10. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2014. január 30-i ülésére

Tárgy:   Balatonalmádi Sportegyesület pályázata tárgyi eszköz beruházására, felújítására
Készítette:   Zana András osztályvezető
Előterjesztő:   Keszey János polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi és Gazdasági Bizottság, Humán Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület ! 
 
A Magyar Labdarúgó Szövetség ez év januárjában ismételten pályázatot hirdetett meg a sporttelephelyek felújítására. A pályázati kiírás szerint legalább bruttó 1 millió forint és legfeljebb bruttó 10 millió forint összegű beruházás támogatható. A támogatás maximális mértéke az elszámolható költségek 70 %-a, az önrész mértéke az elszámolható költségek 30 %-a és a nem elszámolható költség összege.
 
Pályázatot nagyméretű, élőfüves vagy műfüves sportpálya és a hozzá kapcsolódó egyéb kiszolgáló létesítmények használatára jogosult sportegyesületek nyújthatnak be. A sporttelep bármilyen tulajdonú lehet, de az ingatlan tulajdonosának hozzájáruló nyilatkozata szükséges ahhoz, hogy a pályázó az ingatlant a felújítás megvalósításától számított 5 éven keresztül a jóváhagyott sportfejlesztési programnak, a tao szabályoknak és az eredeti rendeltetésnek megfelelően használja. (tao: látvány-csapatsportok támogatásának adókedvezménye program.)  A fejlesztéssel érintett ingatlan tulajdonosának hozzá kell járulnia az ingatlanon a Magyar Állam javára történő, 5 évre szóló jelzálogjog bejegyzéséhez az igénybe vett támogatás mértékéig.
 
A pályázat keretében kizárólag tárgyi eszköz beruházás, felújítás jogcíméhez kapcsolódó beruházás megvalósítására lehet támogatást igényelni. A támogatással megvalósíthatók biztonsági beruházások, a pályaberendezések és kiszolgáló létesítmények fejlesztése, valamint a játéktér pályafelújítása és pályakarbantartó gépek beszerzése.
 
A pályázat benyújtásának határideje 2014. február 14-ig az MLSZ online rendszerében.
 
A Balatonalmádi Sportegyesület a Balatonalmádi Focisuli Alapítvány támogatása mellett pályázatot kíván benyújtani a Balatonalmádi, Véghely D. u. 10. szám alatti sporttelep fenntartásához szükséges gép beszerzésére, a locsolórendszer bővítésére és a lelátó részleges felújítására. A Sportegyesület - az előterjesztéshez mellékelt levelében - arra kéri a Képviselő-testületet, hogy a sportpálya felújítási program önerejének biztosításával támogassa a fejlesztés megvalósítását.
 
A Sportegyesület 2013. évben bruttó 10 millió forint értékű felújítási munkát végzett a sportpálya öltözőépületén a 7 millió forint összegű elnyert támogatással és az önkormányzat által biztosított 3 millió forintos önrésszel.
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztés megvitatását követően a határozati javaslatban foglaltaknak megfelelően hozza meg döntését!
 
Balatonalmádi, 2014. január 14.
                                                                                   
                                                                                                          Keszey János
                                                                                                          polgármester 

 


Döntési javaslat

"BSE pályázat"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat
_____/2014. (I.30.) Öh.
   
Balatonalmádi Város Önkormányzata támogatásával a Balatonalmádi Sportegyesület a Magyar Labdarúgó Szövetség által „Sporttelephely felújítási program tao előminősítéses pályázat” címen kiírt pályázatra pályázatot nyújt be a Balatonalmádi, Véghely D. u. 10. szám alatti, 2305 hrsz-ú sporttelep fenntartásához szükséges gép beszerzésére, a locsolórendszer bővítésére és a lelátó részleges felújítására.
 
A projekt teljes elszámolható költsége bruttó 8.834.400 forint, amelyből a támogatás összege bruttó 6.184.080 forint, a szükséges önrész pedig 2.650.320 forint.
 
Az Önkormányzat a 2.650.320 forint összegű önrészt a 2014. évi költségvetésben a pályázati önrész céljára elkülönített felhalmozási céltartalék terhére biztosítja, támogatási szerződés megkötése útján, elszámolási kötelezettség mellett.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzata hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Balatonalmádi Sportegyesület a Balatonalmádi, Véghely D. u. 10. szám alatti sporttelepet a felújítás megvalósításától számított 5 éven keresztül a jóváhagyott sportfejlesztési programnak, a tao szabályoknak és az eredeti rendeltetésnek megfelelően használja.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzata hozzájárul ahhoz, hogy a fejlesztéssel érintett ingatlanon a Magyar Állam javára az igénybevett támogatás mértékéig 5 évre szólóan jelzálogjog kerüljön bejegyzésre.
 
Felhatalmazza a Polgármestert a támogatási szerződés aláírására és a pályázat benyújtásához szükséges nyilatkozatok megtételére.
 
Felkéri a Polgármestert, hogy az önrész pénzügyi fedezetét a 2014. évi költségvetésben biztosítsa.
 
Felkéri a Polgármestert, hogy a döntésről az érdekelteket tájékoztassa.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 02. 05.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Zana András

Határidő: 2014. 02. 27.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Regenyéné Király Andrea

« Vissza
Vissza a főmenübe