210/2017. (IX. 28.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: vis maior pályázat benyújtásáról
A Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a vis maior támogatás felhasználásának részletes szabályairól szóló 9/2011. (II. 15.) Kormányrendelet alapján vis maior támogatás címen támogatási igényt nyújt be a Belügyminisztériumhoz a Kisújszállás, 2155/17 hrsz.-on, természetben a Piactéren található víztorony megrongálódott burkolattartó szerkezetének és burkolatának helyreállításával, és az ideiglenes helyreállítással kapcsolatos költségek finanszírozása érdekében.
 
A vis maior eseménnyel érintett helyszín a következő:
Kisújszállás, 2155/17 hrsz-on (Piactér) található víztorony
 
A káresemény forrásösszetétele a következők szerint alakul:
A biztosítási összeg nélküli saját forrás 1 465 250 Ft (10%), a támogatási igény 13 187 250 Ft (90%).
 
A károk helyreállításának (költségvetések alapján) tervezett összköltsége 14 652 500 Ft, melynek fedezetét az önkormányzat részben tudja biztosítani.
 
A Képviselő-testület nyilatkozik arról, hogy a káreseménnyel érintett vagyonelem a tulajdonát képezi, annak üzemeltetője a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.
 
A károsodott építmény az önkormányzat alábbi kötelező feladatának ellátását szolgálja:
Kisújszállás Város Önkormányzata a víztoronnyal a Magyarország helyi önkormányzatiról szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 21. pontja alapján lát el kötelező feladatot.
 
A bekövetkezett káreseménnyel kapcsolatban az Önkormányzat a Groupama Garancia Biztosító Zrt.-vel kötött biztosítással rendelkezik (biztosítási szerződés száma: 519/842334161). Az önkormányzat biztosítása a vis maior helyzet következtében bekövetkezett káreseményekre kiterjed, így az adott káreseményre biztosítási összeget igényelt.
 
Kisújszállás Város Önkormányzata a károsodott ingatlanokra értékkövető határozott időtartamú biztosítással rendelkezik, és vállalja annak 4 éven keresztüli fenntartását, valamint a támogatás elszámolásának benyújtásakor igazolja a biztosítási szerződés megkötését a Magyar Államkincstár területileg illetékes Igazgatósága felé.
   
A Képviselő-testület vállalja a károsodott építménynek a költséghatékonyság és a megvalósíthatóság szempontjaira tekintettel történő helyreállítását.
 
A Képviselő-testület nyilatkozik, hogy más - a tulajdonában lévő - vagyontárggyal a feladatát nem tudja ellátni.
 
A testület a saját forrás összegét a 2017. évi költségvetéséről szóló 1/2017. (I. 31.)önkormányzati rendeletében biztosítja.
 
A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a pályázat és a benyújtáshoz szükséges valamennyi nyilatkozat és dokumentum aláírására.
 
Végrehajtásért felelős:     Kecze István polgármester
Határidő:                               2017. október 20.
 
Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Dr. Varga Zsolt jegyző
3. Kisújszállási Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztály
4. Kisújszállási Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és -Üzemeltetési Osztály
« Vissza
Vissza a főmenübe