14. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2014. február 27-i ülésére

Tárgy:   Az Egészségügyi Központ Non-profit Kft. ügyvezető igazgatója díjazása
Készítette:   Kovács Piroska Rózsa aljegyző
Előterjesztő:   Keszey János polgármester
Véleményező bizottság:   Humán Bizottság, Pénzügyi és Gazdasági Bizottság

 

Balatonalmádi Város Önkormányzata a 31//2011. (II.24.) Öh. sz. határozatával 2011. március 1-től megalapította a 100%-os önkormányzati tulajdonú, egyszemélyes, kiemelten közhasznú Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Non-profit Kft-t (továbbiakban: Kft.)
A 33/2011. (II. 24.)Ö. határozatával a  Képviselő-testület - mint alapító és tulajdonos – Kft. ügyvezető igazgatójának 2011. március 1. napjától dr. Németh Ilona főorvost választotta meg. Az ügyvezető igazgató feladatát megbízásos jogviszonyban látja el. Díjázását a képviselő-testület 150.000,-Ft + járulék összegben állapította meg.
A Kft alapító okirata 8.1.4. pontja szerint az Alapító kizárólagos hatáskörébe tartozik az ügyvezető megválasztása, visszahívása, díjazásának megállapítása.
Tekintettel az elmúlt közel három évre, és az ügyvezető igazgató ezen időszak alatt végzett eredményes tevékenységére, 2014. január 1-től a megbízási díja 250.000 Ft + járulék összegű megállapítására teszek javaslatot.
A megbízási díj emelésének pénzügyi fedezete az Egészségügyi Központ Non-profit Kft. költségvetését terheli.
A Kft. alapító okirata 8.5. pontja szerintaz Alapító – a megválasztással, kinevezéssel kapcsolatos ügyek kivételével – a hatáskörébe tartozó döntések meghozatala előtt köteles a vezető tisztségviselő, valamint a felügyelő bizottság véleményét megismerni. A 8.6. pont szerint az Alapító köteles a döntésének tervezetét írásban eljuttatni a felügyelő bizottság elnöke, valamint az ügyvezető részére postai úton vagy kézbesítő által oly módon, hogy a tervezet az Alapító döntésének meghozatala (Balatonalmádi Város Önkormányzata Képviselő-testületének tervezett ülése) előtt legalább 15 nappal előbb eljusson a felügyelő bizottság elnöke és az ügyvezető részére. A felügyelő bizottság elnöke a felügyelő bizottsági ülésre vonatkozó meghívó kézbesítésével egyidejűleg köteles a felügyelő bizottság tagjai részére az Alapító döntésének tervezetét megküldeni. A 8.7 pont szerint a felügyelő bizottság és az ügyvezető köteles az Alapító döntésének tervezetével kapcsolatos írásbeli véleményét személyesen vagy kézbesítő útján - legalább a képviselő-testületi ülést 3 (három) nappal megelőzően - eljuttatni az Alapító részére annak érdekében, hogy az írásbeli vélemények az önkormányzati képviselők részéről megismerhetőek legyenek.
Az írásos vélemény, illetve az adott testület (Balatonalmádi Város Önkormányzata) üléséről készült jegyzőkönyv nyilvános, azt az Alapító határozatával együtt - a döntés meghozatalától számított 30 (harminc) napon belül - a cégbíróságon a cégiratok közé letétbe kell helyezni. A felügyelő bizottság ezen véleményezési jogát a felügyelő bizottsági ülésen gyakorolja, amelyre az Alapító okirat 11.  pontjának rendelkezéseit kell megfelelő módon alkalmazni.
 
A Egészségügyi Központ Non-profit Kft. Felügyelő Bizottsága tárgyban kialakított véleményét az előterjesztéshez mellékeljük.
  
Tisztelt Képviselő-testület!
 
Kérem, hogy az előterjesztést megtárgyalni, a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjenek.
 
Balatonalmádi, 2014. január 24.
 
 
                                               Tisztelettel:                         
                                                                                              Keszey János
                                                                                              polgármester

 


Döntéshozói vélemények

Humán Bizottság  

22/2014. (II. 18.) HB határozat:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Humán Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
  
 Balatonalmádi Város Önkormányzata  mint alapító és tulajdonos, a Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Non-profit Kft. ügyvezető igazgatójának megbízási díját 2014. január 1-től 250.000 Ft + járulék összegben állapítja meg.
A kiadás a Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Non-profit Kft. költségvetését terheli.
 
Felelős:                 Keszey János polgármester
                               Dr. Németh Ilona ügyvezető igazgató
Hivatali felelős:   Kovács Piroska Rózsa aljegyző - Határozat továbbításáért
Határidő:             2014. március 5.   - Határozat továbbítására
 

 
Pénzügyi és Gazdasági Bizottság  

23/2014. (II.18.) PGB határozat
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzata, mint alapító tulajdonos, a Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Non-profit Kft. ügyvezető igazgatójának megbízási díját 2014. január 1-jétől 200.000 Ft + járulék összegben állapítja meg.
 
Amennyiben a Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Non-profit Kft. 2013. évi egyszerűsített beszámolójában a mérleg szerinti eredmény eléri az évi 1.000.000 Ft-ot, az ügyvezető igazgató 2014. január – 2014. december 31. között további havi 50.000 Ft + járulék összegű díjazásban részesül.
 
A kiadás a Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Non-profit Kft. költségvetését terheli.
 
Felelős:                       Keszey János polgármester, dr. Németh Ilona ügyvezető igazgató
Hivatali felelős:         Határozat továbbításáért: Kovács Piroska Rózsa aljegyző
Határidő:                   Határozat továbbítására: 2014. március 5.
 

 
Döntési javaslat

"Az ügyvezető igazgató megbízási díja"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat:
_____/2014.(II.27.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzata  mint alapító és tulajdonos, a Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Non-profit Kft. ügyvezető igazgatójának megbízási díját 2014. január 1-től 250.000 Ft + járulék összegben állapítja meg.
A kiadás a Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Non-profit Kft. költségvetését terheli.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 03. 05.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Kovács Piroska Rózsa

« Vissza
Vissza a főmenübe