10. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2014. február 27-i ülésére

Tárgy:   Közös Önkormányzati Hivatal alapításáról és fenntartásáról szóló megállapodás módosítása
Készítette:   Dr. Gáspár-Fekete Judit köztisztviselő, Regenyéné Király Andrea osztályvezető
Előterjesztő:   Keszey János polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi és Gazdasági Bizottság

 

 Tisztelt Képviselő-testület!
 
Felsőörs község Önkormányzatával 2012. november 07-én létrejött közös önkormányzati hivatal alapítására vonatkozó megállapodás 18. pontjában  az önkormányzatok abban állapodtak meg, hogy amennyiben jogszabály-változás miatt vagy egyéb okból a megállapodás módosítása szükséges, úgy  a felek megállapodásukat módosítják.
A költségvetési törvényben a hivatalok működésének finanszírozására vonatkozó szabályozás, annak értelmezése, a 2013. évi működési tapasztalatok szükségessé tették a megállapodásban foglaltak pontosítását, kiegészítését. A megállapodás módosítása a Közös Önkormányzati Hivatal Felsőörs Kirendeltség működtetési kiadásaihoz történő hozzájárulás mértékét, összegét nem változtatja.
A határozati javaslatot az előírások figyelembe vételével, valamint Felsőörs község polgármesterével és kirendeltség-vezetőjével  folyatott egyeztetés eredményeként terjesztjük a képviselő-testületek elé.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjenek.
 
Balatonalmádi, 2014. február 12.
                                                                       Tisztelettel:                
                                                                                                          Keszey János
                                                                                                          polgármester

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi és Gazdasági Bizottság  

21/2014. (II.18.) PGB határozat
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 233/2012.(X.25.) önkormányzati határozattal jóváhagyott, és 313/2012. (XII.13.), valamint 338/ 2012.(XII.20.) önkormányzati határozataival módosított Felsőörs Község Önkormányzatával kötött – a közös önkormányzati hivatal működtetésére vonatkozó - Megállapodást az előterjesztés mellékletét képező 2014. évi 1. számú módosító megállapodásban foglaltak szerint módosítja.
 
A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a 2014. évi módosító megállapodást Felsőörs Község Önkormányzata módosítást jóváhagyó határozata birtokában aláírja.
 
Felelős:                 Keszey János polgármester
Hivatali felelős:   dr. Hoffmann Gyöngyi jegyző      
Határidő:              2014. március 30.

 
Döntési javaslat

"Közös önkormányzati hivatal működtetéséről szóló megállapodás módosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat:
_____/2014.(II. 27.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 233/2012.(X.25.) önkormányzati határozattal jóváhagyott, és 313/2012. (XII.13.), valamint 338/ 2012.(XII.20.) önkormányzati határozataival módosított Felsőörs Község Önkormányzatával kötött – a közös önkormányzati hivatal működtetésére vonatkozó - Megállapodást  az előterjesztés mellékletét képező 2014. évi 1. számú módosító megállapodásban foglaltak  szerint módosítja.
 
A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a 2014. évi módosító megállapodást Felsőörs Község Önkormányzata módosítást jóváhagyó határozata birtokában aláírja.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 03. 30.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Dr. Hoffmann Gyöngyi

« Vissza
Vissza a főmenübe