7. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2014. augusztus 28-i ülésére

Tárgy:   Almádi P-Art Alapítvány létrehozása
Készítette:   Kovács Piroska Rózsa aljegyző
Előterjesztő:   Keszey János polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi és Gazdasági Bizottság, Humán Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
  1. Almádi P-Art Alapítvány létrehozásának kezdeményezése
Az Európa Szoborpark projekt művészeti vezetője, Veszeli Lajos festőművész, valamint a Szoborpark létrehozásában támogatóként közreműködő magánszemélyek Almádi P-Art néven alapítvány létrehozását kezdeményezték az önkormányzatnál.
Az alapítvány célja “Kézfogás Európa Szoborpark” fejlesztése, a szoborpark folyamatos működtetésének támogatása, valamint a projektben vállalt művészeti tevékenységek koordinálása, irányítása, mellyel  erősödik Balatonalmádi város kulturális pozíciója. Emellett az alapítvány népszerűsíti a kortárs képzőművészetet, kiállítási és alkotási lehetőségeket teremt a keramikus, szobrász és festő művésztelep(ek) megvalósításával.
 
Az alapítványok létrehozását a 2014. március 15-én hatályba lépett új Ptk. (2013. évi V. törvény) az eljárás szabályait az új Ptk. hatálybalépéséről és végrehajtásáról szóló 2010. évi XV. törvény (Ptké.) szabályozza.
 
Az új törvény szerint természetes személy és jogi személy meghatározott célra alapítványt hozhat létre.
A közhasznúvá nyilvánítás feltételeit az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról 2011. évi CLXXV. törvény tartalmazza.
            32. § (1) Közhasznú szervezetté minősíthető a Magyarországon nyilvántartásba vett közhasznú                tevékenységet végző szervezet, amely a társadalom és az egyén közös szükségleteinek         kielégítéséhez      megfelelő erőforrásokkal rendelkezik, továbbá amelynek megfelelő társadalmi      támogatottsága  kimutatható, és amely:
                a) civil szervezet (ide nem értve a civil társaságot), vagy
                b) olyan egyéb szervezet, amelyre vonatkozóan a közhasznú jogállás megszerzését törvény       lehetővé teszi.
                ………..
                (3) A közhasznú tevékenységet végző szervezet hozzájárul a társadalom és az egyén közös        szükségleteinek kielégítéséhez, amennyiben az előző évről szóló közhasznúsági melléklet      célcsoportra vonatkozó adatai alapján a szervezet szolgáltatásai a szervezet testületi tagjain,  munkavállalóin, önkéntesein kívül más személyek számára is hozzáférhetőek.
                (4) Megfelelő erőforrás áll az (1) bekezdés szerinti szervezet rendelkezésére, ha az előző két lezárt            üzleti év vonatkozásában a következő feltételek közül legalább egy teljesül:
                a) az átlagos éves bevétele meghaladja az egymillió forintot, vagy
                b) a két év egybeszámított adózott eredménye (tárgyévi eredménye) nem negatív, vagy
                c) a személyi jellegű ráfordításai (kiadásai) - a vezető tisztségviselők juttatásainak         figyelembevétele nélkül - eléri az összes ráfordítás (kiadás) egynegyedét.
                (5) Megfelelő társadalmi támogatottság mutatható ki az (1) bekezdés szerinti szervezetnél, ha    az          előző két lezárt üzleti éve vonatkozásában a következő feltételek közül legalább egy teljesül:
                a) a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerint a szervezetnek           felajánlott összegből kiutalt összeg eléri az 54. § szerinti bevétel nélkül számított összes bevétel         kettő
                százalékát, vagy
                b) a közhasznú tevékenység érdekében felmerült költségek, ráfordítások elérik az összes             ráfordítás felét a két év átlagában, vagy
                c) közhasznú tevékenységének ellátását tartósan (két év átlagában) legalább tíz közérdekű        önkéntes tevékenységet végző személy segíti a közérdekű önkéntes tevékenységről szóló 2005.          évi          LXXXVIII. törvénynek megfelelően.
                (6) A beszámoló adatai alapján minden letétbe helyezés alkalmával a közhasznú jogállás          nyilvántartásba vételére illetékes szerv megvizsgálja az (1) bekezdés szerinti feltételek               teljesülését. Ha    az (1) bekezdés szerinti feltételek nem teljesülnek, a szervezet közhasznú jogállását a bíróság     megszünteti és az erre vonatkozó adatot a nyilvántartásból törli.
                33. § A közhasznú szervezetté minősíthető szervezet közhasznú jogállását a közhasznú              szervezetként       való nyilvántartásba vétellel szerzi meg (a továbbiakban: közhasznúsági nyilvántartásba vétel).
 
A fentiek alapján megállapítható, hogy új alapítvány közhasznú minősítéssel nem hozható létre, de – ha a feltételeknek megfelel – két lezárt üzleti év után közhasznúvá minősítése kérhető.
(Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény (civil törvény) szabályai szerint a szervezetek közhasznú minősítés nélkül is végezhetnek közhasznú tevékenységet, ekkor a beszámolóhoz csatolt közhasznúsági mellékletet kell benyújtani A közhasznúvá minősítés az Szja törvény szerinti 1%-os felajánlás elfogadhatósága miatt fontos)
 
Az új Ptk. szerint az alapító okiratban rendelkezni kell az alapítványhoz csatlakozás lehetőségéről vagy annak kizárásáról (nyílt alapítvány vagy zárt alapítvány).(Új szabály, hogy alapítványhoz csatlakozni a nyilvántartásba vett alapítvány javára szolgáltatott vagyoni értékű hozzájárulással lehet) A mellékelt alapító okirat tervezet nyílt alapítvány alapításáról rendelkezik.
 
Az Alapítvány az illetékes törvényszék jogerős, a nyilvántartásba vételről szóló határozatával jön létre.
 
  1. Az Alapítvány céljára rendelt vagyon
Az új Ptk. szerint az alapító okiratban az alapítvány javára, céljának megvalósításához vagyont kell rendelni, melyet az alapító az alapítvány működése során nem vonhat el, és nem követelhet vissza. A 3:379. §-sa szerint az alapítónak legalább az alapítvány működésének megkezdéséhez szükséges vagyont az alapítvány nyilvántartásba vételére irányuló kérelem benyújtásáig át kell ruháznia a (leendő) alapítványra, a teljes juttatott vagyont pedig az alapítvány nyilvántartásba vételétől számított egy éven belül az alapítvány rendelkezésére kell bocsátania. Az alapító okirat tervezete 1.800.000 Ft alapítványi vagyon, ebből 200.000 Ft működés megkezdéséhez szükséges pénzeszköz átadását tartalmazza, amely az önkormányzat 2014. évi költségvetésének általános tartaléka terhére biztosítható. 
 
(Tájékoztatásul: az Alapítvány jogi személy, adószámmal kell rendelkeznie, az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 38. §-a szerint kötelező a pénzforgalmi számlanyitás, továbbá a civil törvény és a számviteli szabályok szerint könyvvezetésre köteles, valamint az előző üzleti évet lezáró beszámolóját a következőév május 31-ig az Országos Bírósági Hivatalnál letétbe helyezni, és a saját honlapján közzétenni. A civil tv. és az ahhoz kapcsolódó 350/2011.(XII. 30.)  Kormányrendelet nemcsak a közhasznú szervezet, hanem valamennyi civil szervezet számára kötelezővé teszi a közhasznúsági melléklet elkészítését a beszámoló mellékleteként.
A civil szervezetek gazdálkodása, az adománygyűjtés és a közhasznúság egyes kérdéseiről szóló 350/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet alapján a civil szervezetek az általuk használt tájékoztatási eszközökön (honlap, hírlevél, stb.) keresztül kötelesek beszámolni a működésükről és az adományok felhasználásáról.)  
 
  1. A kuratórium
Az új Ptk. szerint az alapítvány ügyvezető szerve a testületi jellegű kuratórium vagy az egyszemélyes ügyvezető kurátor. A kurátorok a 3:394. § szerint vezető tisztségviselők, így rájuk vonatkoznak a jogi személyek közös szabályai között a vezető tisztségviselőkre vonatkozó általános (pl. összeférhetetlenség) szabályok(Pl. az alapítvány kedvezményezettje és közeli hozzátartozója nem lehet a kuratórium tagja, illetve, hogy az alapító és közeli hozzátartozói nem lehetnek többségben a kuratóriumban. Azon kívül a kurátorokra is vonatkoznak felelősségi szabályok, így a 3:21. § az alapítvánnyal szembeni, a 6:536. § pedig a harmadik személyekkel szembeni kártérítés) (A kuratóriumi tagság a megválasztott tag elfogadó nyilatkozatával jön létre, amit az alapító okirathoz mellékelni kell.)
 
Az alapítvány kurátorainak ill. elnökének személyére az alábbiak szerint teszek javaslatot:
(a jelölést az érintettek elfogadták)
 
elnök: Kajári Gyula
kurátor:
1. Boros Magdolna
2. Czuczor Sándor
3. Agg Z. Tamás
4. Bors-Földi Kata 
 
4.      Felügyelő Bizottság
 
A Ptk. 3:397. § szerint alapesetben lehetőség felügyelő bizottság működtetése, azonban felügyelő szervet azoknak a közhasznú szervezeteknek kötelező kijelölni, amelyek éves bevétele meghaladja az 5 millió forintot. Mivel a közhasznúsági minősítés elérése cél, és előfordulhat a fenti bevétel elérése, és az alapítvány közpénzből jön létre, felügyelő bizottság kijelölése már az alapításkor célszerű.
Az Alapítvány Felügyelő Bizottsága tagjainak személyére az alábbiak szerint teszek javaslatot:
 
1. Prof.Dr. Gaál Zoltán
2. Kiss Mária
3. dr. Walter Rózsa
 
 
5.      Az Alapítvány megszűnése
Ptk. 3:403. § (1) Az alapítvány megszűnik, ha
a)      az alapítvány a célját megvalósította, és az alapító új célt nem határozott meg;
b)      az alapítvány céljának megvalósítása lehetetlenné vált, és a cél módosítására vagy más alapítvánnyal való egyesülésre nincs mód; vagy
c)      az alapítvány három éven át a célja megvalósítása érdekében nem folytat tevékenységet.
(2) Az alapító nem szüntetheti meg az alapítványt.
(3) Ha valamelyik megszűnési ok bekövetkezik, a kuratórium értesíti az alapítói jogokat gyakorló személyt vagy szervet a szükséges intézkedések megtétele érdekében, és a megszűnési ok bekövetkeztét közli a felügyelő bizottsággal és a könyvvizsgálóval is.
(4) Ha az alapítói jogokat gyakorló személy vagy szerv a megszűnési ok alapján harminc napon belül érdemi intézkedést nem hoz, a kuratórium ezt követően köteles a nyilvántartó bírósághoz bejelenteni a megszűnési okot. A bejelentési kötelezettség késedelmes voltából vagy elmulasztásából eredő károkért az alapítvánnyal és harmadik személyekkel szemben a kuratórium tagjai egyetemlegesen felelnek. ( A Ptk. 3:403.§(1) bek. b),c)pont esetében az alapító is kereseti kérelmet nyújthat be.)
 
Az Alapítvány létrehozása nem mentesíti az önkormányzatot a „Leader Kultúrparkok és – központok” című nyertes pályázatban a Szoborpark fenntartására vállalt kötelezettségek alól, azok művészeti részének megvalósítását támogatja.
 
Az Mötv. 46.§ (2) bekezdés b) pontja szerint – amennyiben az érintett személyek zárt ülés elrendelését kérik – a Képviselő-testület az előterjesztés zárt ülés keretében tárgyalja.
 
Tisztelt Képviselő-testület!
Kérem, hogy az előterjesztést megtárgyalni, a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjenek.
 
Balatonalmádi, 2014. augusztus 13.
 
                                               Tisztelettel:                          
 
                                                                                              Keszey János
                                                                                              polgármester

 


Döntéshozói vélemények

Humán Bizottság  

109/2014. (VIII. 19.) HB határozat:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Humán Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek, hogy az „Almádi P-Art Alapítvány” Alapító okirat 8.4. pontjának utolsó mondatát az alábbi kiegészítéssel fogadja el:
 
            8.4. „…. A kuratórium új tagjait az Alapító jelöli ki, a kuratórium véleményének kikérése után.”
 
Felelős:                dr. Walter Rózsa bizottsági elnök
Hivatali felelős: Kovács Piroska Rózsa aljegyző
Határidő:            2014. augusztus 28.
 
 

110/2014. (VIII. 19.) HB határozat:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Humán Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
1.      Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete - az előterjesztés mellékletét képező – alapító okirat szerint „Almádi P-Art Alapítvány” elnevezéssel alapítványt hoz létre. Felhatalmazza a polgármestert, hogy az alapító okiratot aláírja, az alapítvány nyilvántartásba vételéről gondoskodjon, valamint meghatalmazza dr. Sindler György ügyvédet, hogy az okiratot ellenjegyezze és a Veszprémi Törvényszék előtti eljárásban a jogi képviseletet ellássa.
2.      Az „Almádi P-Art Alapítvány” működésének megkezdéséhez az önkormányzat 200.000 Ft-ot, az Alapítvány céljainak eléréséhez 1.600.000 Ft vagyont rendel, melyek fedezete az önkormányzat 2014. évi költségvetésének általános tartaléka.
3.      Ezzel egyidejűleg felhatalmazza a polgármestert, hogy a szükséges előirányzat átcsoportosításokat a költségvetési rendelet következő módosításakor tegye meg.
 
Felelős:                Keszey János polgármester
Hivatali felelős:  Kovács Piroska Rózsa aljegyző, Regenyéné Király Andrea
Határidő:             2014. október 30. ill. 2014. évi költségvetési rendelet következő módosítása
 
 
 
 
 
111/2014. (VIII. 19.) HB határozat:
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Humán Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Kuratóriuma elnökének megválasztása napjától határozatlan időre Kajári Gyula Balatonalmádi, Bem u. 2. sz. alatti lakost megválasztja.
 
Felelős:                Keszey János polgármester
Hivatali felelős:  Kovács Piroska Rózsa aljegyző
Határidő:             2014. október 30.  

112/2014. (VIII. 19.) HB határozat:
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Humán Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Kuratóriuma tagjának megválasztása napjától határozatlan időre Boros Magdolna, Balatonalmádi, Erkel F. u. 8. alattilakost megválasztja.
 
Felelős:                Keszey János polgármester
Hivatali felelős:  Kovács Piroska Rózsa aljegyző
Határidő:             2014. október 30.  
 
113/2014. (VIII. 19.) HB határozat:
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Humán Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Kuratóriuma tagjának megválasztása napjától határozatlan időre Czuczor Sándor, Balatonalmádi, Blaha L. sétány  8. sz. alatti lakost megválasztja.
 
Felelős:                Keszey János polgármester
Hivatali felelős:  Kovács Piroska Rózsa aljegyző
Határidő:             2014. október 30.  
 
114/2014. (VIII. 19.) HB határozat:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Humán Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Kuratóriuma tagjának megválasztása napjától határozatlan időre Agg Z. Tamás, Balatonalmádi, Újhegyi u. 5. sz. alattilakost megválasztja.
 
Felelős:                Keszey János polgármester
Hivatali felelős:  Kovács Piroska Rózsa aljegyző
Határidő:             2014. október 30.    

 
115/2014. (VIII. 19.) HB határozat:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Humán Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Kuratóriuma tagjának megválasztása napjától határozatlan időre Bors-Földi Kata, Balatonalmádi,Kövesalja u. 14/B. sz. alattilakost megválasztja.
 
Felelős:                Keszey János polgármester
Hivatali felelős:  Kovács Piroska Rózsa aljegyző
Határidő:             2014. október 30.  
 

116/2014. (VIII. 19.) HB határozat:
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Humán Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Felügyelő Bizottsága tagjának megválasztása napjától határozatlan időre Prof.Dr. Gaál Zoltán, Balatonalmádi, Köztársaság u. 5. sz. alattilakost megválasztja.
 
 
Felelős:                Keszey János polgármester
Hivatali felelős:  Kovács Piroska Rózsa aljegyző
Határidő:             2014. október 30.   
 

 
117/2014. (VIII. 19.) HB határozat:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Humán Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Felügyelő Bizottsága tagjának megválasztása napjától határozatlan időre Kiss Mária, Balatonalmádi Hörpintő utca 10. sz. alatti lakost megválasztja.
 
Felelős:                Keszey János polgármester
Hivatali felelős:  Kovács Piroska Rózsa aljegyző
Határidő:             2014. október 30.  
 
118/2014. (VIII. 19.) HB határozat:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Humán Bizottsága dr. Walter Rózsa bizottsági elnököt - az Almádi P-Art Alapítvány” Felügyelő Bizottsága tagjának megválasztására vonatkozó személyes érintettségének bejelentésére - a határozathozatalból nem zárja ki
 
 

119/2014. (VIII. 19.) HB határozat:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Humán Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Felügyelő Bizottsága tagjának megválasztása napjától határozatlan időre dr. Walter Rózsa, Balatonalmádi, Szabadság u. 31. sz. alattilakost megválasztja.
 
Felelős:                Keszey János polgármester
Hivatali felelős:  Kovács Piroska Rózsa aljegyző
Határidő:             2014. október 30.   

 
Pénzügyi és Gazdasági Bizottság  

120/2014. (VIII.19.) PGB határozat
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága az alábbi – módosított - döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
 
1.      Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete - az előterjesztés mellékletét képező – alapító okirat szerint „Almádi P-Art Alapítvány” elnevezéssel alapítványt hoz létre. Felhatalmazza a polgármestert, hogy az alapító okiratot aláírja, az alapítvány nyilvántartásba vételéről gondoskodjon, valamint meghatalmazza dr. Sindler György ügyvédet, hogy az okiratot ellenjegyezze és a Veszprémi Törvényszék előtti eljárásban a jogi képviseletet ellássa.
 
2.      Az „Almádi P-Art Alapítvány” működésének megkezdéséhez az önkormányzat 200.000 Ft-ot, az Alapítvány céljainak eléréséhez 1.000.000 Ft vagyont rendel, melyek fedezete az önkormányzat 2014. évi költségvetésének általános tartaléka.
 
3.      Ezzel egyidejűleg felhatalmazza a polgármestert, hogy a szükséges előirányzat átcsoportosításokat a költségvetési rendelet következő módosításakor tegye meg.
 
Felelős:                Keszey János polgármester
Hivatali felelős:  Kovács Piroska Rózsa aljegyző, Regenyéné Király Andrea
Határidő:             2014. október 30. ill. 2014. évi költségvetési rendelet következő módosítása
 
 
 
121/2014. (VIII.19.) PGB határozat
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Kuratóriuma elnökének megválasztása napjától határozatlan időre Kajári Gyula Balatonalmádi, Bem u. 2. sz. alatti lakost megválasztja.
 
Felelős:                Keszey János polgármester
Hivatali felelős:  Kovács Piroska Rózsa aljegyző
Határidő:             2014. október 30.  
 
 
122/2014. (VIII.19.) PGB határozat
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Kuratóriuma tagjának megválasztása napjától határozatlan időre Boros Magdolna, Balatonalmádi, Erkel F. u. 8. alattilakost megválasztja.
 
Felelős:                Keszey János polgármester
Hivatali felelős:  Kovács Piroska Rózsa aljegyző
Határidő:             2014. október 30.  
 
 
 
123/2014. (VIII.19.) PGB határozat
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Kuratóriuma tagjának megválasztása napjától határozatlan időre Czuczor Sándor, Balatonalmádi, Blaha L. sétány  8. sz. alatti lakost megválasztja.
 
Felelős:                Keszey János polgármester
Hivatali felelős:  Kovács Piroska Rózsa aljegyző
Határidő:             2014. október 30.  
 
 
 
124/2014. (VIII.19.) PGB határozat
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Kuratóriuma tagjának megválasztása napjától határozatlan időre Agg Z. Tamás, Balatonalmádi, Újhegyi u. 5. sz. alattilakost megválasztja.
 
Felelős:                Keszey János polgármester
Hivatali felelős:  Kovács Piroska Rózsa aljegyző
Határidő:             2014. október 30.   
 
 
 
 
125/2014. (VIII.19.) PGB határozat
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Kuratóriuma tagjának megválasztása napjától határozatlan időre Bors-Földi Kata, Balatonalmádi,Kövesalja u. 14/B. sz. alattilakost megválasztja.
 
Felelős:                Keszey János polgármester
Hivatali felelős:  Kovács Piroska Rózsa aljegyző
Határidő:             2014. október 30.  
 
 
 
126/2014. (VIII.19.) PGB határozat
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Felügyelő Bizottsága tagjának megválasztása napjától határozatlan időre Prof.Dr. Gaál Zoltán, Balatonalmádi, Köztársaság u. 5. sz. alattilakost megválasztja.
 
Felelős:                Keszey János polgármester
Hivatali felelős:  Kovács Piroska Rózsa aljegyző
Határidő:             2014. október 30.   
 
 
 
127/2014. (VIII.19.) PGB határozat
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Felügyelő Bizottsága tagjának megválasztása napjától határozatlan időre Kiss Mária, Balatonalmádi Hörpintő utca 10. sz. alatti lakost megválasztja.
 
Felelős:                Keszey János polgármester
Hivatali felelős:  Kovács Piroska Rózsa aljegyző
Határidő:             2014. október 30.  
 
 
 
 
 
128/2014. (VIII.19.) PGB határozat
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága az alábbi döntés meghozatalát javasolja a Képviselő-testületnek:
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Felügyelő Bizottsága tagjának megválasztása napjától határozatlan időre dr. Walter Rózsa, Balatonalmádi, Szabadság u. 31. sz. alattilakost megválasztja.
 
Felelős:                Keszey János polgármester
Hivatali felelős:  Kovács Piroska Rózsa aljegyző
Határidő:             2014. október 30.   

 
1. döntési javaslat

"Alapítvány létrehozása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

1. Határozati javaslat:
_____/2014.(VIII.28.) Öh.
 
1.      Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete - az előterjesztés mellékletét képező – alapító okirat szerint „Almádi P-Art Alapítvány” elnevezéssel alapítványt hoz létre. Felhatalmazza a polgármestert, hogy az alapító okiratot aláírja, az alapítvány nyilvántartásba vételéről gondoskodjon, valamint meghatalmazza dr. Sindler György ügyvédet, hogy az okiratot ellenjegyezze és a Veszprémi Törvényszék előtti eljárásban a jogi képviseletet ellássa.
2.      Az „Almádi P-Art Alapítvány” működésének megkezdéséhez az önkormányzat 200.000 Ft-ot, az Alapítvány céljainak eléréséhez 1.600.000 Ft vagyont rendel, melyek fedezete az önkormányzat 2014. évi költségvetésének általános tartaléka.
3.      Ezzel egyidejűleg felhatalmazza a polgármestert, hogy a szükséges előirányzat átcsoportosításokat a költségvetési rendelet következő módosításakor tegye meg.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 10. 30.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Kovács Piroska Rózsa

2. döntési javaslat

"Kuratórium elnökének megválasztása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

2. Határozati javaslat:
_____/2014.(VIII.28.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Kuratóriuma elnökének megválasztása napjától határozatlan időre Kajári Gyula Balatonalmádi, Bem u. 2. sz. alatti  lakost megválasztja.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 10. 30.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Kovács Piroska Rózsa

3. döntési javaslat

"Boros Magdolna kuratóriumi tag megválasztása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

3. Határozati javaslat:
_____/2014.(VIII.28.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Kuratóriuma tagjának megválasztása napjától határozatlan időre Boros Magdolna, Balatonalmádi, Erkel F. u. 8. alattilakost megválasztja.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 10. 30.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Kovács Piroska Rózsa

4. döntési javaslat

"Czuczor Sándor kuratóriumi tag megválasztása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

4. Határozati javaslat:
_____/2014.(VIII.28.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Kuratóriuma tagjának megválasztása napjától határozatlan időre Czuczor Sándor, Balatonalmádi, Blaha L. sétány  8. sz. alatti lakost megválasztja.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 10. 30.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Kovács Piroska Rózsa

5. döntési javaslat

"Agg Z. Tamás kuratóriumi tag megválasztása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

5. Határozati javaslat:
_____/2014.(VIII.28.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Kuratóriuma tagjának megválasztása napjától határozatlan időre Agg Z. Tamás, Balatonalmádi, Újhegyi u. 5. sz. alattilakost megválasztja.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 10. 30.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Kovács Piroska Rózsa

6. döntési javaslat

"Bors-Földi Kata kuratóriumi tag megválasztása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

6. Határozati javaslat:
_____/2014.(VIII.28.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Kuratóriuma tagjának megválasztása napjától határozatlan időre Bors-Földi Kata, Balatonalmádi,Kövesalja u. 14/B. sz. alattilakost megválasztja.
 

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 10. 30.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Kovács Piroska Rózsa

7. döntési javaslat

"Prof.Dr. Gaál Zoltán kuratóriumi tag megválasztása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

7. Határozati javaslat:
_____/2014.(VIII.28.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Felügyelő Bizottsága tagjának megválasztása napjától határozatlan időre Prof.Dr. Gaál Zoltán, Balatonalmádi, Köztársaság u. 5. sz. alattilakost megválasztja.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 10. 30.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Kovács Piroska Rózsa

8. döntési javaslat

"Kiss Mária kuratóriumi tag megválasztása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

8. Határozati javaslat:
_____/2014.(VIII.28.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Felügyelő Bizottsága tagjának megválasztása napjától határozatlan időre Kiss Mária, Balatonalmádi Hörpintő utca 10. sz. alatti lakost megválasztja.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 10. 30.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Kovács Piroska Rózsa

9. döntési javaslat

"dr. Walter rózsa kuratóriumi tag megválasztása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

9. Határozati javaslat:
_____/2014.(VIII.28.) Öh.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Almádi P-Art Alapítvány” Felügyelő Bizottsága tagjának megválasztása napjától határozatlan időre dr. Walter Rózsa, Balatonalmádi, Szabadság u. 31. sz. alattilakost megválasztja.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 10. 30.
Felelős: Keszey János
Hivatali felelős: Kovács Piroska Rózsa

« Vissza
Vissza a főmenübe