszerűen itt is él és
b)                 házastársa (élettársa), illetve vele együttlakó vagy együtt költöző hozzátartozója tulajdonában, haszonélvezetében, használatában vagy bérletében nincs másik beköltözhető lakás és
c)                  aki a bérbeadó által kiírt pályázat feltételeinek megfelel.
 
A szociális alapon történő bérbeadásra irányuló pályázaton való érvényes részvételhez fenti feltételeken túl szükséges, hogy a pályázó
a)                  megfeleljen az e rendeletben szabályozott szociális, jövedelmi és vagyoni feltételeknek és
b)                 jelenleg használt lakásának (lakrészének) nagysága – együttlakó, illetve együttköltöző hozzátartozóit is figyelembe véve – ne érje el a méltányolható lakásigényének felső határát. 
 
A pályázatok benyújtása:
A pályázatot a pályázók személyesen, vagy meghatalmazott útján nyújthatják be az erre a célra rendszeresített, a 36/2009. (IX.30.) rendelet 1. sz. mellékletében meghatározott nyomtatványon - melyhez a szociális, jövedelmi, vagyoni feltételekre vonatkozó igazolásokat csatolniuk kell - legkésőbb 2014. augusztus 11-én, hétfőn 11.00 óráig a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Településfejlesztési osztályán (8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.) a 43. számú irodában ügyfélfogadási időben.
A beérkezett pályázatok elbírálása: A beérkezett pályázatok rangsorolásáról a pályázatban közölt és megfelelő igazolásokkal alátámasztott, a Közös Önkormányzati Hivatal nyilvántartásaiban és a lakcím-nyilvántartásban szereplő adatok alapján a Humán Bizottság dönt. A pályázatokat a Képviselő-testület bírálja el. A pályázat elbírálásánál a Balatonalmádi Önkormányzat „az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről, elidegenítéséről és bérbeadásuk szabályairól” szóló 36/2009. (IX.30.) rendeletében foglaltakat veszi figyelembe.
 
A lakás megtekinthető 2014. július 15-én, kedden du. 15.00-16.30 óra, 2014. július 24-én, csütörtökön du. 13.00-15.00 óra között, valamint 2014. július 31-én csütörtökön de. 9.00-10.30 óra között.
 
A pályázati űrlap átvehető személyesen 2014. július 11-től a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Településfejlesztési osztályán (8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.) a 43. számú irodában ügyfélfogadási időben, vagy letölthető a www.balatonalmadi.hu internetes honlapról. További információk kérhetők a 88/542-445-ös telefonszámon és a pmhivatal@balatonalmadi.hu e-mail címen.
 
A Kiíró a pályázati hirdetményt 2014. július 11-ig kifüggeszti a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján, valamint közzéteszi az Új Almádi Újságban és Balatonalmádi Város www.balatonalmadi.hu internetes honlapján.
 
A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket értesítse és gondoskodjon a pályázat meghirdetéséről.
 
Felelős:                       Keszey János polgármester
Hivatali felelős:          Zana András osztályvezető
Határidő:                    2014. július 11. - a pályázat meghirdetésére
                                     2014. augusztus 11.- a pályázatok benyújtására
                                    2014. augusztusi Képviselő-testületi ülés - a pályázatok elbírálására

 
Humán Bizottság  

100/2014. (VI. 17.) HB határozat:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Humán Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
 
 Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban Kiíró) a Balatonalmádi Önkormányzat „az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről, elidegenítéséről és bérbeadásuk szabályairól” szóló 36/2009. (IX.30.) rendelete szerint a 8220 Balatonalmádi, Móra Ferenc utca 6. 3. ajtószám alatti, 1 szoba, konyha, kamra, WC, előszoba helyiségekből álló, 29 m2 alapterületű félkomfortos komfortfokozatú lakás és a hozzátartozó 10 m2 alapterületű fáskamra szociális helyzet alapján történő bérbeadását pályázat útján az alábbi feltételekkel meghirdeti:
 
Bérbeadás jogcíme: szociális helyzet alapján történő bérbeadás.
 
Lakás címe, területe, komfortfokozata, műszaki állapota:
8220 Balatonalmádi, Móra Ferenc utca 6. 3. ajtó.
29 m2 alapterületű, félkomfortos komfortfokozatú lakás, amely 1 szoba, konyha, kamra, WC, előszoba helyiségekből áll. A hozzátartozó tároló alapterülete 10 m2. A lakás rendeltetésszerű használatra alkalmas, közepes műszaki állapotban van, a fáskamra rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban kerül bérbeadásra.
Közművek:     víz- és csatorna
áram: a lakásban a vezetékek ki vannak építve, jelenleg nincs felszerelt árammérőóra, de a bérbeadó a bérleti szerződés megkötéséig gondoskodik annak felszereléséről.
 
Bérbeadó megnevezése: Balatonalmádi Város Önkormányzata
8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.
 
Lakásbérleti díj mértéke: A havi lakbér mértékét alapterület és komfortfokozat figyelembe vételével a szociális helyzet alapján történő bérbeadásnál a Balatonalmádi Önkormányzat „az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről, elidegenítéséről és bérbeadásuk szabályairól” szóló 36/2009. (IX.30.) rendeletében foglaltak szerint kell megállapítani. A bérbeadó a szociális helyzet alapján bérbeadott lakások bérleti díját évente egy alkalommal – legkésőbb minden év május 15. napjáig – felülvizsgálhatja.
 
A jelenleg hatályos lakbér mértéke: 90 Ft/m2/hó + Áfa 27% , a havi lakbér: 2.610 Ft/hó + Áfa 27%, azaz bruttó 3.315 Ft/hó.
A lakbér a továbbiakban a mindenkor hatályban lévő lakások bérletéről, elidegenítéséről és bérbeadásuk szabályairól szóló önkormányzati rendelet szerint kerül megállapításra.
 
A havi lakbér havonta előre, tárgyhó 10. napjáig fizetendő a Balatonalmádi Városgondnokság által kiállított számla alapján, a Balatonalmádi Városgondnokságnak 11748083-15589325 számú fizetési számlájára.
 
A lakbér nem tartalmazza a rezsiköltségeket. A Bérlő köteles az elektromos áramra a szolgáltatóval közüzemi szerződést kötni és a szolgáltatás díját közvetlenül a szolgáltatónak megfizetni. A víz-csatorna díjat a Balatonalmádi Városgondnokság számlázza ki a beépített almérők negyedévente történő leolvasása alapján a szolgáltató, DRV Zrt. számlájának figyelembevételével.
 
A szemét tárolására a Bérlő köteles a megfelelő edényzet beszerzéséről gondoskodni és a közüzemi szolgáltatóval a szemét elszállítására szerződést kötni.
A közüzemi szerződéseit a Bérlő köteles a szerződéskötést követő legkésőbb 45 napon belül a Bérbeadónak bemutatni.
 
Bérbeadás időtartama, bérleti jogviszonyt megszüntető feltételek:
A bérlet határozott időtartamra, 2014. október 1. napjától 2019. szeptember 30. napjáig szól. A lakásbérleti jogviszony megszüntetése tekintetében a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésére vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény, valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezései irányadók.
 
A megkötött lakásbérleti szerződés időtartama 5 év időtartamra meghosszabbítható a bérlő kérelmére, ha a bérlő a lakás szociális helyzet alapján történő bérbevételére továbbra is jogosult, valamint a lakást rendeltetésszerűen használta és lakbér, illetőleg külön szolgáltatási díj tartozása nem volt.
 
Bérlő kötelezettségei: A bérlő köteles gondoskodni a lakás burkolatainak, ajtóinak, ablakainak és berendezéseinek karbantartásáról, felújításáról, pótlásáról, illetőleg cseréjéről, az ajtók és ablakok külső és belső felületeinek mázolásáról, továbbá az épületben, az épület központi berendezéseiben, felszereléseiben és a lakásban a bérlő vagy a vele együttlakó személyek magatartása miatt keletkezett hibák kijavításáról, az okozott kár megtérítéséről, a lakás tisztántartásáról, valamint a lakáshoz tartozó udvarrész karbantartásáról.
 
A pályázaton való részvétel feltételei:
 
A pályázaton érvényesen pályázhat minden cselekvőképes magyar állampolgár, illetve állandó tartózkodásra jogosító személyi igazolvánnyal rendelkező bevándorolt személy, aki
a)                  a pályázat benyújtását megelőző 3 évben folyamatosan az önkormányzat illetékességi területén bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik és életvitelszerűen itt is él és
b)                 házastársa (élettársa), illetve vele együttlakó vagy együtt költöző hozzátartozója tulajdonában, haszonélvezetében, használatában vagy bérletében nincs másik beköltözhető lakás és
c)                  aki a bérbeadó által kiírt pályázat feltételeinek megfelel.
 
A szociális alapon történő bérbeadásra irányuló pályázaton való érvényes részvételhez fenti feltételeken túl szükséges, hogy a pályázó
a)                  megfeleljen az e rendeletben szabályozott szociális, jövedelmi és vagyoni feltételeknek és
 
b)                 jelenleg használt lakásának (lakrészének) nagysága – együttlakó, illetve együttköltöző hozzátartozóit is figyelembe véve – ne érje el a méltányolható lakásigényének felső határát.
 
A pályázatok benyújtása:
A pályázatot a pályázók személyesen, vagy meghatalmazott útján nyújthatják be az erre a célra rendszeresített, a 36/2009. (IX.30.) rendelet 1. sz. mellékletében meghatározott nyomtatványon - melyhez a szociális, jövedelmi, vagyoni feltételekre vonatkozó igazolásokat csatolniuk kell - legkésőbb 2014. augusztus 11-én, hétfőn 11.00 óráig a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Településfejlesztési osztályán (8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.) a 43. számú irodában ügyfélfogadási időben.
A beérkezett pályázatok elbírálása: A beérkezett pályázatok rangsorolásáról a pályázatban közölt és megfelelő igazolásokkal alátámasztott, a Közös Önkormányzati Hivatal nyilvántartásaiban és a lakcím-nyilvántartásban szereplő adatok alapján a Humán Bizottság dönt. A pályázatokat a Képviselő-testület bírálja el. A pályázat elbírálásánál a Balatonalmádi Önkormányzat „az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről, elidegenítéséről és bérbeadásuk szabályairól” szóló 36/2009. (IX.30.) rendeletében foglaltakat veszi figyelembe.
 
A lakás megtekinthető 2014. július 15-én, kedden du. 15.00-16.30 óra, 2014. július 24-én, csütörtökön du. 13.00-15.00 óra között, valamint 2014. július 31-én csütörtökön de. 9.00-10.30 óra között.
 
A pályázati űrlap átvehető személyesen 2014. július 11-től a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Településfejlesztési osztályán (8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.) a 43. számú irodában ügyfélfogadási időben, vagy letölthető a www.balatonalmadi.hu internetes honlapról. További információk kérhetők a 88/542-445-ös telefonszámon és a pmhivatal@balatonalmadi.hu e-mail címen.
 
A Kiíró a pályázati hirdetményt 2014. július 11-ig kifüggeszti a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján, valamint közzéteszi az Új Almádi Újságban és Balatonalmádi Város www.balatonalmadi.hu internetes honlapján.
 
A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket értesítse és gondoskodjon a pályázat meghirdetéséről.
 
Felelős:                Keszey János polgármester
Hivatali felelősZana András osztályvezető
Határidő:   2014. július 11. - a pályázat meghirdetésére
                    2014. augusztus 11.- a pályázatok benyújtására
                    2014. augusztusi Képviselő-testületi ülés - a pályázatok elbírálására.
 
 

 
Döntési javaslat

"Móra F. u. 6. 3. ajtószám alatti lakás bérbeadása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat
………………/2014. (VI.26.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban Kiíró) a Balatonalmádi Önkormányzat „az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről, elidegenítéséről és bérbeadásuk szabályairól” szóló 36/2009. (IX.30.) rendelete szerint a 8220 Balatonalmádi, Móra Ferenc utca 6. 3. ajtószám alatti, 1 szoba, konyha, kamra, WC, előszoba helyiségekből álló, 29 m2 alapterületű félkomfortos komfortfokozatú lakás és a hozzátartozó 10 m2 alapterületű fáskamra szociális helyzet alapján történő bérbeadását pályázat útján az alábbi feltételekkel meghirdeti:
 
Bérbeadás jogcíme: szociális helyzet alapján történő bérbeadás.
 
Lakás címe, területe, komfortfokozata, műszaki állapota:
8220 Balatonalmádi, Móra Ferenc utca 6. 3. ajtó.
29 m2 alapterületű, félkomfortos komfortfokozatú lakás, amely 1 szoba, konyha, kamra, WC, előszoba helyiségekből áll. A hozzátartozó tároló alapterülete 10 m2. A lakás rendeltetésszerű használatra alkalmas, közepes műszaki állapotban van, a fáskamra rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban kerül bérbeadásra.
Közművek:     víz- és csatorna
áram: a lakásban a vezetékek ki vannak építve, jelenleg nincs felszerelt árammérőóra, de a bérbeadó a bérleti szerződés megkötéséig gondoskodik annak felszereltéséről.
 
Bérbeadó megnevezése: Balatonalmádi Város Önkormányzata
8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.
 
Lakásbérleti díj mértéke: A havi lakbér mértékét alapterület és komfortfokozat figyelembe vételével a szociális helyzet alapján történő bérbeadásnál a Balatonalmádi Önkormányzat „az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről, elidegenítéséről és bérbeadásuk szabályairól” szóló 36/2009. (IX.30.) rendeletében foglaltak szerint kell megállapítani. A bérbeadó a szociális helyzet alapján bérbeadott lakások bérleti díját évente egy alkalommal – legkésőbb minden év május 15. napjáig – felülvizsgálhatja.
 
A jelenleg hatályos lakbér mértéke: 90 Ft/m2/hó + Áfa 27% , a havi lakbér: 2.610 Ft/hó + Áfa 27%, azaz bruttó 3.315 Ft/hó.
A lakbér a továbbiakban a mindenkor hatályban lévő lakások bérletéről, elidegenítéséről és bérbeadásuk szabályairól szóló önkormányzati rendelet szerint kerül megállapításra.
 
A havi lakbér havonta előre, tárgyhó 10. napjáig fizetendő a Balatonalmádi Városgondnokság által kiállított számla alapján, a Balatonalmádi Városgondnokságnak 11748083-15589325 számú fizetési számlájára.
A lakbér nem tartalmazza a rezsiköltségeket. A Bérlő köteles az elektromos áramra a szolgáltatóval közüzemi szerződést kötni és a szolgáltatás díját közvetlenül a szolgáltatónak megfizetni. A víz-csatorna díjat a Balatonalmádi Városgondnokság számlázza ki a beépített almérők negyedévente történő leolvasása alapján a szolgáltató, DRV Zrt. számlájának figyelembevételével.
 
A szemét tárolására a Bérlő köteles a megfelelő edényzet beszerzéséről gondoskodni és a közüzemi szolgáltatóval a szemét elszállítására szerződést kötni.
A közüzemi szerződéseit a Bérlő köteles a szerződéskötést követő legkésőbb 45 napon belül a Bérbeadónak bemutatni.
 
Bérbeadás időtartama, bérleti jogviszonyt megszüntető feltételek:
A bérlet határozott időtartamra, 2014. október 1. napjától 2019. szeptember 30. napjáig szól. A lakásbérleti jogviszony megszüntetése tekintetében a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésére vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény, valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezései irányadók.
 
A megkötött lakásbérleti szerződés időtartama 5 év időtartamra meghosszabbítható a bérlő kérelmére, ha a bérlő a lakás szociális helyzet alapján történő bérbevételére továbbra is jogosult, valamint a lakást rendeltetésszerűen használta és lakbér, illetőleg külön szolgáltatási díj tartozása nem volt.
 
Bérlő kötelezettségei: A bérlő köteles gondoskodni a lakás burkolatainak, ajtóinak, ablakainak és berendezéseinek karbantartásáról, felújításáról, pótlásáról, illetőleg cseréjéről, az ajtók és ablakok külső és belső felületeinek mázolásáról, továbbá az épületben, az épület központi berendezéseiben, felszereléseiben és a lakásban a bérlő vagy a vele együttlakó személyek magatartása miatt keletkezett hibák kijavításáról, az okozott kár megtérítéséről, a lakás tisztántartásáról, valamint a lakáshoz tartozó udvarrész karbantartásáról.
 
A pályázaton való részvétel feltételei:
 
A pályázaton érvényesen pályázhat minden cselekvőképes magyar állampolgár, illetve állandó tartózkodásra jogosító személyi igazolvánnyal rendelkező bevándorolt személy, aki
a)                  a pályázat benyújtását megelőző 3 évben folyamatosan az önkormányzat illetékességi területén bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik és életvitelszerűen itt is él és
b)                 házastársa (élettársa), illetve vele együttlakó vagy együtt költöző hozzátartozója tulajdonában, haszonélvezetében, használatában vagy bérletében nincs másik beköltözhető lakás és
c)                  aki a bérbeadó által kiírt pályázat feltételeinek megfelel.
 
A szociális alapon történő bérbeadásra irányuló pályázaton való érvényes részvételhez fenti feltételeken túl szükséges, hogy a pályázó
a)                  megfeleljen az e rendeletben szabályozott szociális, jövedelmi és vagyoni feltételeknek és
b)                 jelenleg használt lakásának (lakrészének) nagysága – együttlakó, illetve együttköltöző hozzátartozóit is figyelembe véve – ne érje el a méltányolható lakásigényének felső határát.
 
A pályázatok benyújtása:
A pályázatot a pályázók személyesen, vagy meghatalmazott útján nyújthatják be az erre a célra rendszeresített, a 36/2009. (IX.30.) rendelet 1. sz. mellékletében meghatározott nyomtatványon - melyhez a szociális, jövedelmi, vagyoni feltételekre vonatkozó igazolásokat csatolniuk kell - legkésőbb 2014. augusztus 11-én, hétfőn 11.00 óráig a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Településfejlesztési osztályán (8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.) a 43. számú irodában ügyfélfogadási időben.
A beérkezett pályázatok elbírálása: A beérkezett pályázatok rangsorolásáról a pályázatban közölt és megfelelő igazolásokkal alátámasztott, a Közös Önkormányzati Hivatal nyilvántartásaiban és a lakcím-nyilvántartásban szereplő adatok alapján a Humán Bizottság dönt. A pályázatokat a Képviselő-testület bírálja el. A pályázat elbírálásánál a Balatonalmádi Önkormányzat „az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről, elidegenítéséről és bérbeadásuk szabályairól” szóló 36/2009. (IX.30.) rendeletében foglaltakat veszi figyelembe.
 
A lakás megtekinthető 2014. július 15-én, kedden  du. 15.00-16.30 óra, 2014. július 24-én, csütörtökön du. 13.00-15.00 óra között, valamint 2014. július 31-én csütörtökön de. 9.00-10.30 óra között.
 
A pályázati űrlap átvehető személyesen 2014. július 11-től a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal Településfejlesztési osztályán (8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.) a 43. számú irodában ügyfélfogadási időben, vagy letölthető a www.balatonalmadi.hu internetes honlapról. További információk kérhetők a 88/542-445-ös telefonszámon és a pmhivatal@balatonalmadi.hu e-mail címen.
 
A Kiíró a pályázati hirdetményt 2014. július 11-ig kifüggeszti a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján, valamint közzéteszi az Új Almádi Újságban és Balatonalmádi Város www.balatonalmadi.hu internetes honlapján.
 
A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket értesítse és gondoskodjon a pályázat meghirdetéséről.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 07. 11.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Zana András

Határidő: 2014. 08. 11.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Zana András

Határidő: 2014. 08. 28.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Zana András

« Vissza
Vissza a főmenübe