140/2017. (VI. 29.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: a MVM Hungarowind Kft. kezdeményezésére helyi építési szabályzat módosításának előkészítéséről
Kisújszállás város önkormányzatának képviselő-testülete, a megújuló energiaforrások hasznosítása, valamint az erre alkalmas önkormányzati tulajdonú területek hasznosíthatósága érdekében, támogatja a déli temető keleti oldala melletti 1846 hrsz-ú földterületen tervezett napelem park kialakításához szükséges településrendezési tervmódosítás megindítását.
 
A módosítás során a 4,5 ha nagyságú különleges övezetet alakuljon ki, amely három napelempark egység kialakítására is lehetőséget ad. A déli temető távlati bővítése céljából legalább egy szociális temető kialakítását lehetővé tevő területet továbbra is biztosítani szükséges.
A településrendezési tervmódosítás (Településszerkezeti terv, szabályozási terv és helyi építési szabályzat kezdeményezett módosításának) feltétele, hogy a kezdeményező a módosítással járó valamennyi költség viselését is tartalmazó, megállapodást kössön az önkormányzattal.
 
A Képviselő-testülete megbízza a polgármestert, hogy válassza ki a településtervezőt, valamint felhatalmazza a polgármestert a tervmódosításra irányuló folyamat megindításával kapcsolatos szerződés megkötésére a településtervező irodával.

Végrehajtásért felelős:          Kecze István polgármester
Határidő:                               2017. augusztus 31.
 
Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Dr. Varga Zsolt jegyző
3. Városfejlesztési és -Üzemeltetési osztály
4. Pénzügyi Osztály
5. Zsemberi István városi főépítész
6. MVM Hungarowind Kft. (Budapest, Szentendrei út 207-209.)

« Vissza
Vissza a főmenübe