4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2014. június 5-i ülésére

Tárgy:   BFT pályázat „Almádi Napok” megrendezéséhez
Készítette:   Bati jános igazgató, Fehérvári Judit köztisztviselő
Előterjesztő:   Keszey János polgármester

Tisztelt Képviselő-testület! 
 
A Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által biztosított forrás terhére pályázatot hirdetett a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet (BKÜ) rendezvényeinek támogatására.
 
A pályázat a BKÜ településein megvalósuló rendezvények támogatását szolgálja. A támogatás célja a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben 2014-ben megvalósuló/megvalósult, a belföldi és külföldi vendégek részére egyaránt turisztikai vonzerővel bíró rendezvények támogatása, hagyományőrző programok, kulturális, sport stb. események létrehozása, valamint a már korábban is megrendezett programok színvonalának emelése.
 
A pályázati célra rendelkezésre álló forrás 18 MFt.
 
A támogatott pályázatok várható száma: 20 db.
 
A parti települések tekintetében a támogatás minimális értéke 500 eFt, a maximális értéke 1000 eFt, az igényelhető támogatás mértéke pedig a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 30%-a.
 
A pályázat keretében az alábbi rendezvények támogathatók:
A Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben 2014. május 1. és 2014. november 30. között megrendezett/megrendezésre kerülő, a belföldi és külföldi vendégek részére egyaránt turisztikai vonzerővel bíró rendezvények, hagyományőrző programok, kulturális programok sportesemények, az egy hónapon belül megvalósuló, szakmailag összefüggő programokból álló rendezvénysorozatok
 
A pályázat keretében 1 települést érintően csak 1 pályázat támogatható.
 
A megvalósítás határideje:a támogatott rendezvénynek legkésőbb 2014. november 30-ig kell megvalósulnia. A költségek elszámolhatósága: a pályázat meghirdetésének napja és 2014. november 30. közötti időszakban felmerült költségek számolhatók el. A szakmai-pénzügyi beszámoló benyújtásának végső határideje: a projekt befejezését követő 60 napon belül, de legkésőbb 2015. január 30.napja.
A szükséges saját forrás mértéke:a  projekt elszámolható összköltségének legalább 10%-a.
 
A támogatás folyósítása a szakmai-pénzügyi beszámoló BFT általi elfogadását követően, egy összegben, utófinanszírozással, teljesítés- és forrásarányosan történik.
 
A pályázat kizárólag elektronikusan nyújtható be. A pályázatok elektronikus feltöltési végső határideje 2014. június 10. 24:00 óra.
 
A fenti pályázati feltételek mellett a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár intézményünk a méltán jó hírű, több éves hagyománnyal rendelkező „Almádi Napok” rendezvénysorozat - költségvetésben - rendelkezésre álló 1.500.000 Ft összegű fedezetét tudná kiegészíteni.
A pályázati lehetőség maximális kihasználásához bruttó 3.300.000 Ft összköltségű rendezvénytervet állított össze az intézmény. Az intézmény saját forrása mellett 810.000 Ft, (az önkormányzat 2014. évi költségvetésben lévő általános tartalék terhére biztosítható) forrás szükséges, továbbá, a pályázat utófinanszírozása miatt az igényelt támogatás összeg, (990.000 Ft) előirányzatának biztosítása az Önkormányzat részéről az intézmény számára. A megelőlegezett pályázati támogatás összege visszapótlásra kerülne az Önkormányzat számára.
 
A 2014. évi költségvetésről szóló 7/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet (2) bekezdése szerint, amennyiben önkormányzati intézmény olyan pályázatot nyújt be, ahol a pályázati önrész a 200.000.-Ft-os értékhatárt meghaladja és ez az előirányzatában nem áll rendelkezésre, úgy a   pályázat benyújtásához az irányító szerv, vagyis a Képviselő-testület előzetes hozzájárulása szükséges.
 „(3) A pályázaton való részvételhez történő hozzájárulás megadása előtt vizsgálni kell a pályázattal megvalósítandó cél működési-kiadási vonzatát, annak több évre szóló kihatását.”
Mivel a pályázat nem beruházás jellegű, több érve szóló kihatása nincsen.
 
Tisztelt Képviselő-testület!
Kérem, hogy az előterjesztést megtárgyalni, a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjenek!
   
Balatonalmádi, 2014. június 4.
Tisztelettel :
  
 
                                                                                                                                                          Keszey János
                                                                                                                                                          polgármester
 


Döntési javaslat

"„Almádi Napok 2014 Rendezvénysorozat” BFT pályázat"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul és támogatja, hogy a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár intézmény, „Almádi Napok 2014 Rendezvénysorozat” címmel pályázatot nyújtson be a Balatoni Fejlesztési Tanács „A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet rendezvényeinek támogatása”című pályázati felhívásra az alábbi tevékenységek támogatására:
Ø Almádi Napok 2014 Rendezvénysorozat
Időpontja: 2014. július 04. – 2014. július 20.
 
1. A pályázat megvalósítási helyszín pontos címe:
 
Település neve
Irányítószám
Utca neve
Balatonalmádi
8220
Szent István park
 
 
 
 
2. A Képviselő-testület a pályázati projekt költségvetését az alábbiak szerint hagyja jóvá:
 
Pályázó
Összes költség
(Ft)
bruttó
Összes elszámolható költség (Ft)
bruttó
Saját forrás az elszámolható költségekhez (70%) (Ft)
bruttó
Igényelt támogatás összege (30%) (Ft)
bruttó
Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár
3.300.000
3.300.000
 
2.310.000
990.000
 
Az összesen 3.300.000 Ft összegű saját forrás pénzügyi fedezete a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár 2014. évi költségvetésében rendelkezésre álló 1.500.000 Ft, valamint az önkormányzat 2014. évi költségvetésben lévő általános tartalék terhére biztosításra kerülő 810.000 Ft, mely összeget az Önkormányzat az intézmény rendelkezésére bocsátja.
 
Az igényelt támogatás összeget, a 990.000 Ft-ot – a pályázati támogatás beérkezéséig – az Önkormányzat az intézmény rendelkezésére bocsátja, melynek forrása a 2014. évi költségvetés általános tartaléka.
 
3. A Képviselő-testület felhatalmazza az intézményvezetőt, hogy a pályázati dokumentációt a fentiek figyelembevételével állítsa össze és a pályázatot a pályázati kiírás feltételeinek megfelelően nyújtsa be.
 
4.      Az „Almádi Napok 2014 Rendezvénysorozat” megnevezésű pályázat támogatásának eredménytelensége esetén a projekt önrészéhez biztosított 810.000 Ft, valamint a megelőlegezett támogatási összeg, a 990.000 eFt visszapótlásra kerüla2014. évi önkormányzati költségvetés általános tartalék keretébe az intézmény költségvetésének terhére.   
 
5.      Az „Almádi Napok 2014 Rendezvénysorozat” megnevezésű pályázat támogatásának realizálódását követően az intézmény rendelkezésére bocsátott támogatási összeg, a 990.000 eFt az önkormányzati költségvetés általános tartalék keretébe visszapótlásra kerül az intézmény költségvetésének terhére.
 
Felkéri a Polgármestert, hogy a saját forrás kiegészítéséhez biztosításra kerülő fedezet és az  igényelt támogatás fedezetének átcsoportosításáról a költségvetési rendelet soron következő módosításakor gondoskodjon, a pályázat sikertelensége esetén a 4. pontban foglaltak szerinti előirányzatok átcsoportosításáról, valamint a támogatás realizálódását követően az 5. pontban foglaltak szerinti előirányzat átcsoportosításáról az azt követő költségvetési rendelet módosításakor gondoskodjon

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 06. 10.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Kovács Piroska Rózsa

Határidő: 2014. 06. 26.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Regenyéné Király Andrea

Határidő: folyamatos
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Regenyéné Király Andrea

Határidő: folyamatos
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Regenyéné Király Andrea

« Vissza
Vissza a főmenübe