17. napirendi pont
SÜRGŐSSÉGI INDÍTVÁNY
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2014. június 26-i ülésére

Tárgy:   A Balatonalmádi, Rákóczi u. 39. szám alatti lakás bérleti ügye
Készítette:   Lisztesné Biermann Mária köztisztviselő
Előterjesztő:   Keszey János polgármester

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának tulajdonát képezi a balatonalmádi 1465 helyrajzi számú ingatlanon, természetben 8220 Balatonalmádi Rákóczi u. 39. alatt, a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium ingatlan területén lévő 4 db, egyenként 88 m2 hasznos alapterületű, összkomfortos komfortfokozatú szolgálati lakás. Ezen lakások esetében a bérbeadói jogokat az Önkormányzat gyakorolja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ bérlőkijelölési joga mellett.
 
A Rákóczi u. 39. 1. ajtószám alatti, szolgálati jelleggel bérbeadott lakás bérlője Rozsos Karola, a Gimnázium tanára, akinek lakásbérleti szerződése határozott időtartamra szól, 2013. július 25. napjától 2014. július 31. napjáig tart.
 
Az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről, elidegenítéséről és bérbeadásuk szabályairól szóló 36/2009. (IX.30.) önkormányzati rendelet szerint a szolgálati jelleggel bérbeadott lakásra vonatkozó lakbér mértékének, 318 Ft/m2/hó + Áfa 27 % összegnek figyelembe vételével a lakásra vonatkozó jelenlegi lakbér: összege 27.984 Ft/hó + Áfa 27 %, azaz bruttó 35.540 Ft/hó. A lakásbérleti díjon felül a bérlőt terhelik a rezsiköltségek, melyeket a Balatonalmádi Városgondnokság számláz ki részére.
A Bérlőnek az indítvány készítésének időpontjában sem lakásbérleti díj, sem rezsiköltség tartozása nincs.
 
Rozsos Karola munkáltatóján keresztül azzal a kéréssel fordult az Önkormányzathoz, hogy járuljon hozzá lakásbérleti szerződésének 2015. július 31-ig történő meghosszabbításához. Kérelmének indokául előadta, hogy a tulajdonukban lévő ingatlan a folyó építési munkák miatt lakhatásra nem alkalmas. Kérelmét a csatolt melléklet szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Balatonalmádi Tankerülete támogatta.
 
A 36/2009. (IX.30.) önkormányzati rendelet 17.§ (1) bekezdésében foglaltak szerint szolgálati lakás csak annak a személynek adható bérbe, aki az Önkormányzattal vagy annak valamely intézményével, illetve az Önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társasággal köztisztviselői- vagy közalkalmazotti jogviszonyban, munkaviszonyban áll, vagy egészségügyi szolgáltatást végez, vagy Balatonalmádi területén állami köznevelési közfeladat ellátására, munkaviszonyban áll.
 
Tekintettel arra, hogy Rozsos Karola a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal közalkalmazotti jogviszonyban áll, a szerződés meghosszabbításának nincs akadálya.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megvitatni és a határozati javaslatban foglaltak szerint dönteni szíveskedjen.
 
Balatonalmádi, 2014. június 24.
 
   
                                                                                                          Keszey János
                                                                                                          polgármester
 


Döntési javaslat

"A Rákóczi u. 39. 1. ajtószám alatti lakás bérleti ügye"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat
………………/2014. (VI.26.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Rozsos Karola balatonalmádi lakos kérelmére, a Balatonalmádi Város Önkormányzatának tulajdonát képezőa balatonalmádi 1465 helyrajzi számú ingatlanon, természetben 8220 Balatonalmádi Rákóczi u. 39. 1. ajtószám alatt, a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium ingatlan területén lévő, nappali-étkező, 3 félszoba, konyha, fürdőszoba, WC, tusoló-WC, közlekedő és kiegészítő helyiségekből álló, 88 m2 hasznos alapterületű, összkomfortos komfortfokozatú szolgálati lakásra vonatkozó lakásbérleti szerződését 2015. július 31-ig meghosszabbítja.
 
A lakásbérleti szerződés egyéb feltételeit változatlanul hatályban tartja.
 
A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket értesítse és felhatalmazza a lakásbérleti-szerződés módosítás megkötésére.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 07. 11.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Zana András

« Vissza
Vissza a főmenübe