17/2014. (I. 30.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: az önkormányzat 2014. évi rendezvény- és kiadványtervéről
Kisújszállás Város Önkormányzata a 2014. évre szóló rendezvény- és kiadványtervét az alábbiak szerint fogadja el.

1.) A képviselő-testület a tervezett önkormányzati rendezvények körét és költségeit e határozat mellékletének 1., a köznevelési intézmények támogatott rendezvényeinek körét és összegét a 2., az egyéb kiadások körét a 3., a partnertelepülési együttműködéshez kapcsolódó kiadások körét a 4., a díjak, kitüntetések költségeit az 5., a tervezett kiadványok bevételek nélküli költségeit pedig a 6. táblázat szerint fogadja el. A 7. táblázat tájékoztató adatokat tartalmaz. Az önkormányzat az önkormányzati rendezvények megvalósításának irányításával, valamint az ünnepi beszédek előadóinak felkérésével a polgármestert bízza meg.
Felelős: Kecze István polgármester
Határidő: folyamatos


2.) A Kisújszállási Művelődési Központ és Könyvtár kiemelt rendezvényeinek támogatását, valamint a nem bejegyzett civil szervezetek, illetve klubprogramok támogatását az intézmény költségvetésében kell tervezni, ez utóbbit 250.000 Ft-os keretösszeggel.
Felelős: Janó Lajos intézményvezető
Határidő: folyamatos


3) Az önkormányzati rendezvényeken történő hangosítás biztosításával, valamint az önkormányzati rendezvények szervezésében történő részvétellel, illetve az ezekkel kapcsolatos szervezési és marketing feladatokkal kapcsolatos együttműködéssel, az eseményekről a TV Kisúj által történő lakossági tájékoztatással az önkormányzat a Kisújszállási Művelődési Központ és Könyvtárat bízza meg.
Felelős: Janó Lajos intézményvezető
Határidő: folyamatos


4.) Az önkormányzat a rendezvényterv alapján a „Városi ünnepségek, testvérvárosi kapcsolatok” keretet (az 1-5. táblázat alapján) 8.500.000 Ft-os összeggel, a „Városi kiadványok” keretet 3.100.000 Ft-os összeggel, a „Városi marketing” keretet 1.600.000 Ft-os összeggel tervezi a 2014. évi költségvetési rendeletében.
Felelős: Dr. Varga Zsolt jegyző
Határidő: a 2014. évi költségvetés tervezése


5.) A képviselő-testület az önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott pénzeszköz-átadások szabályozásáról szóló 30/2013. (XI. 27.) önkormányzati rendelete alapján a 2014. évi költségvetésében
- a civil szervezetek rendezvényeinek támogatására: 1.000.000 Ft-ot,
- a helyi, székházzal rendelkező szervezetek üzemeltetési költségeinek
támogatására: 500.000 Ft-ot,
- a nyári táborok támogatására: 800.000 Ft-ot,
- a helyi kiadványok támogatására: 350.000 Ft,
- a város közigazgatási területén megvalósuló parlagfű-mentesítési tevékenységének támogatására pedig 150.000 Ft-ot tervez.
A pályázati kiírások a fenti rendelet alapján közzétehetőek, az elbírálásra azonban csak a költségvetési rendelet elfogadása után kerülhet sor. A pályázati keretösszegeket az önkormányzat a Kisújszállási Művelődési Központ és Könyvtár költségvetésében tervezi. Azon civil szervezeteket, amelyek a pályázati elbírálás előtt szervezik meg programjaikat, az önkormányzat díjazás, tombolatárgy céljára helyi kiadványokkal támogatja.
Felelős: Kecze István polgármester
Határidő: 2014. február 28.


6.) Az önkormányzat a város szociális és egészségügyi ellátásában, karitatív tevékenységekben, az elesett és kiszolgáltatott helyzetben lévők megsegítésében kiválóan, példamutató emberséggel dolgozó, munkálkodó személyek és közösségek elismerésére, egyben a város kiváló orvosának, dr. Petkovich Tamásnak emléket állítva, róla elnevezett díjat alapít. Az önkormányzat felkéri a jegyzőt, hogy az erről szóló rendelettervezetet a képviselő-testület 2014. februári soros ülésére készítse elő, a következők figyelembevételével:
- A díjban minden évben egy személy vagy közösség részesülhet a szociális munka napja alkalmából.
- A díjjal díszoklevél és bronz emlékplakett jár, ez utóbbi egyik oldalán dr. Petkovich Tamás arcképe, hátoldalán pedig a díj alapítójának és az alapítói szándéknak a megfogalmazása szerepeljen.
- A díj adományozására bármely kisújszállási lakos tehessen javaslatot az önkormányzat más díjaira szolgáló javaslattételi formanyomtatványon.
- A díj adományozásáról az önkormányzat minden év szeptemberében döntsön a Humán Erőforrás Bizottság, valamint az Ügyrendi és Jogi Bizottság véleményének kikérésével.
Felelős: Dr. Varga Zsolt jegyző
Határidő: 2014. február 25.


7.) Az önkormányzat a 2014. évben is részt vesz A Virágos Magyarországért mozgalomban, valamint A Legszebb Konyhakertek programban. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a jelentkezési lapok aláírására.
Felelős: Kecze István polgármester
Határidő: 2014. június 30.


Erről értesülnek:
1. Kecze István polgármester
2. Tatár Zoltán alpolgármester
3. Dr. Varga Zsolt jegyző
4. Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztálya
5. Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és -Üzemeltetési Osztálya
6. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
7. Polgármesteri Hivatal Szervezési és Önkormányzati Kapcsolatok Osztálya
8. Valamennyi érintett intézmény, civil szervezet és közreműködő
9. Kisújszállási Művelődési Központ és Könyvtár
« Vissza
Vissza a főmenübe