3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2014. február 27-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról
Készítette:   Kovács Piroska Rózsa aljegyző, Regenyéné Király Andrea osztályvezető, Zana András osztályvezető
Előterjesztő:   Dr. Hoffmann Gyöngyi jegyző, Keszey János polgármester

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról az alábbiakat jelentjük:
 
196/2013. (IX.26.) Ö. határozatával a Képviselő-testület döntött a Környezetvédelmi Program felülvizsgálatának 2013-2018 közötti időszakára vonatkozóan. A határozat 3. pontja szerint a Környezetvédelmi Program végrehajtásának pénzügyi fedezetéről a Képviselő-testület az éves költségvetés elfogadása során dönt.
A 2014. évi költségvetési javaslat – figyelemmel az elfogadott költségvetési koncepcióra – számos olyan fejlesztés pénzügyi fedezetét biztosítja, amely közvetlenül vagy közvetve környezetvédelmi célokat is szolgál, és ezzel hozzájárul a Környezetvédelmi Program végrehajtásához. Ilyenek például az utak burkolatépítése, utak-járdák burkolat felújítása, csapadékvíz rendezések, parkok, játszóterek felújítása, bővítése, partfalomlások helyreállítása, támfalak felújítása, építése.
 
243/2013. (XI.28.) Ö. határozattal a Képviselő-testület elfogadta az Önkormányzat 2014. évi költségvetés koncepcióját, és meghatározta a 2014. évi költségvetés készítés szempontjait, feladatait. A 2014. évi költségvetési rendelet összeállításakor figyelembe vettük a koncepcióról szóló döntésben elfogadott elveket, eljárásokat. 
 
245/2013. (XI.28.) Ö. határozattal a Képviselő-testület támogatta, hogy Steiger Szelina, a Vörösberényi Általános Iskola 8.osztályos tanulója részt vegyen az Arany János Tehetséggondozó Programban. Az önkormányzat vállalta, hogy az általa delegált diák számára a programban való részvétel havi 6000 Ft szociális ösztöndíj támogatást nyújt. A Képviselő-testület a több éves támogatással járó kiadás fedezetét az adott évek költségvetésében biztosította. A 2014. évre vonatkozó 24.000 Ft szociális ösztöndíj pénzügyi fedezete a 2014. évi költségvetés kiadásai között tervezésre került.
 
276/2013. (XII.19.) Ö. határozattal a Képviselő-testület az „Együtt-Egymásért” Nyílt Közalapítványt a 2013. december 31-ig visszautalandó maradványösszeggel megegyező és azon felül 300 ezer Ft támogatásban részesítette a 2013. évi költségvetés működési célú általános tartalék terhére a 2014. évi téli időszakra szociálisan rászorultak részére tűzifavásárlásra, és más, a létbiztonságot átmenetileg segítő alapmegélhetéssel kapcsolatos sürgősségi kiadásokra. A 2013. évi költségvetési rendelet módosítása tartalmazza a kiadások fedezetének átcsoportosítását a  működési célú általános tartalék terhére.
   
277/2013. (XII.19.) Ö. határozattal a Képviselő-testület a médiaszerződések meghosszabbítására vonatkozóan az alábbi döntést hozta:
-          az Öböl Tv Kft. szerződését 2014. február 28. napjáig meghosszabbította 440.000 Ft támogatási összeggel,
-          a Vesz-Pannon Média Kft. szerződését 2014. február 28. napjáig meghosszabbította bruttó 360.000 Ft szolgáltatási díjjal.
A médiaszerződések meghosszabbításával járó kiadások fedezetét a 2014. évi költségvetésben tervezésre kerülő média támogatások keretének összege biztosította. A médiaszerződések meghosszabbításával járó média támogatások fedezetét a 2014. évi költségvetésben terveztük.
 
2/2014. (I.21.) Ö. határozatával a Képviselő-testület a Balatonalmádi, Wesselényi strand nyugati oldalán megépítendő nettó 64,11 m2 alapterületű 1. és 2. sz. büfé és a hozzátartozó 119,4 m2 területű fedett teraszok bérbeadására ismételten nyílt egyfordulós pályázatot írt ki. A beérkezett pályázatok elbírálása jelen ülés napirendjén szerepel.
 
4/2014. (I.30.) Ö. határozatával a Képviselő-testület a 2014. évi munkatervét módosítva úgy döntött, hogy a „Beszámoló a Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal 2013. évi tevékenységéről” című előterjesztést a 2014. február 27-én tartandó ülésén tárgyalja. A beszámoló jelen ülés napirendjén szerepel.
 
6/2014. (I.30.) Ö. határozattal  a Képviselő-testület a Balatonalmádi Szociális Társulás Társulási megállapodása  2. számú módosításával egyetértett. A Társulási megállapodás módosítását a társult önkormányzatok jóváhagyták, a módosítást aláírták. A megállapodás módosítását megküldtük a Veszprém Megyei Kormányhivatalnak.
 
7/2014. (I.30.) Ö. határozattal a Képviselő-testület a Kelet-Balatoni Térség Önkormányzati Társulási megállapodása 1. számúmódosításával egyetértett. A határozatot megküldtük a munkaszervezeti feladatokat ellátó Litéri Közös Önkormányzati Hivatalnak. A megállapodás módosítását a társult önkormányzatok jóváhagyták, a módosítás aláírása folyamatban van.
 
8/2014. (I.30.) Ö. határozatával a Képviselő-testület arról döntött, hogy a törzsvagyona részét képező, állami tulajdonú vízi-közművekhez kapcsolódó vízi-közműveit térítésmentesen állami tulajdonba kívánja adni amennyiben az az önkormányzat számára semminemű fizetési kötelezettséget (ÁFA, illeték, egyéb adó vagy közteher) vagy költséget nem eredményez.
Felhatalmazta a Polgármestert a térítésmentes állami tulajdonba adásra vonatkozó szándéknyilatkozat aláírására. A döntésről az érintetteket tájékoztattuk. Az aláírt szándéknyilatkozatot a vízi közmű szolgáltató részére megküldtük.
 
9/2014. (I.30.) Ö. határozatával a Képviselő-testület kezdeményezte a Balatonalmádi 2314 hrsz-ú, 5083 m2 nagyságú vízműterület hatályos településrendezési terv szerint közlekedési területnek minősített részének ingyenes önkormányzati tulajdonba vételét. A döntésről az érintetteket tájékoztattuk.
 
10/2014. (I.30.) Ö. határozatával a Képviselő-testület támogatta a Balatonalmádi Sportegyesületet által a Magyar Labdarúgó Szövetség „Sporttelephely felújítási program tao előminősítéses pályázat” címen kiírt pályázat benyújtását. A döntésről az érintetteket tájékoztattuk. A Sportegyesület a pályázatot benyújtotta. A pályázat benyújtásához szükséges 2.650.350 Ft összegű önrészt a 2014. évi költségvetésről szóló rendelet-tervezetben tervezésre kerülő felhalmozási célú pályázati önrész biztosítja.
 
11/2014. (I.30.) Ö. határozatával a Képviselő-testület a Balatonalmádi Wesselényi strand főépület emeleti rész összesen 297 m2 területű teraszának turisztikai célú bérbeadására nyílt egyfordulós pályázat kiírásáról döntött. A pályázat meghirdetése megtörtént.
 
12/2014. (I.30.) Ö. határozatával a Képviselő-testület a Magyarország 2013. évi költségvetéséről szóló 2012. évi CCIV. törvényben meghatározott lakossági víz- és csatornaszolgáltatás- támogatás átadásának tárgyában a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt-vel kötendő megállapodást jóváhagyta.
Felhatalmazta a Polgármestert a megállapodás aláírására és az 53.504.300 Ft összegű csatornaszolgáltatás támogatás átutalására, valamint a támogatás összegének a 2014. évi költségvetésben történő tervezésére. A megállapodás aláírása és a csatornaszolgáltatás támogatás összegének átutalása megtörtént. A csatornaszolgáltatás támogatás átadására vonatkozó kiadást a 2014. évi költségvetésben terveztük.
 
Balatonalmádi, 2014. február 20.
    
                    Keszey János                                                 dr. Hoffmann Gyöngyi
                   polgármester                                                            jegyző           
 


Döntési javaslat

"Jelentés a lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat
_________/2014. (II.27.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a lejárt határidejű önkormányzati határozatok   végrehajtásáról     szóló    jelentést   -   az   előterjesztésben foglaltak   szerint     -     e l f o g a d j a.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe